Hvar - otok Hvar

Hvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationVideo presentationHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok HvarHvar - otok Hvar

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Hvar - otok Hvar

Mesto Hvar – starodavno mesto z bogato zgodovino, ki se nahaja na zahodni strani otoka. To je največje mesto na otoku Hvaru in eden od najbolj znanih in obiskanih turističnih destinacij na Hrvaškem. Otok je znan kot najbolj sončen del hrvaške obale (letno povprečje sončnih ur je 2726 ur), zaradi česar je priljubljena turistična destinacija ne le poleti, temveč tudi spomladi in jeseni. Ne pozabite obiskati različne znamenitosti kot so trdnjava Fortica, katedralo, gledališče (eno najstarejših javnih gledališč v Evropi), frančiškanski samostan in mnoge druge spomenike, ki pričajo o zelo burni preteklosti.

Hvar ima jasno morje z majhnimi skalnatimi in prodnatimi plažami. Pred zalivom mesta Hvar so Pakleni otoki z najlepšimi plažami na Hvaru. Najbolj znane so: plaža Jerome, Zdrilić, Palmižana in Pokonji dol. Mesto je povezano z rednimi trajektnimi povezavami na druge otoke. Športni ljubitelji lahko uživajo v pohodništvu, potapljanju, veliko vodnih športov je na voljo ali pa igrajo nogomet, rokomet, odbojko, košarko in tenis. Nočno življenje na Hvaru je eno od najbolj živahnih v Dalmaciji. Sprostite se lahko na različnih predstavah, razstavah, koncertih, glasbenih dogodkih, folklornih in nato obiščite številne diskoteke, ki ostanejo odprte do zgodnjih jutranjih ur.

Hvar je mesto, kjer lahko starejši gostje uživajo miren dopust obogaten s kulturnimi prireditvami, medtem ko mladi pijejo koktejle med dnevom, zvečer pa se zabavajo v nočnih klubih.

Ste vedeli? Ime mesta Hvar prihaja iz besede Pharos -  grško ime za otok in mesto, ki se nahaja tam, kjer mesto Stari Grad stoji še danes.

Ne zamudite obiska

Trdnjava Hvar -  trdnjava se nahaja na hribu nad mestom. Zgrajena je bila v začetku 16. stoletja in obnovljena v letu 1579, po tem, ko je bila poškodovana v eksploziji. V času francoske vladavine je bila trdnjava dodatno utrjena, v času avstrijske oblasti pa je bilo zgrajenih več barak in opazovalni stolp. Danes je v trdnjavi zbirka amfor in drugih predmetov iz antičnih in srednjeveških časov. Ta trdnjava dominira nad mestom in ima čudovit pogled na Hvar in Paklene otoke.

Katedrala svetega Štefana: se nahaja na vzhodni strani glavnega mestnega trga. Zgrajena je bila na temeljih zgodnje krščanske cerkve iz 6. stoletja in dobila današnjo podobo v 16. in 17. stoletju.

Arsenal: zgrajen v 13. stoletju. V  zgornjem nadstropju je gledališče, ki je bilo zgrajeno v letu 1612, zaradi česar je eno najstarejših javnih gledališč v Evropi, kot tudi v svetu.

Frančiškanski samostan: Zgrajen kot zatočišče za mornarje v 15. stoletju. Znotraj samostana se nahaja muzej z razstavo slik, starih kovancov, verskih knjig in drugih predmetov. Najbolj znan eksponat je slika "Zadnja večerja".

Zabava:

Poletni festival na Hvaru - tradicionalni poletni kulturni dogodek, eden najstarejših na Jadranu: glasba, gledališče in folklorni programi v slikoviti okolici mesta Hvar, v sodelovanju z domačimi in tujimi umetniki. Poletni festival na Hvaru traja okoli 100 dni. Nekateri od predstavljenih dogodkov so:

Festival sivke – poteka  v drugi polovici junija v Veli Grablje, blizu mesta Hvar.

Ribiška noč - v vsakem mestu na otoku je večer posvečen ribištvu.  Ribe in vino, oljčno olje in kruh, dobra glasba in tradicionalni ritmi -  vsakomur je zabava zagotovljena.

Festival vina - tradicionalni festival poteka v Jelsi in se ponaša z najboljšimi vini na otoku.

Faros maraton - hrvaško mednarodno prvenstvo v plavanju na dolge razdalje.

Koncert  "Dober dan poletje" - poteka vsako leto v mestu Hvar. Poskrbite, da obiščete otok v tem času!

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Hvar - otok Hvar

Sijajno
4.1
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.5
Varnost
4.4
Plaže
3.8
Turistična ponudba
4
Gostoljubni prebivalci
4

 • Sijajno 4.4
  DARINKA
  Družina Slovenia
  7. 06. 2016
  PRELEPO
  UŽIVAJTE I RADUJTE SE LEJPIM MJESTOM
1/34
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Hvar - otok Hvar priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Hiša - Hvar - otok Hvar Hiša Ivo Od 156 €
 • Hvar - otok Hvar,
 • Osebe: 6-8
 • Ocena gostov: 4,6
 • Hvar - otok Hvar,
 • Osebe: 2-3
 • Ocena gostov: 4,9
 • Hvar - otok Hvar,
 • Osebe: 3-6
 • Hvar - otok Hvar,
 • Osebe: 4-6

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020