Horvátország kristálytiszta tengerrével és festői tengerparti tájaival a Földközi-tenger néhány legszebb strandjainak ad otthont. Íme, egy áttekintés az 5 legnépszerűbb és legszebb strandról, amelyeket érdemes felfedezni:

1. Zlatni Rat, Bol (otok Brač)

A Zlatni Rat strand, az egyik leghíresebb és legszebb az Adriai-tenger partján, a festői Bol városában, Brač szigetén található. Ez a varázslatos strand egyedülálló alakjáról ismert, amely a tengeri áramlatoktól és a széltől függően változik, és a tengerbe nyúló „szarvak” felismerhető képét kelti.

A Zlatni Rat kristálytiszta tengerrel és buja természettel körülvéve hihetetlen élményt kínál a látogatóknak a horvát tengerpart szépségében. A strand különféle lehetőségeket kínál, beleértve a vízi sportokat, a kávézókat és éttermeket a part mentén. Zlatni Rat látványos szépségével és számos kikapcsolódási lehetőségével továbbra is a nap, a tenger és a természet szerelmeseinek kedvenc úti célja.

Szállás Bol közelében »

2. Punta Rata, Brela

A természeti szépségek mellett Punta Rata számos lehetőséget kínál a látogatók számára. A vízi tevékenységek szerelmesei vízibiciklin lovagolhatnak vagy a jellegzetes, Kamen Brela (Brela köve) néven ismert sziklákról ugrálhatnak. Brela szimbóluma fotogén jelenetet biztosít, ezért gyakori motívum a Brelában vakációt töltő vendégek fotóin. Emellett a part mentén számos kávézó és étterem kínál lehetőséget a felfrissülésre és a gasztronómiai finomságok elfogyasztására, miközben a tengerre nyíló lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek.

Ez a strand ideális úti cél családok, természetbarátok és mindazok számára, akik a kikapcsolódás és a tevékenység kombinációját keresik. A brelai Punta Rata kitörölhetetlen benyomást kelt, felejthetetlenné téve minden pillanatát a tengerparton.

Szállás Breliben »

3. Pasjača, Dubrovnik

A dubrovniki Pasjača strand, amely a meredek sziklák és a tengerpart között rejtőzik, igazi paradicsom az érintetlen természet és a kristálytiszta tenger szerelmeseinek. A Dubrovnik terület délkeleti részén található strand igazi felfedezés, amely egy meredek ösvényen keresztül érhető el, amely a parthoz vezet. Így az olyan nyári lábbelik, mint a papucsok, nem biztos, hogy a legjobb választás a pasjačai túrákhoz. A béke, az érintetlen természet és a frissítő tenger kombinációja Pasjačát olyan célponttá teszi, amelyre minden látogató emlékezni fog, felejthetetlen pillanatokat teremtve Dubrovnik partján.

Szállás Dubrovnik közelében »

4. Sakarun, Dugi Otok

A Dugi Otok-on lévő Sakarun strand igazi paradicsom azoknak, akik a fehér homokot és a kristálytiszta tengert kedvelik.

Évről évre minden látogatóját megörvendezteti, és ezzel kiérdemelte a „Horvát Maldívek” becenevet. Hogy mind a kalandorok, mind a kisgyermekes családok paradicsoma, azt igazolja, hogy a szigeten egy eléggé izolált helyen található, és a strand közelében mégis vannak éttermek, ahol megpihenhet egy kávé vagy ebéd mellett.

Szállás a Dugi Otokon »

5. Bačvice, Split

A spliti Bačvice strand, a helyi lakosok és turisták kedvenc fürdőhelye, egyedülálló élményt nyújt a városi hangulat és a tengeri szórakozás kombinációjából.

A Diocletianus-palotától mindössze tíz percnyi sétára található Bačvice homokos strand az egyedülálló sportág, a picigin otthona. Ezt a hagyományos dalmát sportot a tenger sekély részén játsszák, és a játékosok azért versenyeznek, hogy minél tovább a levegőben tartsák a labdát.
Bačvice a spliti élet nélkülözhetetlen része, a nap, a tenger és a nyüzsgő légkör tökéletes kombinációját kínálja.

Szállás Splitben »

Ezek a strandok az Adriai-tenger gazdagságának csak egy kis részét képviselik, és felejthetetlen tengeri élményeket kínálnak a látogatóknak. Ha úgy dönt, hogy ellátogat Horvátországba, mindenképpen javasoljuk, hogy e strandok valamelyikét vegye fel az útvonalába. De ne aggódjon, egy kis rejtett öbölben, sziklás vagy homokos tengerparton is örömet szerezhet, és tökéletes hátteret kínál a legszebb nyaralási emlékek megalkotásához.