Takarítson meg 10%-ot a következő kóddal:

KIZÁRÓLAG SZÁLLÁSFOGLALÁSÁRA ÉRVÉNYES.

AGBEE10
Fennmaradó idő az akció végéig:
NAP
ÓRA
PERC
MÁSODPERC

Opatija

fedezze fel Opatia riviéra

Turista információk Opatija

Opatija a Kvarner öbölben helyezkedő gazdag, kulturális és szórakozási lehetőségekben gazdag, modern turisztikai város. A legrégebbi vendéglátói hagyományokkal rendelkező horvátországi turisztikai úticél. Horvátország vezető turisztikai helyszíne különböző kongresszusok, szemináriumok és tanácsadások szervezésére. Opatija már 160 éve fogadja vendégeit a világ minden részéről, melynek fő oka gazdag vegetációja és kellemes klímája. Ez utóbbi miatt „Az Adria gyöngyszemének” is szokás nevezni. Látogasson meg különböző kulturális emlékműveket, templomokat (Szent Jakov temploma- Opatija védőszentje, az Angyali Üdvözlet a Boldogságos Szűz Mária plébánia templomot, az Evangélikus templomot, a Szent Anna templomot, a Szent Márk templomot) valamint további nevezetességeket (Lungomare, a villákat az osztrák-magyar monarhia idejéből, az Angiolina villát, a Szent Jakov parkot, Heliosz és Selena szökőkutat), melyek Opatija jellgzetességei,  ismerjék meg azokat múltjukkal együtt. Élvezze az atraktív homokos és kavicsos strandjait, melyek közül a legismertebb a Slatina. A sport szerelmesei különféle lehetőségek közül válogathatnak. Az esti órákban a parkok, a kivilágított tengerparti sétányok, vagy az étterem kínálatok közül választhat, táncoljon annak teraszán és kóstolja meg a környék nevezetes ételeit.

Tudta-e? A tengervízben álló ‘lány galambbal’ szobor ma egy hostess lányt szimbolizál, egy új típusú turizmus megjelenítését. Ezen a helyen egykor Madonna szobor állt. Egy Gróf család állítatta az emlékművet egy kislánynak aki belefulladt a tengerbe, miután végignézte, a feltámadt tenger hogyan sodorja kedvesét, gróf Kesselstadt-t a mélybe. 60 évvel később a szobor elpusztult a yugo szél ütéseitől. A Szent Jakov templom menyezet alá lett helyezve a gróf lelkéjért imádkozó lány szobra és az ő helyére, a tengerbe a ‘kislány a galambbal’ szobrot tették.

Mindenképpen látogassa meg

Park Angiolina - Villa Angiolina- az 1845 és 1860-as években épült a villa köré a park,mely akkoriban egy nagy természetkedvelőé, Iginia Scarpe tulajdona volt. A parkban különböző a világ különböző vidékeiről betelepített növények találhatók.

Lungomare (parti út): több ízben épült, egészen a Preluka-tól Lovrana-ig  húzódik, és körülbelül 12 km hosszú. Az út első, északi részét (Volosko-Slatina) 1889-ben fejezték be,mikor Opatija hivatalosan is gyógyfürdővé lett nyilvánítva (a Dražice-től a kikötőig nyúlü szakaszt befejezték, kb. 1888-ban), a legdélebbi szakasz (mely Opatija-t a Lovrana-I sétánnyal kötötte össze), kb. 1911-ben., Julius Hortenau orvos megbízásával.

Az Angyali Üdvözlet Temploma: neoromán három hajós épület zöld kupolával. A kő alapot Franjo Nagl rakatta le, Trieszti püspök, már 1906-ban. Az építkezés Kastav-ból szállított kővel folytatódott, míg a belső dekoráció adományozott vitrájok és a Szlovén király festménye.

Madonna: a Rathauski szobrász alkotása Graz-ból, mely a tengerből kiemelkedő köveken állt, amíg a viharos idő áldozata nem lett. Ma a gróf Arthur Kesselstadt lelkéjért mádkozó “Madonna”,  melynek maradványait nem messze a szikláktól 1891-ben találták meg.

Hotel Kvarner: az első hotel Opatija-ban, és valószinűleg az Adria keleti részének is. 1884-ben építették, csupán 10 hónap alatt. Az északi része elöszőr gyógyfürdőknek adott helyet (Warmbäder), a hotellel fedett folyosóval összeköttetésben (Wandelbahn). A hotel előtt állt, egészen a tenger partjáig, “A világ leg  elegánsabb kávéháza”, melyet később a parti út miatt megrövidítettek.

Szórakozás

Liburnija Jazz Festival:  népszerűsége, a koncertek száma és látogatói alapján ez a legnagyobb horvátországi jazz fesztivál. Lovran-ban szervezték meg elöszőr 2003-ban, majd Opatija-ba helyezték át. Július minden első hétvégéjén Opatija-ban él a jazz! A fesztivál célja, hogy közelebb hozza ezt a zenei stílust mindazon fülek számára akik még nincsenek hozzászokva ehhez a zenei stílushoz. Ezen a fesztiválon szereplő művészek a jazz világhírű csillagai (Joe Zawinul, Mike Stern, Mike Mainieri, Kenny Garrett, Medeski, Marin & Wood).  A koncerteken kívül, az off program Fesztivál nyári színpadán, un. Street Jazz is megrendezésre kerül a város hét pontján, ahol a kora délutáni óráktól az esti órákig  szól a zene. A Liburnija Jazz Fesztivál különlegessége a mozgó színpad, Jazz Boat néven. A Jazz Boat egy turisztikai hajó,mely az Opatija-i riviéra-n cirkál és melyen élő jazz koncerteket szerveznek, fritule (fánk szerű dalmá sütemény) és bisku mellett élvezhetik a fesztivált az idelátogatók.

Szent Lovre éjszakája: Ez egy olyan pogram mely romantikus hangulatot idéz a Rovinj-i riviéra-tól indulva egészen a Szent Eufemija templomig. A romantikus hangulatot a világítás lekapcsolásával és kizárólag fáklyás megvilágítással hangsúlyozzák.  Miután a vendéglátóipari egységek is nagyban szerepet játszanak a romantikus hangulat megteremtésében, ezért ők is aktívan kiveszik részüket a programól, így minden lámpát lekapcsolnak.Világításra csak gyertyákat használnak, ehhez illő gasztronómiai kínálattal és romantikus zenével.

Liburnicin:   a tudományos fantasztika, a fejlődő tudományok, történelem és mitológia kedvelőinek horvát konvenciója.  A “Kulturális front” egyesület a szervező Opatija-ból. A konvenció két napos, és júliusban kerül megszervezésre. Horvátország fiatalsága, de külföldi résztvevők is érkeznek Opatija-ba erre a találkozóra. Az első Liburnicon 2006-ban került megrendezésre Abbacon elnevezés alatt.

A legismertebb történések közül kiemelnénk azon elismert tudós, professzorok előadásait, akik közül kiemelkedik dr. sc. Amir Muzur, dr. sc. Marijan Vejvoda, arh. Ranko Starac és a neves csillagász Korado Korlević. A minőségi előadások és vetítéseken kívül, számos szórakozási lehetőség is adódik az idelátogatók számára, gyermek műhelyek, számítógépes játékok, nyeremény játékok, kvízek, társasági játékok turnéja, filmek, zenék,valamint eredeti Liburnicin játékok, mint pl.a “ Star Trek bocsázás”.

Többet mutat
Kevesebbet mutat
SZÁLLÁSKERESŐ
Hol?
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17

folytassa a(z) Opatija Régió:

Helységek közeliben

 • Icici ( 4,21  km)
 • Lovran ( 5,91  km)
 • Lovranska Draga (Lovran) ( 8,47  km)
 • Rijeka ( 10,57  km)
 • mit mondanak a vnedégeink a Opatija

  Mesés
  4
  Vendégek véleményei, értékelések
  Légkör
  4.3
  Biztonság
  4.2
  Strand
  3.5
  Turisztikai ajánlatok
  3.6
  Barátságos helybéliek
  4.3

  • Mesés 4.4
   József
   Pár Hungary
   2014. 08. 09.
   Az autópályákon és utakon a közlekedési táblák jól és egyértelműen eligazítanak, jók a pihenőhelyek.
  • Tökéletes 5
   Tímea
   Családi Hungary
   2013. 08. 28.
   kellemes környezet, szép hangulatos utcák..
  • Tökéletes 4.6
   Jánosné
   Családi Hungary
   2013. 08. 26.
   A város tiszta, rendezett. Szép szállodák, csodás parkokkal. Fürdési lehetőségek minden korosztálynak volt megfelelő.
   Mellékutcákban a járdák tele kutyaürülékkel /igaz a nyaraló vendégek tehetnek róla, mert ha összeszednék nem lenne ott/. Kevés pékséget találtunk.
  3/11

  Opatija szállás ajánlatunk

  * ár 2024. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

  Ház - Opatija Villa Subin From 171256 Ft
  • Opatija,
  • Személy: 1-6
  • Utolsó foglalás 4 nap
  Ház - Opatija Villa Platinium From 485230 Ft
  • Opatija,
  • Személy: 1-6
  Ház - Opatija Villa Titanium From 485230 Ft
  • Opatija,
  • Személy: 1-6
  Apartman - Opatija Apartman Neda From 39960 Ft
  • Opatija,
  • Személy: 1-2

  A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2024