Tiszta kék Adria, varázslatos strandok, rejtett öblök, magas hőmérséklet és nagy tömeg?

Ha Horvátországot asszociál a fentiekhez, olvasson tovább, mert bebizonyítjuk az ellenkezőjét…

Újra üdülni?

Ha már régen eltelt a nyaralása, és már a következőről álmodozik, akkor most azonnal el kellene utazni Horvátországba!

Miért?

Mert most van az ideális alkalom a természeti és kulturális látnivalók, érdekes események felfedezésére, de egy igazán pihentető vakációra is.

Ha úgy gondolja, hogy egy a második vakáció egy évben nagy csapást mér a zsebére, ne aggódjon, az ősz Horvátországban még mindig sokkal megfizethetőbb!

Az Adriagate rövid ismertetőt ad a nemzeti parkokról, látnivalókról és eseményekről, amelyek ősszel nem túlzsúfoltak, a jegyárak alacsonyabbak, és a hőmérséklet ideális hosszú sétákhoz és városnézéshez!

#1 Horvátország legrégebbi nemzeti parkja

Plitvicei-tavak nemzeti park

Hosszabb tartózkodás a vízesések előtt, tetszés szerinti fényképezés, laza séta fahidakon, piknikezés a réten… Főszezonban ezek gyakran nem valósíthatók meg, mert legrégebbi nemzeti parkunkat, a Plitvicei-tavakat évente körülbelül egymillióan látogatják!

Október ezért ideális időszak egy egésznapos Plitvicei kiránduláshoz, felnőttként 23,50 eurót kell fizetnie, a gyerekek számára pedig csak 5,50 illetve 6,50 eurót költ!

Javasoljuk, hogy tekintse meg szálláskínálatunkat a Plitvicei-tavak közelében »

#2 Vízerő

Krka Nemzeti Park

Ha meg szeretné látogatni a Krka Nemzeti Parkot, még néhány euróval kevesebbet kell költenie!

Látni és érezni a helyszínen a Krka folyó erejét, hallani a vízesések hangját, és a természetben sétálni bizonyára minden centet megér.

Javasoljuk, hogy nézze meg a Krka melletti szálláskínálatot »

#3 Isztriai oázis

Brijuni Nemzeti Park

Ha az Isztriát választja őszi utazásához, ismét nem fog tévedni!

Fažana felől hamarosan egy kellemes hajóúttal eléri a Brijuni Nemzeti Parkot. Egy varázslatos sziget-oázis látogatását, tele barátságos állatokkal, viharos történelemmel és szelíd természettel, októberben 15 és 8 eurót kell fizetni a Brijuni Pocket Guide mobilalkalmazással.

Javasoljuk, hogy nézze meg a Brijuna környéki szálláskínálatot »

#4 Gyalogtúrára van kedve?

Paklenica Nemzeti Park

Vonzó utak és sétányok a kicsit kevésbé felkészülteknek, az őszi tájjal pedig tökéletesek lesznek a szabadtéri tevékenységek, túrázás és hegymászás kedvelőinek. Javasoljuk, hogy látogassa meg a Paklenica Nemzeti Parkot mindössze 6 euróért, a Risnjak Nemzeti Parkot 7 euróért, és ha magabiztos, irány Velebit.

Javasoljuk, hogy tekintse meg Paklenica melletti szálláskínálatunkat »

#5 Kötelező megállások

A felsorolt nemzeti parkokon kívül megtehet még néhány megállót.

Mindegy, hogy Horvátország melyik részén találja magát, nem fog unatkozni, hiszen rengeteg természeti szépséget és elengedhetetlen helyszínt talál. Úgy döntöttünk, hogy csak néhányat emelünk ki, mert nincs elég hely mindenre…

A Rijeka városához közeli Učka Nemzeti Park vonzó lesz a sétálók és gyalogtúrázók számára. Ha az utazás az aranyló Szlavóniába visz, ne hagyja ki a Kopački rit-ot és a Lonjsko polje-t, különösen ha a madárlesés és a madarak rajongója.

Kicsit délebbre van egy másik ornitológiai rezervátum – a Vransko jezero természeti park Biograd na moru közelében.

A tenger hőmérséklete továbbra is nagyon megfelelő, és ha úgy dönt, hogy még egyszer úszik a makarskai riviérán, ne felejtse el, hogy nagyon közel van a Biokovo Természeti Park és a hihetetlen Biokovo Skywalk.

Az összes említett helyen találhat az Ön igényeinek megfelelő szállást!

És ne feledjé, mindig a megfelelő idő egy horvátországi üdüléshez, mert rengeteg esemény vár rá, melyeket a következő címen tekintheti meg: az idegenforgalmi hivatal honlapja!