Pengar [Kroatien]

E-postanmälan 
Lär känna Kroatien genom våra bloggares roliga berättelser!

Pengar

- Den officiella valutan är den kroatiska Kunan (1 Kuna = 100 *Lipa).* Lipa= Öre

Det finns mynt: 1, 2, 5, 10, 20 och 50 Lipa och 1, 2, 5 och 25 Kuna valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 och 1000 Kuna.

- Utländsk valuta kan växlas i banker, växlingskontor, postkontor, resebyråer, hotell, campingplatser.

Checkar kan lösas in i banker.

Banker och växlingskontor

Banker

Den största kroatiska bankerna är: Zagreb Bank, Privredna Bank, Croatia bank, Splitska bank, Varazdinska Bank, Bank Karlovac och Istrien banken.

Vanlig arbetstid: Måndag - fredag 8-19 , lördag 8 -13

Bankomater finns i större städer och turistorter.

Växlingskontor

Växlingskontor som består av separata kontor finns i alla större städer och många mindre orter. Även alla hotell har växlingskontor. Växelkurser publiceras i tidningarna, bankerna och utanför de separata kontoren.

Shopping och Betalning

Köp

Traditionella handgjorda produkter är de bästa souvenirerna och täcker en rad ämnen så som stickning, virkade varor (dukar, kläder) och spetsar, silver filigran smycken andra smycken eller snäckskal. Intressanta handgjorda artiklar av trä och keramik, finns oftast längs hela kusten.

Om du handlar skor eller kläder i affärerna kommer priserna förmodligen inte att vara en positiv överaskning. Om du inte är intresserad av märkeskläder, föreslår vi att du surfar på de små butikerna eller marknaderna. Priserna är mycket lägre och urvalet av säsongens varor väldigt utbrett och stort.

Kreditkort och andra betalningssätt

Standard Kreditkort - Eurocard / Mastercard, Diners, American Express och Visa är ett vanligt betalningssätt i Kroatien. Alla butiker, restauranger, kontor, hotell och andra ställen som erbjuder varor och tjänster som accepterar kreditkort, har en synlig etikett med logotypen för de kreditkort som du kan använda. Kontanter kan man ta ut från bankomater. På posten kan du plocka upp ett förskott på Eurocard / Mastercard och Diners kreditkort. Via betalning med resecheck tas en provision på 2%. Eurocheque och personliga checkar tillhörande utländska banker kan lösas in i växlingskontor eller banker.

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2022