Na základe ankety, ktorú previedla spoločnosť British Airways až 60% žien priznáva, že nemajú radi prekvapenia. Tretina žien si neželá, aby ich partner prekvapil sponntánnou dovolenkou, pretože sa na ňu nemôžu  pripraviť.

Romantické výlety a cestovanie do exotických krajín nie sú veľmi obľúbené u žien, dovolenku chcú jednoznačne naplánovať. Typická žena potrebuje aspoň sedem dní pred dovolenkou, aby mohla naplánovať, čo si vezme so sebou a vybaví všetky povinnosti ešte pred odchodom.

Ku najdôležitejším povinnostiam pred štartom na dovolenku patrí jednoznačne návšteva kozmetického salónu, príprava aspoň deviatich kombinácií vhodného oblečenia, naštudovanie internetového turistického sprievodcu…

Pozrite sa, čo všetko musia Vaše partnerky pred dovolenkou stihnúť:

1. Skombinovať vhodné oblečenie.
2. Zorganizovať pracovné povinnosti.
3. Vyhľadať a preveriť reštaurácie a miesta, ktoré chcú navštíviť.
4. Upratať chladničku a  vyhodiť všetko, čo by sa mohlo pokaziť.
5. Kúpiť nové oblečenie a drobnosti bez ktorých sa na dovolenke nezaobídu.
6. Zrušiť spoločenské povinnosti.
7. Odísť ku kaderníčke.
8. Stretnúť sa s priateľkami a porozprávať sa o dovolenke.
9. Navštíviť kozmetičku.
10. Začať  s ľahkou diétou, aby sa v plávkach lepšie cítili.

Prieskum zároveň potvrdil, že veľká väčšina žien sa prekvapenia vo forme dovolenky neobáva, pretože sú presvedčené, že partner ich niečím takým nemôže prekvapiť. Štyri z desiatich žien veria, že ich partnerom by romantická dovolenka nenapadla ani vo sne a štvrtina tvrdí, že najspontánnejším nápadom ich partnerov je objednať si hotové jedlo.