Sinj

Turista információk Sinj

Sinj a Dalmát hátország központjában, a Cetina-folyó völgyében, a Dinara-hegy lábánál fekszik. A Cetina régiójának kultúráját és történelmi látnivalóit az óhorvát és a török hatások, valamint a velenceiek befolyása alakította ki. Sinj történelmének legfontosabb éve 1715 volt, ekkor vívták a legnagyobb csatát, amelyben 700 sinji védő állt szemben több mint 10 000 törökkel.

Hálából a Szűzanyának, amiért megsegítette őket a törökök elleni harcban, melynek emléke azóta is a sinjiek szívében él, a Csodatévő Szűzanya képét arannyal koronázták meg, és ezt a képet azóta is a sinji Csodatévő Szűzanya templomban őriznek. A templomot 1699 és 1712 között építették, és a sok háború és földrengés ellenére máig megőrizte eredeti kinézetét. Sinjben augusztus 15-én ünneplik meg a Város Napját, valamint a Nagyboldogasszony és a Boldogságos Szűz Mária Ünnepnapját, amikor sok zarándok érkezik ide szerte az országból, gyakran mezítláb, hogy meglátogassák és tiszteletüket tegyék a sinji Szűzanyánál, hogy együtt imádkozzanak és hálát adjanak.
A Sinji Miasszonyunk tiszteletére, aki a legenda szerint megfutamította a törököket, tartják meg az Alka lovagi játékot is, minden év augusztusának első vasárnapján. Lovagi parádé, Alka népviseletbe öltözött, lándzsákkal, sörétes puskákkal felfegyverkezett fiatalemberek csapatának felvonulása, mely a régió büszkesége, és egyben az is oka annak, hogy egyre több látogató érkezik Sinjbe. Az Alkár lovagi játékok már több mint 300 éves hagyomány, és mint ilyen szerepel az UNESCO nem anyagi kulturális örökségek listáján is. Szimbóluma a békéért és a szabadságért vívott küzdelemnek, a hitnek és reménynek.
A többi történelmi és kulturális látnivaló közül feltétlenül érdemes megtekinteni az Óvárost (Stari Grad), az Alkár udvart a Sinji Alkák Múzeumával, a Cetinai Régió Múzeumát, ahol az egész régió megmaradt emlékei megtalálhatóak, a Kamičak erődöt, az Alkár-hidat és a Tripalo palotát. Más jellegű kulturális emlék a Nijemo kolo, a Cetinska lađa és a Sinjska rera táncok.

Az aktív pihenés kedvelői lovagolhatnak, ejtőernyőzhetnek, siklóernyőzhetnek, painballozhatnak, hegyet mászhatnak és biciklizhetnek. Ha pedig nyugodt és csendes pihenésre vágyik, akkor menjen el kirándulni a Cetina-folyó völgyébe, gasztronómia tekintetében pedig kóstolja meg a tradicionális sinji étkeket, az arambašit (töltött káposztához hasonló étel), a békát, a sinji raviolit és hasonló különlegességeket.

Többet mutat
Kevesebbet mutat
SZÁLLÁSKERESŐ
Hol?
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17

folytassa a(z) Sinj Régió:

Helységek közeliben

 • Klis ( 18,02  km)
 • mit mondanak a vnedégeink a Sinj

  Mesés
  4.2
  Vendégek véleményei, értékelések
  Légkör
  4.5
  Biztonság
  5
  Strand
  2
  Turisztikai ajánlatok
  4.5
  Barátságos helybéliek
  5

  0/2

  Sinj szállás ajánlatunk

  * ár 2024. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

  Ház - Hrvace Villa Manuela From 98473 Ft
  • Hrvace,
  • Személy: 6-8
  • Értékelés: 5,0
  Ház - Neorić Villa Almas From 228343 Ft
  • Neorić,
  • Személy: 10-12
  Ház - Krušvar Ház Stjepan From 119880 Ft
  • Krušvar,
  • Személy: 4-6
  • Értékelés: 5,0

  A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2023