Mnogi roditelji pomalo strahuju od putovanja i ljetovanja s djecom. To zaista ne bi trebalo predstavljati stres, nego radost i odmor za dijete i za vas. Naravno, putovanje s djecom zahtijeva potpuno novi ritam, interese i navike. Istodobno se stvaraju novi interesi i navike u kojima ćete zasigurno uživati, a uspomene koje će vaše dijete imati su neprocjenjive.

Zona komfora je dosadna

Prije svakog putovanja s djecom, potrebno je napraviti malo istraživanje, pogledati neke važne informacije o destinaciji, smještaju. Postoje li u sklopu smještaja sadržaji koji bi djecu mogli zaokupiti i zabaviti te blizina ljekarni, samoposluga, prilagođenosti dječjim kolicima i slično.
Djeca, a pogotovo mlađa, sklona su vrlo brzim promjenama aktivnosti i interesa. Zato im kupanje i ronjenje na plaži možda neće biti zanimljivo svih dana vašeg odmora. Zato bi bilo dobro u vaš plan uvrstiti i posjete mjestima koja će djeci, ali i vama, biti highlight putovanja.

No, sve što vas može zanimati o odmoru s djecom u Hrvatskoj. Adriagate je pripremio za vas! Zato vam donosimo popis najboljih fun parkova za djecu, u koje ćete poželjeti otići i priuštiti svojoj obitelji nezaboravne trenutke.

Fun parkovi | Dalmacija

  • Aquapark Solaris – odmor za cijelu obitelj

Kada se vaši najmlađi umore od šetnje po uskim kalama, razgledavanja povijesnih znamenitosti i kupanja u tirkiznom moru, jedan dan definitivno iskoristite za posjet Aquaparku Solaris u blizini Šibenika. Brojni tobogani, vodopadi, bazeni i prskalice dio su ovog velikog zabavnog parka. Možete pronaći sadržaje i zabavu prilagođenu najmlađima, ali i onima malo starijima i odvažnijima.
Naravno, možete se opustiti i predahnuti jer su svi gosti, i mali i veliki, čitavo vrijeme pod budnim okom spasioca. Uz pregršt adrenalinske zabave, imate na raspolaganju restorane, kafiće i male slastičarne u kojima ćete potražiti sladoled i osvježenje.

  • Fun park Biograd – zabavni svijet po mjeri velikih i malih

Malo sjevernije od Solarisa, smjestio se još jedan dalmatinski zabavni park – Fun park Biograd. Posebnost ovoga parka je njegova podijeljenost na tri tematske cjeline: Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad. Osim toga, nude i nešto za one najhrabrije (roditelje i djecu), rollercoastere, ferris wheel i spinning coaster, ali i za one koji traže adrenalinski predah: Games Hall i Dark Ride igraonice.
Sve to popraćeno je velikim brojem animatora, mađioničara, žonglera i cirkusanata koji će zaokupiti dječju pažnju i maštu. Vi za to vrijeme pogledajte brojnu ugostiteljsku ponudu ovoga jedinstvenoga parka.

Fun parkovi | Istra

  • Aquapark Istralandia – najraznovrsnija ponuda adrenalina i zabave

Escape Hole, Crazy Hills, Hydromassager Pool, Family Rafting, Spray Arena, Mini Surf, Black Kamikaza, Flying Boats, Free Fall, Top Gun, samo su neke od atrakcija u najvećem istarskom Aquaparku Istralandia.
Ovaj vodeni park nalazi se na nevjerojatnih 81 000 metara kvadratnih. Nalazi se u blizini Novigrada, a samo 5 km dijeli ga od obale. Ukoliko potražite smještaj u blizini, vaše ljetovanje će biti ispunjeno i zanimljivo.

  • Dinopark Funtana – učenje kroz zabavu

Ako osim zabave i adrenalina želite da djeca ponešto nauče, onda je Dinopark Funtana idealno mjesto za vašu obitelj. Dinopark se nalazi u prekrasnoj šumovitoj prirodi, a osim adrenalinskih vožnji, tu su i pokretni dinosauri, arena s 1 000 sjedećih mjesta za razne programe i istraživačke radionice. Velika prednost je blizina Poreča.

  • Aquapark Aquacolors – najveći vodeni park u Hrvatskoj

Osim Dinoparka, u blizini Poreča, smjestio se još jedan vodeni park – Aquapark Aquacolors. To je najveći vodeni park u Hrvatskoj, a u isto vrijeme može primiti između 3 000 i  5 000 posjetitelja! U ponudi se nalazi 12 divovskih tobogana, bazen s umjetnim valovima. Najduža Lijena rijeka u Europi uz pregršt animacija za djecu i odrasle, ugostiteljskih objekata i usluga.

  • Papago park – iskusiti suživot s prirodom

Poreč je pravi mali raj za obitelji s djecom, jer se u blizini nalazi i Papago park. U ovom parku nalazi se preko 200 ptica iz svih dijelova svijeta, od fazana, paunova, gusaka do egzotičnih šarenih papiga. Šetnica kroz prirodu vodi oko nastambi za ptice, edukativnog centra i mjesta za odmor, kafića. Važno je spomenuti i kako Papago park podržava pravila Međunarodne CITES konvencije o zaštiti ugroženih vrsta životinja.

Dnevna doza adrenalina

Hrvatska je pravo mjesto za avanturiste i one ovisne o adrenalinu. Nudi brojne adrenalinske parkove, na obali i u unutrašnjosti. To je savršena prilika za razgledavanje, istraživanje, iskušavanje zip-linea, umjetnih stijena, poligona, kajaka i kanua, paintballa, streličarstva ili vožnje quadovima i buggy vozilima. Uz to ćete dobiti priliku upoznati se s brojnim domaćim i divljim životinjskim vrstama.

Kako smo vam i obećali na početku našeg malog vodiča – iako površinom mala, u Hrvatskoj ima mjesta za ispunjenje svačijih želja i interesa! Adriagate je tu da vam pomogne u planiranju odmora!