Ivan Dolac - otok Hvar

Ivan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok HvarIvan Dolac - otok Hvar

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Ivan Dolac - otok Hvar

Ivan Dolac je vasica, ki se nahaja na južni strani otoka Hvar, 10 km od Jelse, 20 km od Starega Grada in 38 km od mesta Hvar. 1,5 km dolgi Tunel ga povezuje z ostalim delom otoka. Prodnate plaže, tudi znamenita Šuplja Stina in Lučišće blizu sv. Nedjelje in Jagodna, Paklina ter Petarčica so zelo privlačne destinacije, še posebej za tiste, ki želijo miren dopust daleč od mestnega vrveža. Tu ne boste našli avtobusov, hotelov, velikih nakupovalnih središčih in glasnih diskotek. Nastanitev je večinoma na voljo v zasebnih stanovanjih. Prav tako lahko najamete taksi čoln, ki vas bo popeljal na ogled majhnih otokov, ki se nahajajo pred Hvarom.

V Ivan Dolacu boste našli supermarket in več restavracij. Za vse ostalo pa boste morali iti v bližnje mesto Jelsa. Na pobočju nad vasjo Basina so številni vinogradi, kjer so  najboljša vina Hvara. Jelsa, ki je oddaljena le 10 km, je obdana z dvema otokoma. Bogata je z različnimi zgodovinskimi spomeniki, ki se nahajajo v cerkvah, na njivah, v parkih, trgih in na drugih mestih. Obiščite Marijino cerkev (zgodnje gotska cerkev, ki je bila razširjena in utrjena leta 1535 in je danes župnijska cerkev), cerkev Marije dobrega zdravja (zgrajena leta 1535, zaščitnica Jelse in okoliških mest od bolezni. Prebivalci se zbrejo na 21. november za storitve), Lapidarij (ima okoli 20 kamnitih predmetov iz antičnih in srednjeveških časov, kot so nagrobnik iz rimskega obdobja, beneški lev v bližini zvonika in drugi) in park (eden največjih in najlepših parkov v Dalmaciji, kjer so doma kipi kapitana Nika Dubokovića in skladatelja Antuna Dobronića). Obala je zelo razvita z otoki, zalivi in rti, kjer lahko vsakdo najde prostor zase, da lahko uživate daleč stran od množice. Medtem ko ste v tem prelepem mestu, ne zamudite priložnosti obiskati mesta Hvar, Split in Makarsko.

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Ivan Dolac - otok Hvar

Sijajno
4.4
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.5
Varnost
4.7
Plaže
4.4
Turistična ponudba
3.7
Gostoljubni prebivalci
4.6

 • Sijajno 4.2

  Obitelj
  3. 09. 2012
  Bojan Resman Zgoša 44a 4275 Begunje na Gorenjskem
  Zelo prijazna gostitelja, Lepa lokacija z izrednim pogledom na morje. Plaža je zelo blizu res pa je da je klanec do plaže. Apartma je lep in hladen, ravno tako je zelo senčna tudi terasa, ki jo je naredila trta. Vredno obiska.
  V vasi ni trgovine, sladoleda... Kruh pripeljejo le vsako jutro ob cca 8,00.
1/33
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Ivan Dolac - otok Hvar priporočilo namestitve

* cena za junij 2020 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Apartman - Ivan Dolac - otok Hvar Apartmaji Carić Od 124 €
 • Ivan Dolac - otok Hvar,
 • Osebe: 5-8
 • Zadnja rezervacija pred 5 dni
 • Ivan Dolac - otok Hvar,
 • Osebe: 4
 • Ocena gostov: 4,7
 • Zadnja rezervacija pred 3 dni
 • Ivan Dolac - otok Hvar,
 • Osebe: 2
 • Ocena gostov: 3,8
 • Zadnja rezervacija pred 7 dni
 • Ivan Dolac - otok Hvar,
 • Osebe: 2-4
 • Zadnja rezervacija pred 1 dni

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
Zagotovite si ugoden dopust!
Zahvaljujemo se Vam! Nepravilen elektronski naslov!