Čistý modrý Jadran, čarovné pláže, skryté zátoky, vysoké teploty a veľké davy ľudí?

Ak si Chorvátsko spájate s vyššie uvedeným, čítajte ďalej, pretože dokážeme opak…

Opäť na dovolenku?

Ak od vašej letnej dovolenky ubehol nejaký ten piatok a už teraz snívate o ďalšej, potom by ste mali navštíviť Chorvátsko práve teraz!

Prečo?

Pretože práve teraz je ideálny čas na spoznávanie všetkých prírodných a kultúrnych pamiatok, zaujímavých podujatí, ale aj skutočne oddychovú dovolenku.

Ak si myslíte, že nová každoročná dovolenka bude výrazne ovplyvňovať vaše vrecko, nebojte sa, jeseň v Chorvátsku je predsa len oveľa výhodnejšia!

Adriagate vám prináša krátkeho sprievodcu po národných parkoch, pamiatkach a podujatiach, ktoré nie sú preplnené, ceny lístkov sú nižšie a teploty ideálne na dlhé prechádzky a prehliadky!

#1 Najstarší chorvátsky národný park

Národný park Plitvické jazerá

Dlhší pobyt pred vodopádmi, fotenie do sýtosti, pohodová prechádzka po drevených mostíkoch, piknik na lúke… Niekedy sa to nedá, pretože náš najstarší národný park Plitvické jazerá navštevuje asi miliónov ľudí ročne!

Október je teda ideálnym obdobím na celodenný výlet na Plitvice a zaplatíte 23,50 €, ak idete s deťmi, miniete za ne len 5,50 € alebo 6,50 €!

Odporúčame vám pozrieť si našu ponuku ubytovania v blízkosti Plitvických jazier »

#2 Sila vody

Národný park Krka

Ak chcete navštíviť národný park Krka, budete musieť minúť o pár eur menej!

Dospelí zaplatia za lístok 20 €, deti 7 €. Vidieť naživo silu, ktorú produkuje rieka Krka, počuť zvuk vodopádov a prechádzanie sa v prírode, bude určite stáť za každý cent.

Odporúčame vám pozrieť si ponuku ubytovania v blízkosti Krky »

#3 Istrijská oáza

Národný park Brijuni

Ak si na jesenné turné vyberiete Istriu, nič nepokazíte! Z Fažany sa rýchlo dostanete do NP Brijuni príjemnou plavbou loďou. Za čarovnú ostrovnú oázu, plnú priateľských zvierat, búrnej histórie a krotkej prírody, zaplatíte v októbri s aplikáciou Brijuni Pocket Guide 15 € a 8 €.

Odporúčame vám pozrieť si ponuku ubytovania v blízkosti Brijuny »

#4 Máte náladu na turistiku?

Národný park Paklenica

Atraktívne turistické trasy a chodníky s jesennou scenériou budú ako stvorené pre fanúšikov outdoorových aktivít, turistiky a horolezectva. Odporúčame návštevu Národného parku Paklenica len za 6 €, Národného parku Risnjak za 7 € a ak ste naozaj pripravení, vyberte sa na Velebit.

Odporúčame vám pozrieť si našu ponuku ubytovania pri Paklenici »

#5 Povinné zastávky

Okrem uvedených národných parkov by ste si mohli urobiť ďalšiu medzizastávku.

Nezáleží na tom, v ktorej časti Chorvátska sa ocitnete, nudiť sa nebudete, pretože je tu mnoho prírodných krás a lokalít, ktoré musíte určite vidieť, miest je niekoľko a my sme sa rozhodli poukázať len na niektoré, pretože na všetky je stále málo miesta…

Prírodný park Učka pri meste Rijeka bude atraktívny pre peších turistov. Ak vás cesta zavedie do zlatej Slavónie, nenechajte si ujsť Kopački rit a Lonjsko polje, najmä ak ste fanúšikom ornitológie.

O niečo južnejšie sa pri Biograde na moru nachádza ďalšia ornitologická rezerváciaprírodný park Vranské jezero.(Vransko jezero)

Teploty mora sú stále veľmi príjemné a ak sa rozhodnete pre ďalšie kúpanie na Makarskej riviére, nezabudnite, že sa nachádzate veľmi blízko prírodného parku Biokovo a neuveriteľnej prechádzky po oblohe Skywalk Biokovo.

Vo všetkých uvedených lokalitách nájdete ubytovanie podľa vašich predstáv!

A nezabudnite,, na dovolenku v Chorvátsku je vždy ten správny čas, pretože na vás čaká množstvo akcií, ktoré si môžete pozrieť na: webová stránka turistického združenia!