Hrvatska, sa svojim kristalno čistim vodama i slikovitim obalnim krajolicima, dom je nekih od najljepših plaža na Mediteranu.
Evo pregleda 5 najpopularnijih i najljepših plaža koje vrijedi istražiti:

1. Zlatni Rat, Bol (otok Brač)

Plaža Zlatni Rat, jedna od najpoznatijih i najljepših na Jadranskoj obali, smještena je u slikovitom mjestu Bol na otoku Braču. Ova čarobna plaža poznata je po svom jedinstvenom obliku koji se mijenja ovisno o morskim strujama i vjetru, stvarajući prepoznatljivu sliku ‘rogova’ koji se pružaju u more.

Zlatni Rat okružen je kristalno čistim morem i bujnom prirodom, pružajući posjetiteljima nevjerojatan doživljaj ljepote hrvatske obale. Plaža nudi raznolike sadržaje, uključujući vodene sportove, kafiće i restorane koji se protežu uz obalu. Svojom spektakularnom ljepotom i brojnim mogućnostima za rekreaciju, Zlatni Rat ostaje omiljena destinacija ljubitelja sunca, mora i prirode.

Ponuda smještaja u blizini Bola »

2. Punta Rata, Brela

Osim prirodnih ljepota, Punta Rata nudi brojne sadržaje za posjetitelje. Ljubitelji aktivnosti na vodi mogu uživati u vožnji pedalina ili skakanju s karakterističnih stijena poznatih kao Kamen Brela. Simbol Brela pruža fotogeničan scenarij te je zato i čest motiv na fotografijama gostiju koji su svoj odmor proveli u Brelima. Uz to, brojni kafići i restorani uz obalu pružaju priliku za osvježenje i uživanje u gastronomskim delicijama uz spektakularan pogled na more.

Ova plaža je idealna destinacija za obitelji, zaljubljenike u prirodu i sve one koji traže kombinaciju opuštanja i aktivnosti. Punta Rata u Brelima ostavlja neizbrisiv dojam, čineći svaki trenutak na obali nezaboravnim.

Ponuda smještaja u Brelima »

3. Pasjača, Dubrovnik

Plaža Pasjača u Dubrovniku, skrivena između strmih stijena i obale, predstavlja pravi raj za ljubitelje netaknute prirode i kristalno čistog mora. Smještena na jugoistoku dubrovačkog područja, ova plaža je pravo otkriće, pristupačna putem strme staze koja vodi do obale. Tako da ljetna obuća poput japanki možda i nije najbolji izbor za pješačenje do Pasjače. Kombinacija mira, netaknute prirode i osvježavajućeg mora čini Pasjaču destinacijom koju će pamtiti svi koji je posjete, stvarajući nezaboravne trenutke na obali Dubrovnika.

Ponuda smještaja u Dubrovniku »

4. Sakarun, Dugi Otok

Plaža Sakarun na Dugom Otoku predstavlja pravi raj za ljubitelje bijelog pijeska i kristalno čistog mora.
Iz godine u godinu oduševljava sve svoje posjetitelje, a time je zavrijedila i nadimak „hrvatski Maldivi“. Da je raj i za avanturiste, ali i za obitelji s malom djecom potvrđuje i to šta se nalazi na poprilično izoliranoj lokaciji na otoku, a u blizini plaže svejedno postoje ugostiteljski objekti u kojima se možete opustiti uz kavu ili ručak.

Ponuda smještaja na Dugom Otoku »

5. Bačvice, Split

Plaža Bačvice u Splitu, omiljeno kupalište lokalnog stanovništva i turista, nudi jedinstveno iskustvo spoja gradske atmosfere i morske zabave. Smještena samo desetak minuta hoda od Dioklecijanove palače, Bačvice su poznate po svojoj pješčanoj plaži i po tome što su domaćin jedinstvenom sportu piciginu. Ovaj tradicionalni dalmatinski sport igra se u plićaku mora, a igrači se natječu da lopticu održe u zraku što duže moguće.
Bačvice su neizostavan dio splitskog života, nudeći savršen spoj sunca, mora i živahne atmosfere.

Ponuda smještaja u Splitu »

Ove plaže predstavljaju samo mali dio bogatstva Jadranske obale, nudeći posjetiteljima raznovrsne i nezaboravne morske doživljaje. Ukoliko se odlučite posjetiti Hrvatsku, svakako preporučamo da u svoj itinerar uvrstite neku od ovih plaža. No, ne brinite, oduševit će vas i manja skrivena uvala, kamenita ili pješčana plaža i bit će savršen scenarij za stvaranje najljepših uspomena s odmora.