A manapság divatossá váló nyaralás egy, a természetben egyedülálló vagy robinzon házban nem újkeletű pihenési forma

A Hvár-szigeten ez már több évvel ezelőtt kialakult.  A férjem  egyik legjobb  gyerekkori barátja Toni, a Hvar-szigetről származik, akinek  családja egy csodálatos hagyományos családi házban él. Autóval érkeztünk Vrboska  településre,  onnan saját csónakkal érkeztünk a házhoz, a tengeri út 1 órát tartott.

Az öbölbe érve megláttuk  a tengerparttól csak pár méterre  álló házat, ami csak ránk várt. Hoztunk magunkkal pár dolgot, amlyeket először behordtunk a házba.  Toni horgász felszerelést is hozott magával,az ebédhez.   Még szerencse, hogy jól ismeri a szigetet  és tengert! Alig pár óra alatt  6 tinta és egyéb halat fogott!  Ellenkező esetben biztos, hogy éhesen maradtunk volna… főleg egy jó nagy úszást és napozást követően válik az éhség elviselhetetlenné.

A kissé elhagyatott ház udvarában egy kőből épült kemence található, amelyet Toni apukája saját kézzel készített. Ágakat, fa darabokat gyűjtöttünk össze, majd tüzet gyújtottunk. A tűz pattogása,  a roston sült hal illata, a borok íze, a jó társaság és a régi ház hangulata ideális volt egy remek kikapcsolódáshoz. Az ebéd isteni volt. Ebéd után sokáig beszélgettünk, nevetgéltünk és élveztük ezt a csodálatos napot.

Nem féltünk, hogy a szomszéd esetleg ránk szól, hogy hangosak vagyunk. Egyszerűen csak élveztük az adott pillanatot,  a jó társaságot a napsütést és a tengert. Kár, hogy csak rövid ideig tartott, de reméljük, hogy hamarosan újra meg tudjuk ismételni ezt a felejthetetlen pillanatot.

Sajnos képeket nem készíttettem, mert nem volt nálam az okos telefonom, de Petra, Toni huga készített képeket erről a csodálatos öbölről, melyek többet mondanak ezer szónál.

 VIDEO: