Ha házi kedvencét is magával szeretné hozni a nyaralásra, akkor az úti cél kiválasztásának egyik legfontosabb tényezője, hogy van-e olyan strand a közelben, ahol a kutya is belemehet a tengerbe. A döntést megkönnyítendő, ezúton mutatjuk be Önnek Dalmácia 5 legjobb kutyás strandját. Válassza ki valamelyik strandot ezek közül, és élvezze a tenger örömeit házi kedvencével együtt!

E strandok némelyike hivatalosan is kutyás strand, de van köztük olyan is, ahol évek óta hagyományosan oda járnak az emberek a kutyájukkal fürödni, de a part még nem kapta meg a hivatalos kutyás strand megjelölést. Akár hivatalos, akár nem hivatalos kutyás strandra megy, figyelembe kell vennie, hogy minden strandnak megvannak a saját viselkedési előírásai, és vannak minden strandra érvényes szabályok is. Az egyik ilyen szabály, hogy folyamatosan szemmel kell tartania a kutyáját, hogy mindig oda kell tudnia hívni magához, ha szükséges, hogy a kutyát csak akkor szabad elengedni a pórázról, ha engedelmes, és hogy mindig össze kell szednie a kutyája ürülékét. Vegye figyelembe azt is, hogy a többi ember és kutyáik is szeretnék élvezni a fürdést a tengerben, ezért ne engedje, hogy a kutyája másokat zavarjon, vagy olyan helyre menjen, ahová nem szabadna.

1. Vartalac strand – biztos pont a házi kedvencek számára Vis-szigeten

Vis-szigeten, Komiža város szélén fekszik a Vartalac strand, ami egy igazi kis földi mennyország nemcsak a házi kedvencek, hanem gazdáik számára is.

Vartalac

Ez a kavicsos strand elég tágas ahhoz, hogy a kutyáknak legyen helyük futkározni, és a strand környékén árnyék is van, ami védelmet nyújt a napsugarak elől. Sajnos ezen a strandon semmiféle többletszolgáltatás nem érhető el, így ivóvíz sincs, ezért feltétlenül hozzon magával ivóvizet, valamint labdát vagy frízbit az időtöltéshez. TOVÁBB »

2. Stara Škola – kutyás strand Vodice központjában

Stara škola

Ez a hivatalos kutyás strand Vodice város központjában található. Tiszta tenger és aprókavicsos part jellemzi, ami számos kutyás gazdát vonz ide a kedvenceikkel.

Stara škola

A strandon nincsenek tusolók és ivóvíz, valamint nagyon kevés árnyékos hely van, ezért feltétlenül hozzon magával ivóvizet, magának és kedvencének is. Mivel a strand a városközpontban található, ezért nincsenek tőle messze a környékbeli kávézók és éttermek, valamint az egyéb szolgáltatások sem. TOVÁBB »

3. Kašjuni strand – egy hivatalos kutyás strand Splitben

Kašjuni

A Kašjuni strand a Marjan szabadidőpark környékén található, Splitben. Ez a kutyás strand kavicsos fövenyű, és rögtön a Kašjuni strand fő része mellett van, amitől sziklák választják el, így zavartalanul élvezheti a tenger adta örömöket a házi kedvencével együtt.

Kašjuni

Ezen a kutyás strandon nincsen semmiféle többletszolgáltatás, így például nincsenek tusolók és ivóvíz, ezért feltétlenül hozzon magával ivóvizet. TOVÁBB »

4. Šimuni strand – földi mennyország a házi kedvencek számára Pag-szigeten

Šimuni

A Šimuni kutyás strand Pag-szigeten található, az azonos nevű településen. Ez a strand nem hivatalos kutyás strand, de úgy ismert, mint olyan fürdőhely, ahol a kutyák is fürödhetnek. A hosszan elnyúló Šimuni strand végén található, ahol számos többletszolgáltatás is elérhető.

Šimuni

A kutyák által is használható rész el van választva a többi fürdőzőtől, így szabadon élvezheti a tenger által nyújtott örömöket a házi kedvencével együtt. Fenyőfák veszik körül, így a strandon sok árnyék is van. TOVÁBB »

5. Cvitačka strand – egy gyönyörű, kavicsos, kutyás strand Makarskában

Cvitačka

A Cvitačka strand egy hivatalos kutyás strand, és a kavicsos strand végén található, 2 km-re a központtól, Krvavici irányában. A strandra csak gyalog lehet eljutni, a legközelebbi parkolási lehetőség kb. 5 percnyi sétára található.

Cvitačka

A kutyás strandot kövek és sziklák választják el a partszakasz többi részétől, és a kristálytiszta tenger és az apró kavics miatt remek választás nemcsak a kutyatulajdonosok, hanem a kutyák számára is, akiknek itt elegendő helyük van a futkosáshoz és a játékhoz a napon. A strandot fenyők veszik körül, így sok az árnyék. Bár a közelben található kávézó és gyorsétterem, de nincsenek tusolók vagy ivóvíz, így feltétlenül hozzon magával ivóvizet. TOVÁBB »

Bár Dalmácia nem igazán a kutyás strandjairól híres, és nagyon kevés a hivatalosan is kijelölt kutyás strand, de minden településen lehet találni olyan helyet, ahol – igaz, nem hivatalosan, de – a kutya is belemehet a tengerbe. A gondtalan üdülés érdekében ezúton ajánljuk Önnek a Dalmáciában található, állatbarát szállásaink kínálatát!