Jadranska obala jedna je od najrazvedenijih na Sredozemlju sa preko 1100 otoka i otočića, od kojih svaki skriva svoje čari. Prekrasne uvale, jedinstveni prizori i idilična priroda ono su što krasi Hrvatsku obalu. Među otocima i uvalama smjestile su se i najljepše plaže u Hrvatskoj. 

Ovom prilikom donosimo Vam top 5 pješčanih plaža u Hrvatkoj, koje smo izdvojili prema komentarima gostiju, posječenosti i egzotičnosti.

Rajska plaža - Rab

Rajska plaža-idealna za djecu

1# Rajska plaža – ostok Rab

Prva plaža na našem popisu je svakako Rajska plaža na otoku Rabu, u blizini mjesta Lopar. Pješčana je plaža i dosta je plitka, stoga je idealna za obiteljski odmor, a nagrađena je i plavom zastavom koja je simbol čistoće mora. To je jedna od najpoznatijih plaža na Jadranu i upravo iz tog razloga ima bogatu turističku ponudu.

Prekrasan pogled na Rajsku plažu i okolicu

Ovdje ćete moći uživati u raznovrsnim vodenim sportovima i aktivnostima kao i brojnim barovima i restoranima. U blizini se nalazi i veliki sportski centar sa terenima za tenis, golf, odbojku, košarku i slično, a možete se okušati i na vodenom toboganu. Ako svoj odmor želite provesti aktivno, kupajući i uživajući na ovoj jedinstvenoj plaži Adriagate Vam donosi bogatu ponudu smještaja u gradu Lopar na otoku Rabu.

Punta rata - Brela

Punta rata - idilična plaža za vrhunski odmor

2# Punta Rata – Brela

Druga plaža na popisu najboljih pješčanih plaža je Punta Rata u Brelima na Makarskoj rivijeri. Ova plaža spada među 10 najljepših plaža u svijetu. Okružena je veličanstvenom borovom šumom koja za vrijeme ljetnih vrućina pruža prijeko potreban hlad. Nagrađena je Plavom zastavom čime se potvrđuje čistoća mora ove plaže.

Pijesak i šljunak na plaži Punta rata idealna su kombinacija

Ovdje možete pronaći raznovrsnu ponudu vodenih sportova i aktivnosti, a možete i zaigrati odbojku na pijesku, tenis i mali nogomet. Ako se zaželite odmora uz osvježavajuće piće na plaži možete pronaći barove, a ukoliko ste gladni nakon brojnih vodenih aktivnosti tu su i restorani. Kako bi svoj odmor proveli u ovom idiličnom okruženju, spremili smo Vam široku ponudu vrhunskog smještaja u blizini plaže.

Pogled sa plaže Bellueve

3# Bellevue – Dubrovnik

Sljedeća prekrasna plaža je Bellevue, koja se nalazi u jednom od najljepših zaljeva u gradu Dubrovniku. Ova pješčana i šljunčana plaža jedna je od najposjećenijih na Dubrovačkom području. Okružena je stjenovitim liticama koje u popodnevnim satima stvaraju prijeko potrebnu hladovinu na plaži.

Plaža Bellevue - Dubrovnik

Plaža Bellevue - Dubrovnik

Za zanimljiv odmor možete izabrati između brojnih vodenih aktivnosti, ili se jednostavno opustiti u prekrasnom jedinstvenom krajoliku i uživati u šumu valova i ljetnom povjetarcu. Ako se zaželite osvježenja ili hrane na plaži se nalaze restorani i barovi. Izdvajamo Vam bogatu ponudu smještaja u blizini Bellevue plaže, od apartmana i soba, preko kuća za odmor i vila. Odaberite jedan od naših izdvojenih objekata i uživajte u neponovljivom doživljaju boravka uz more.

4# Ninska Laguna –  Nin

Četvrta plaža na popisu je Ninska Laguna, smještena u malom povijesnom gradu Ninu. To je prekrasna pješčana plaža koja se još naziva i Kraljičina plaža. Bogata je ljekovitim blatom koje pomaže kod liječenja raznih bolesti. Plaža je plitka i more je izrazito toplo stoga je pogodna za obiteljski odmor.

Ninska laguna pravi je odabir za obiteljski odmorLjekovita plaža Ninska laguna

Raznolikost sadržaja uz beach barove i restorane čini ovu plažu iznimno privlačnom velikom broju turista, te ju možemo proglasiti najpopularnijom plažom na ovom području. Apartmani i kuće za odmor iz naše ponude idealni su kako bi si osigurali boravak u blizini ove popularne plaže i uživanje u svim čarima koje ona sakriva.

5# Saplunara – otok Mljet

Posljednja plaža koju uvrštavamo na ovaj popis je Saplunara, još jedna plaža na kojoj se ponosno vijori plava zastava. Ova plaža zapravo je idilična pješčana laguna smještena na najzelenijem Hrvatskom otoku, Mljetu, poznatom po nebrojenim prirodnim ljepotama. Okružena gustim zelenilom borove šume, koje pruža hlad u vrućim ljetnim mjesecima, Saplunara je idealna za one željne odmora za dušu i tijelo.

Plaža Saplunara na otoku Mljetu

Odmor za dušu i tijelo na plaži Saplunara

Opustite se u potpunom miru i tišini, daleko od gradske vreve. Zaplivajte u prekrasnom, čistom moru i doživite odmor iz snova. Za Vaše potpuno zadovoljstvo donosimo Vam i apartmane u blizini ove plaže kako bi se mogli u potpunosti prepustiti odmoru na ovom jedinstvenom Hrvatskom otoku.