A gyönyörű, rejtett, hvar-szigeti öblökről szóló írásunk után eljött az ideje, hogy a legnagyobb dalmáciai sziget, Brač-sziget szépségének leírásával, és a robinzoni típusú üdülés ezen szigeten való lehetőségeinek bemutatásával folytassuk.

Először is mindenképpen meg kell említenünk Bol települést, és az itt található Aranyszarv (Zlatni rat) strandot, mely Brač-sziget egyedi és egyben legismertebb látványossága. Ez a település igazi turista paradicsom, ahová minden évben egyre több vendég látogat el. Ez egy ideális úti cél a vízi sportok, a történelem és a kultúra, valamint a természeti szépségek szerelmesei, de egyben az éjszakai szórakozást kedvelők számára is. A többi ismert és lakottabb brač-szigeti település közül feltétlenül megemlítendő még Supetar, Sumartin, Sutivan, Pučišća és Povlja.

Bol
Zlatni rat

Most pedig forduljunk a sziget másik oldala felé, a városi nyüzsgéstől, zajtól, rohanástól távoli élet felé. Pihenjünk a béke, a csend és a természeti szépségek oázisában. Itt nincsenek modern technológiai eszközök, bőséges és azonnali, bolti élelmiszer- és italkínálat, melyek a mai élet velejárói, ezek helyett viszont van friss levegő, kristálytiszta tenger, csiripelnek a madarak, és gyönyörű a táj.

Brač-sziget számos olyan öblöt rejt, melyek kiválóak a testi-lelki pihenéshez. Ehhez a típusú üdüléshez nagyszerűek például a következő öblök: Žukovik, Puntica, Planik, Puntinak, Studena, Žirje, Kupinova és Lovrećina. Egy ezen öblök valamelyikében való pihenést követően biztosan fel fogja tenni magának a kérdést, hogy mik is az élet valódi örömei?

Kupinova
Lovrećina
Podražišće
Žirje
Studena
Žukovik

Felejtse el a mindennapokat, foglaljon le egy üdülőházat valamelyik öbölben, és legyen része egy felejthetetlen üdülésben.