Ako imate ljubimca i želite ga povesti s vama na odmor, bitna odrednica prilikom odabira destinacije za ljetovanje zasigurno vam je i plaža na kojoj je dozvoljeno kupanje pasa. Upravo zato donosimo vam pet najboljih plaža za pse u Dalmaciji! Odaberite jednu od ovih plaža i uživajte u morskim radostima sa svojim ljubimcem.

Neke od plaža su službeno obilježene kao plaže za pse, a na nekima već godinama postoji takva tradicija, ali još uvijek nemaju službenu oznaku. Neovisno idete li na označenu plažu za pse ili ne, morate imati na umu da svaka plaža ima svoja pravila ponašanja, ali neka pravila se podrazumijevaju na svim plažama. Neka od tih pravila su da u svakom trenutku morate imati svog psa na oku i biti u mogućnosti dozvati ga k sebi; psa možete pustiti s povodca, ali samo ako je jako poslušan; obavezno morate skupljati izmet za svojim psom; imajte na umu da i drugi ljudi i životinje žele uživati u morskim radostima, stoga nemojte dozvoliti psu da ide tamo gdje ne bi smio.

1. Plaža Vartalac – siguran kutak za vaše ljubimce na otoku Visu

Na otoku Visu, u periferiji grada Komiže smjestila se plaža Vartalac, raj za kućne ljubimce, ali i njihove vlasnike.

Vartalac

Ova šljunčana plaža dovoljno je prostrana kako bi vaš ljubimac imao prostora za trčanje, a hladovina u okolici plaže pogodna je za zaštitu od ljetnog sunca. Nažalost na ovoj plaži nema dodatnih sadržaja za ljubimce kao ni pitke vode, stoga obavezno ponesite loptice ili frizbi te bocu vode. SAZNAJTE VIŠE »

2. Plaža za pse Stara Škola u samom centru mjesta Vodice

Stara škola

Ova službena plaža za pse smjestila se u centru mjesta Vodice. Čisto more i fini šljunak, te pogodna lokacija privlače mnoge vlasnike i njihove ljubimce.

Stara škola

Na plaži nema tuševa ni pitke vode, a sjene je jako malo, stoga ponesite pitku vodu za sebe i za vašeg ljubimca. Kako je plaža smještena u samom centru mjesta, nedaleko se nalaze kafići i restorani, te drugi sadržaji. SAZNAJTE VIŠE » 

3. Plaža Kašjuni – jedna od službenih plaža za pse u Splitu

Kašjuni

Plaža Kašjuni nalazi se na predjelu Marjan u Splitu. Plaža za pse je šljunčana, smještena odmah pored glavne plaže Kašjuni, od koje je dijele stijene, pa možete neometano uživati sa svojim ljubimcem.

Kašjuni

Na ovoj plaži nema dodatnih sadržaja kao ni tuševa sa slatkom vodom, pa ponesite sa sobom vodu za piće. SAZNAJTE VIŠE »

4. Plaža Šimuni – raj za vašeg ljubimca na otoku Pagu

Šimuni

Plaža za pse Šimuni smjestila se u istoimenom mjestu na otoku Pagu. Ova plaža nije službena plaža za pse ali je poznata kao mjesto gdje se kupaju ljubimci. Nalazi se na samom kraju dugačke plaže Šimuni, na kojoj možete pronaći mnoštvo sadržaja.

Šimuni

Dio odvojen za pse izoliran je i odvojen od ostatka kupača, stoga tu možete slobodno uživati u morskim radostima sa svojim ljubimcem. Okružena je borovom šumom pa na plaži ima mnoštvo hlada. SAZNAJTE VIŠE »

5. Plaža Cvitačka – prekrasna šljunčana plaža za pse u Makarskoj

Cvitačka

Plaža za pse Cvitačka službena je plaža za pse, a smjestila se na samom kraju niza šljunčanih plaža, 2 km od centra mjesta, prema Krvavici. Do plaže morate ići pješice, a najbliži parking udaljen je 5 minuta hoda.

Cvitačka

Plaža za pse od ostatka plaže odvojena je kamenjem i stijenama, a čisto more i lijepi šljunak čine ju prvim odabirom za sve vlasnike, ali i pse kojima je osigurano dovoljno mjesta za trčanje i uživanje u suncu. Plaža je okružena borovom šumom pa ima mnoštvo hlada. Iako se u blizini nalazi kafić i fast food, ovdje nema tuševa ni pitke vode za vašeg ljubimca. SAZNAJTE VIŠE »

Iako Dalmacija nije poznata po svojim plažama za pse i ima jako malo službeno označenih plaža, u gotovo svakoj destinaciji se mogu pronaći mjesta na kojima se i vaš ljubimac može okupati. A kako bi vaš odmor bio potpun donosimo vam i ponudu pet friendly smještaja u Dalmaciji!