Proljeće u Hrvatskoj predstavlja savršeno vrijeme za putovanje, obilježeno blagom klimom, bujnom prirodom i manjim gužvama nego u ljetnim mjesecima. U nastavku vam donosimo nekoliko razloga zašto je posjet Hrvatskoj u proljeće izvanredan izbor, zajedno s prijedlozima destinacija koje vrijedi istražiti.

1. Blaga klima

Hrvatski glavni grad u proljeće

Proljeće donosi ugodne temperature koje su idealne za istraživanje, dok u ljetnim mjesecima živa u termometru zna mjeriti poprilično visoke i neugodne temperature. Temperature su ugodne za šetnje gradovima ili kroz prirodu koja je u proljeće uvijek najljepša. Za ljubitelje aktivnog odmora, proljeće nudi brojne mogućnosti za planinarenje, biciklizam, ronjenje, jedrenje i druge sportske aktivnosti.

2. Manje gužve

Zagrebački park Maksimir

U proljeće turističke destinacije nisu toliko pretrpane kao tijekom ljeta, što omogućava opuštenije iskustvo i lakše obilaske popularnih lokacija. Dakle, šetnje popularnim turističkim destinacijama neće bit probijanje kroz masu turista već ugodna šetnja i uživanje u pogledu. Zato predlažemo da razmislite i o rezerviranju privatnih tura koje su odličan izbor za razgledavanje u kojem ćete naučiti sve najvažnije informacije o destinaciji koju posjećujete.

3. Jeftiniji smještaj

Naravno, uza sve blagodati koje nam proljeće u Hrvatskoj pruža, veliki bonus je i to što za rezerviranje smještaja možete proći puno jeftinije. Veća potražnja u turističkoj sezoni i ljetnim mjesecima garantira i nešto veću cijenu smještaja, no u predsezoni to ne mora biti tako. Naši smještaji su otvoreni s nižim cijenama pa tako imate priliku nešto i uštedjeti.
Upravo zato na Adriagate web-stranici možete pogledati sve trenutno snižene smještaje, odabrati željenu lokaciju i rezervirati bez puno grižnje savjesti.

4. Istraživanje gradova

Dubrovačke zidine bez gužve

Gradovi poput Dubrovnika, Splita, Zagreba i Rovinja nude bogatu kulturnu baštinu, povijesne znamenitosti i živopisne uličice koje su posebno privlačne u proljeće, kada se mogu istražiti u mirnijoj i ugodnijoj atmosferi. Splitska Riva neće biti natrpana ljudima, rovinjske uske uličice bit će prohodne, a na dubrovačkim zidinama bez problema uhvatit ćete savršen kadar za fotografiranje. Naravno, kako vrijedi za smještaj tako i za atrakcije, ulaznice, aktivnosti ili hranu i piće. Ulaznice za nacionalne parkove ili atrakcije su jeftinije u predsezoni, a restorani svoje cijene također prilagođavaju nešto manjem broju posjetitelja u proljetnim mjesecima.

5. Obala i otoci

Proljeće je idealno vrijeme za istraživanje obale i otoka. Posjetite primorske gradove poput Zadra, Šibenika ili Opatije ili se zaputite na jedan od prekrasnih jadranskih otoka poput Brača, Hvara ili Korčule, gdje možete uživati u mirnijim plažama i slikovitim krajolicima. Iako proljetno vrijeme zna biti varljivo, za one hrabrije temperature mora ipak će biti prihvatljive i moći će bez problema imati plažu samo za sebe. Ako i propustite kupanje, otočke šetnice bez puno ljudi sasvim su posebno iskustvo.

Plaža Zlatni rat

Posjet Hrvatskoj u proljeće pruža nezaboravno iskustvo koje vrijedi istražiti. Možemo vam garantirati da je Hrvatska u bilo koje godišnje doba izvrsna ideja i da ćete uvijek imati pregršt aktivnosti i destinacija za posjetiti.

Ukoliko želite provjeriti planirane manifestacije i događaje u Hrvatskoj za vrijeme vašeg posjeta predlažemo da pogledate na linku.

Na kraju krajeva, uz isplanirano putovanje uvijek se imate čemu veseliti. 😉