Prírodné prípravky z vlastnej produkcie sú vynikajúce na pleť a sú ideálnou zámenou za drahé hotové výrobky. Väčšinu prísad vhodných pre starostlivosť o pleť  nájdete buď vo svojej chladničke alebo v špajzi.

PEELING

Zamiešajte 2 lyžice kukuričnej múky so vyšľahaným bielkom. Nechajte pôsobiť 15 minút a umyte najprv teplou vodou kruhovými masážnymi pohybmi, a potom opláchnite studenou vodou.

PLEŤOVÉ MASKY

Proti vrások:

Zamiešajte kašovitú zmes z 2 lyžíc medu a jedného bielku. Nechajte pôsobiť 15 minút. Umyte najprv teplou a potom studenou vodou (nie je vhodná príliš častá aplikácia).

Osviežuje a zlepšuje pleť:

Nastrúhajte jeden zemiak, zamiešajte s troškou mlieka a jedným žĺtkom. Nechajte pôsobiť 15 minút. Opláchnite najprv teplou a potom studenou vodou.

Na nečistú pleť:

Pomiešajte kvasnice s vlažným mliekom. Naneste na pleť a počkajte, kým sa vysuší. Opláchnite najprv teplou a potom studenou vodou. Pri pravidelnom aplikovaní sa pleť viditeľne vyčistí a zlepší.

Na citlivú pleť:

Dve lyžice čerstvého tvarohu pomiešajte s lyžicou medu, kým nezískate krémovú zmes. Natrite hrubú vrstvu na kožu okolo očí a pier. Nechajte pôsobiť 20 minút. Túto masku najľahšie očistíte vatou namočenom v teplom mlieku.

Pre všetky typy pleti:

Roztlačte jeden banán a naneste na pleť. Nechajte pôsobiť 20 až 30 minút. Túto masku je najlepšie opláchnuť harmančekovým čajom. Masku môžete aplikovať jeden až dvakrát do týždňa.