Chorvátsko so svojim pobrežím plným ostrovov, historických miest a malebných prírodných krás ponúka neuveriteľné možnosti pre romantické cestovanie.

Preto vám nižšie prinášame niekoľko destinácií, ktoré by páry mali preskúmať, aby si čo najlepšie užili jeden druhého a vytvorili nezabudnuteľné spomienky:

1. Rovinj

Toto rozprávkové istrijské mestečko s úzkymi uličkami, pôvabnými námestíčkami a malebným pobrežím ponúka romantickú atmosféru. Navštívte kostol sv. Eufémie a prejdite sa labyrintom uličiek, ktoré vedú ku krásnym výhľadom na more. Prechádzka okúzľujúcimi uličkami Rovinja bude s milovanou osobou ešte výnimočnejšia.

Ponuka ubytovania v Rovinji »

2. Plitvické jazerá

Hrvatske delicije

Národný park Plitvické jazerá ponúka spojenie neuveriteľnej prírody, jazier, vodopádov a hlbokých lesov. Romantická prechádzka po drevených cestičkách týmto zázrakom prírody vám poskytne intímne chvíle. Zásnuby sú na jednom zo 16 jazier na Plitviciach bežnou udalosťou a vzhľadom na veľkosť národného parku si všetky páry nájdu svoj kútik, kde môžu byť osamote.

Ponuka ubytovania v blízkosti Plitvických jazier »

3. Dubrovnik

Rent-a-car

Dubrovník, známy ako „Perla Jadranu“, so svojimi stredovekými hradbami, očarujúcimi kaviarňami a krásnym výhľadom na more vytvára dokonalé prostredie pre romantické chvíle. Pohľad zo Srđ smerom na Dubrovník alebo prechádzka po neďalekom ostrove Lokrum vás presvedčí, prečo si toto mesto zamilovala aj kráľovná Cersei.

Ponuka ubytovania v blízkosti Dubrovníka »

4. Galešnjak

Tiež známy ako „Ostrov lásky“ sa nachádza v Pašskom kanáli a priťahuje pozornosť svojim jedinečným tvarom srdca, ktorý je jasne viditeľný zo vzduchu, čo z neho robí symbol romantiky a lásky. Napriek tomu, že je ostrov Galešnjak malý a neobývaný, jeho výnimočná topografia priťahuje pozornosť turistov, zamilovaných párov a milovníkov prírodných krás. Tento prírodný klenot je jedinečnou atrakciou, ktorá chytí za srdce návštevníkov svojou romantickou symbolikou a veľkolepým tvarom srdca na pobreží Jadranského mora.

Ponuka ubytovania v Biograde »

5. Opatije

Toto elegantné letovisko na Kvarneri ponúka promenády pozdĺž mora, krásne parky a luxusné hotely. Opatija je ideálnou destináciou pre chvíle odpočinku vo dvojici. Dalo by sa povedať, že promenáda Lungo Mare pôsobí až terapeuticky, pretože relaxácia s nádhernými výhľadmi je tu zaručená. Rozpoznateľný symbol Opatije – Dievča s čajkou ochotne pózuje všetkým párom, ktoré sa vedľa nej fotia, a nie je málo ani tých, ktorí sa chcú práve v Opatiji vziať.

Ponuka ubytovania v Opatiji »

6. Zadar

Keď slnko začne klesať k obzoru, obloha nad Zadarom je zaliata odtieňmi ružovej, oranžovej a fialovej farby. Pozdrav slnku, svetelná inštalácia, ktorá reaguje na pohyby slnka, vytvára fascinujúcu svetelnú hru a ďalej umocňuje kúzelnú atmosféru. Dojem romantiky ešte umocňuje zvuk Morských organov, hudobná inštalácia, ktorá s pohybmi vĺn vytvára melodické tóny.

Pary sa často stretávajú pozdĺž pobrežia a zdieľajú ticho a krásu okamihu, keď slnko mizne za obzorom. Západ slnka v Zadare nie je len prírodný pohľad; je to zážitok, ktorý prebúdza emócie a vytvára nezabudnuteľné okamihy lásky a romantiky.

Ponuka ubytovania v Zadare »

Návšteva týchto destinácií poskytne párom príležitosť na spoločné poznávanie, romantické prechádzky a nezabudnuteľné chvíľky v nádhernom prostredí.