Čisti plavi Jadran, čarobne plaže, skrivene uvale, visoke temperature i velike gužve?
Ako povezujete Hrvatsku s gore opisanim, nastavite čitati jer ćemo vam dokazati i suprotno od toga…

Opet na odmor?

Ako je od vašeg ljetnog odmora prošlo neko vrijeme i maštate već o idućem, onda biste trebali posjetiti Hrvatsku upravo sada!
Zašto?
Zato što je sada idealno vrijeme za istraživanje svih prirodnih i kulturnih znamenitosti, zanimljivih događaja, ali i istinskog opuštajućeg odmora.

Ako mislite da će novi godišnji odmor biti velik udarac na vaš džep, ne brinite, jesen u Hrvatskoj ipak je puno isplativija!

Adriagate vam donosi kratki vodič nacionalnih parkova, znamenitosti i događaja koji sada nisu prepunjeni, cijene ulaznica su niže, a temperature su idealne za duge šetnje i razgledavanje!

1. Najstariji hrvatski nacionalni park

Nacionalni park Plitvička jezera

Duže zadržavanje ispred slapova, fotografiranje do mile volje, lagana šetnja drvenim mostićima, piknik na livadi… Ponekad nije izvedivo jer naš najstariji nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti oko milijun ljudi!

Listopad je zato idealan period za cjelodnevni izlet na Plitvice, a platit ćete 23,50 €, ukoliko idete s djecom, za njih ćete izdvojiti samo 5,50 € ili 6,50 €!

Predlažemo da pogledate našu ponudu smještaja u blizini Plitvičkih jezera »

2. Snaga vode

Nacionalni park Krka

Ukoliko pak želite posjetiti nacionalni park Krka, morat ćete izdvojiti i koji euro manje!

20 € će ulaznicu platiti odrasli, a 7 € djeca. Uživo vidjeti snagu koju proizvodi rijeka Krka, čuti buku slapova i šetati prirodom, isplatit će se sigurno svakog centa.

Predlažemo da pogledate ponudu smještaja u blizini Krke »

3. Istarska oaza

Nacionalni park Brijuni

Ako pak odaberete Istru za vašu jesensku turneju, nećete pogriješiti! Iz Fažane ćete ugodnom vožnjom brodom ubrzo stići do Brijuna. Čarobnu otočnu oazu, punu druželjubivih životinja, burne povijesti i pitomu prirodu u listopadu ćete platiti 15 € i 8 € uz aplikaciju Brijuni Pocket Guide.

Predlažemo da pogledate ponudu smještaja u blizini Brijuna »

4. Raspoloženi ste za hiking?

Nacionalni park Paklenica

Atraktivne staze i šetnice za one malo manje spremne uz jesensku kulisu bit će savršene za obožavatelje outdoor aktivnosti, hiking i planinarenje. Preporučamo posjet nacionalnom parku Paklenica za samo 6 €, nacionalnom parku Risnjak za 7 €, a ako ste samouvjereni uputite se na Velebit.

Predlažemo da pogledate našu ponudu smještaja u blizini Paklenice »

5. Obavezne usputne stanice

Osim nabrojenih nacionalnih parkova, mogli biste napraviti još koju usputnu stanicu.

U kojem god dijelu Hrvatske da se nađete, neće vam biti dosadno, jer prirodnih ljepota i „must see“ lokacija je na pregršt, a mi smo odlučili izdvojiti samo neke, jer za sve ipak nema dovoljno mjesta…
Park prirode Učka u blizini grada Rijeke bit će primamljiv šetačima i planinarima. Ako vas put nanese u zlatnu Slavoniju, ne propuste Kopački rit i Lonjsko polje, pogotovo ako ste obožavatelj ptica.

Nešto južnije nalazi se još jedan ornitološki rezervatpark prirode Vransko jezero u blizini Biograda na moru.

Temperature mora su još uvijek vrlo prikladne i ako se odlučite za još jedno kupanje u Makarskoj rivijeri, ne zaboravite da se nalazite vrlo blizu parka prirode Biokovo i nevjerojatne Nebeske šetnice (Skywalk Biokovo).

U svim navedenim lokacijama možete pronaći smještaj po svojim željama!

I ne zaboravite, uvijek je pravo vrijeme za odmor u Hrvatskoj jer vas čeka pregršt događanja koje možete provjeriti na stranicama turističke zajednice!