To, že Chorvátsko je absolútnym turistickým hitom, dokazujú mnohé slávne osobnosti, ktoré tohto roku navštívili Jadran. Predstavujeme Vám zoznam svetových hviezd, ktoré v lete užívali na nádhernom chorvátskom pobreží.

Najviac pozornosti každopádne pritiahol Tom Cruise, ktorý po vyčerpávajúcom rozvode od Katie Holmes, sa rozhodol relaxovať práve v Chorvátsku. Svoju dovolenku začal na ostrove Hvar, kde v spoločnosti priateľov popíjal kávu, oddychoval, fotografoval sa s fanúšikmi a delil autogramy. Z ostrova Hvar pokračoval do Dubrovníka, obľúbenej destinácie slávnych osobností. Takto splnil svoj sľub z roku 2004, kedy bol v Dubrovníku bol po prvý raz, že sa sem ešte celkom určite vráti.

Krásam chorvátskeho pobrežia nemohla odolať ani legendárna rocková hviezda  Tina Turner, ktorí v auguste priletela do Dubrovníka, odkiaľ sa premiestnila na jednu z najväčších jácht na svete – Lady Marina.

Tina Turner a Tom Cruise sú jednými z početných hviezd, ktoré sa tohto roku prechádzali dubrovníckou hlavnou ulicou  Stradun. Bol tu aj britský držiteľ Oskara Jeremy Irons, herec Paul Brannigan, producent Andy Paterson, režisérka Michelle Ohayon a ďalší.

Okrem Dubrovníka je obľúbenou destináciou slávnych aj mesto Hvar.  Známy reper MC Hammer, ktorý sa preslávil hitom U Can’t Touch This, po návšteve mesta Hvar na svojom na svojom Twitter profile uviedol:  „všade je cítiť energiu. Nočný život na Hvare je fantastický. More je  tak nádherne modré, že len ťažko uveriť, že je to skutočné. Chorvátsko je nádherné“.

Na Hvare oddychovali aj DJ David Morales, ako aj britský spevák Boy George, ktorý na svojej tlačovke nezakrýval svoje nadšenie Chorvátskom.

Majster sveta formule 1 Michael Schumacher sa v tajnosti spolu so svojou rodinou doplavil na Hvar a skrývajúc sa od zvedavých pohľadov navštívil domáce reštaurácie. Michael Schumacher nebol v Chorvátsku po prvýkrát, pre pár rokmi letoval v tichosti súostrovia Pakleni otoci.

Mnohých Chorvátsko nadchlo do tej miery, že sa z roka na rok vracajú. K najznámejším patrí Roman Abramovič, ruský miliardár a predseda futbalového klubu Chelsea, ďalej  Bernie Ecclestone,  spolumajiteľ Formule 1, ktorí sa najradšej plavia po Jadrane.

Okrem jachtárov sú stálymi hosťami Chorvátska aj majitelia luxusných domov v Istrii, z ktorých najznámejší sú syn svetového kráľa pudingu Richard Oetker a škótsky lord Alexandar McEwen.

Vyzerá to tak, že sa dobré správy o krásach Chorvátska rýchlo šíria a Chorvátsko sa stáva obľúbenou destináciou čoraz väčšieho počtu slávnych osobností.  S právom môžeme tvrdiť, že medzi svetovými hviezdami zavládla pravá posadnutosť Chorvátskom.

Ak ich chcete nasledovať, www.adriagate.com je tu pre Vás.