Minden állatbarát és állattulajdonos tudja, hogy néha milyen nehéz olyan úti célt találni a nyaraláshoz, ahol együtt lehet élvezni a pihenést a család négylábú barátjával. Ami Horvátországot illeti, biztosak vagyunk benne, hogy ha az Isztriára vagy a Kvarner-öbölbe jön nyaralni, akkor nem tud melléfogni. Éppenséggel ebben a két adriai régióban található a legtöbb kutyás strand. A strandokon kívül e két régió számtalan, különböző típusú szálláslehetőséget is kínál, ahol gondtalanul üdülhet házi kedvencével együtt.

A folytatásban bemutatjuk Önnek az 5 legjobb kutyás strandot az Isztrián és a Kvarner-öbölben.

1. Redagara strand

Krk-szigeten, nem messze az azonos nevű várostól található a kavicsos Redagara strand. Ez a strand hivatalos kutyás strand. Egy békés és félreeső helyen található, ami miatt ideális a pihenéshez, és a kedvencekkel való közös fürdőzéshez. A buja növényzet természetes árnyékot biztosít, ahová el lehet bújni a nyári forróság elől. TOVÁBB »

Redagara strand
Redagara strand

2. Podvorska strand

A Podvorska strand Crikvenicában található, és egy igazi kis földi mennyország a házi kedvencek számára. Ez az Adria egyik legjobban felszerelt kutyás strandja. Annak érdekében, hogy el lehessen rejtőzni az erős napsütés elől, a strandon árnyékolók vannak felállítva, valamint tusolók, padok és nejlonzacskókkal felszerelt szemetesek is vannak. TOVÁBB »

Podvorska strand

3. Brajdica strand

A Brajdica strand Pećinében található, nem messze Rijeka város központjától. Ezen a kavicsos kutyás strandon szemetesek, padok, és ivóvíz is rendelkezésre állnak. A parton slaggal felszerelt tusolók is vannak, hogy könnyebb legyen lemosni a sót a házi kedvencekről. A strandot kerítés veszi körül, így a kutyát nyugodtan hagyhatja szabadon futkosni a parton. TOVÁBB »

Brajdica strand
Brajdica strand

4. Stupice strand

A Stupice strand az azonos nevű kemping területén található, az isztriai félsziget alján, Premanturában. Nagyrészt kavicsos, részben köves strand, amely amellett, hogy kutyás strand, az aktív pihenés kedvelői számára is ideális fürdőhely. Míg a kedvence gondtalanul fürdik a tengerben, addig Ön kipróbálhat valamilyen vízisportot, vagy teniszezhet a parton. TOVÁBB »

Stupice

5. Kantrida strand

A Kantrida strand a legjobban felszerelt kutyás strand Rijekában. A Kantrida kisegítő stadion keleti oldalán található. A napozási és fürdési lehetőségen kívül slaggal felszerelt tusolók is vannak a parton, ahol könnyen le tudja mosni a sót a kedvencéről. TOVÁBB »

Kantrida

Hogy ne érje meglepetés, javasoljuk, hogy mielőtt elindulna a strandra a kutyájával, tájékozódjon az ott elérhető szolgáltatásokról és tartalmakról, és ennek megfelelően készüljön, és döntsön a strandolás időpontjáról. Ne felejtkezzen el róla, hogy kedvence számára is szükséges valamiféle napsütés elleni védelem, és hogy le kell róla mosni a sót, és meg is kell a szőrének száradnia, mielőtt hazamennének. Ezen kívül hozza magával a kutya kedvenc játékát is, amivel a kutyus el tudja magát foglalni, valamint hozzon magával neki ivóedényt és valami harapnivalót is.