Rođenje ideje

Bilo da ste iskusni putnik ili tek početnik, imat ćete sličnu polaznu točku u procesu planiranja putovanja, a to je odrediti kamo ići, što vidjeti i što raditi tijekom odmora.

Odgovori na gore navedena pitanja ne dolaze sami od sebe. Umjesto toga mnogi ljudi krenu surfati internetom u potrazi za idejama kako bi pronašli idealnu soluciju za odmor.

Srećom, naišli ste na ovaj članak. Vaša je potraga službeno gotova i možete se opustiti znajući da ćete odabrati nevjerojatan način da istražite prekrasnu zemlju.

#1 Zašto biste trebali odabrati krstarenje za Vaše iduće putovanje?

Krstarenje je samo po sebi izvrsna ideja za odmor. Daje vam jedinstvenu priliku posjetiti brojne lokacije bez brige o tome kako doći do bilo koje od njih, gdje jesti ili što raditi.

Za razliku od odmora u kojem iznajmljujete sobu u hotelu ili rezervirate apartman, uglavnom ćete biti vezani za lokaciju na kojoj se nalazite. Za organizaciju transfera, izleta i svega ostalog potrebno je malo truda, a ovaj logistički dio može biti gnjavaža nekim ljudima.

#2 Što očekivati s All Inclusive programima krstarenja?

All inclusive programi krstarenja sve uvelike olakšavaju. Smještaj, transferi, izleti, kupanje, sunčanje kao i obroci uključeni su u cijenu. Jedina briga je imati pri ruci kvalitetnu kameru i punjač. U slučaju da vam se baterija opasno isprazni, jer nikad ne znate kada će vam se ukazati prilika za epsku fotografiju.

My Wish ship

My Wish ship

#3 Zašto odabrati manje brodove za krstarenje?

Uvijek možete krstariti na nekom ogromnom brodu, ali vjerujem da manji brodovi za krstarenje nude mnogo više, a evo i zašto. Prije svega, manji brodovi za krstarenje imat će duljinu od približno 30-45 metara (između 100 i 130 stopa). Moći će primiti grupe do 40 osoba. S obzirom da je broj putnika znatno manji, posadu i ostale putnike zaista možete upoznati, tako da će brod do kraja krstarenja nalikovati većoj obitelji😊.

#4 Fleksibilnost i skrivena čuda prirode

Krstarenja ovog tipa fleksibilna su i u pogledu trajanja pa možete rezervirati krstarenje na razdoblje od 3 do 15 dana ovisno o vašim željama.

Štoviše, manji brodovi za krstarenje mogu pristupiti skrivenim uvalama i uvalama koje veći brodovi jednostavno ne mogu. Zato ćete moći vidjeti spektakularna čuda prirode bez brige o gužvi koja vam stoji na putu. Pristup određenim lukama na manjim lokacijama u Hrvatskoj ograničen je na veće brodove, jer veliki brodovi za krstarenje mogu pristajati samo u većim lukama. Iz tog razloga gradovi Korčula, Hvar, Bol i mnogi drugi biseri Jadrana mogu vam ostati neotkriveni. Još treba napomenuti da je posada na manjim brodovima uglavnom domaća i vrlo iskusna. Često svoje goste znaju iznenaditi nekim skrivenim draguljima koji bi inače ostali nepoznati.

#5 Zašto odabrati male luksuzne brodove za krstarenje?

Kada odaberete vrstu broda, onda se morate odlučiti za kategoriju. Savjetujem luksuzne brodove zbog niza značajnih prednosti. Prvo, najgora kabina na luksuznom brodu daleko je bolja od kabine na brodu srednjeg cjenovnog razreda. Kabine su, općenito, znatno veće, puno bolje opremljene. Površine preko 20 četvornih metara, a često imaju i privatni balkon.

#6 Nije stvar samo u dimenzijama

Svi se želimo razmaziti, a luksuzno krstarenje je savršeno za to. Prvo su tu obroci, koji su raznoliki i vrhunske kvalitete. Vrsta usluge je polupansion ili puni pansion i postoji velika fleksibilnost u pogledu hrane koju možete birati. Nije bitno volite li meso ili ribu, jeste li vegetarijanac ili vegan, imate alergije ili intolerancije na neku vrstu hranu, sve će biti prilagođeno vašim potrebama.

#7 Koje pogodnosti krstarenja možete očekivati na luksuznom krstarenju?

Osim navedenog, tu je i niz dodatnih usluga koje ćete imati ako odaberete luksuzni brod. Poput privatnih transfera, večera dobrodošlice, koktela, kapetanske večere uz živu glazbu, brojna vođenja, često na više jezika, degustacije vina, kamenice degustacije, besplatno voće, voda, čaj i kava, svi porezi i lučke pristojbe te još mnogo toga.

#8 Zašto je Hrvatska idealna destinacija za krstarenje?

U Hrvatskoj postoji 718 otoka, 389 otočića i 78 grebena, što je čini drugim najvećim arhipelagom u Sredozemnom moru (poslije grčkog). Hrvatski otoci su naseljeni još otkako su se stari Grci naselili u Traugurium, Issu i Pharos (Trogir, Vis i Hvar). Zatim Rimljani, pa sve do danas u Hrvatskoj ima toliko povijesti da ćete se jednostavno oduševiti.

Ako niste ljubitelj povijesti, a svi ti spomenici i ruševine samo su vam hrpa starih stijena, ne bojte se! Prirodne ljepote Hrvatske su bez premca, od nacionalnih parkova Plitivice, Kornati ili Krka, do bezbroj prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža poput Zlatnog rata u Bolu. Raznolikost je doista nevjerojatna.

Pronađite svog stručnjaka za krstarenja za odmor u Hrvatskoj

Spremni ste rezervirati mali luksuzni brod za krstarenje u Hrvatskoj, ali još uvijek postoji gdje i kod koga rezervirati. Srećom, u Hrvatskoj postoje zaista profesionalne i pouzdane agencije s iskusnim profesionalcima koji se znaju s lakoćom uhvatiti u koštac s ovim pitanjima. Turistička agencija Adriagate sa sjedištem u Splitu može se pohvaliti 20-godišnjim iskustvom u području turizma, te će vam zasigurno pomoći u odabiru idealnog itinerera krstarenja. Bilo iz Splita, Dubrovnika, Trogira, Zadra, Rijeke ili Opatije. Možete biti sigurni da će ispuniti, a možda čak i nadmašiti vaša očekivanja. Obavezno rezervirajte svoje krstarenje. Bolje prije nego kasnije jer možete birati između mnogih popusta, pa ne dozvolite da propadnu😊.