Zagreb

Turistična destinacija info Zagreb

Zagreb je glavno mesto Hrvaške in se nahaja v osrednjem delu celine, kjer živi 1 milijon prebivalcev. Mesto je eno od vodilnih gospodarskih središč in cilj za podjetniški, kulturni ter kongresni turizem. Prva pisna omemba mesta sega v leto 1094, ko je bil Zagreb škofija, ki je temeljil na Kaptolu, medtem ko je postal sosednji Gradec svobodno kraljevsko mesto v letu 1242. Obe naselji sta bili obdani z obzidjem in stolpi. Ti ostanki so tam še danes. Zagreb je bil ustanovljen z združitvijo dveh naselij. V 17. in 18. stoletju mesto dobi baročno podobo z gradnjo in prenovo razkošnih palač, samostanov in cerkva. Po potresu leta 1880 je bilo uničeno, vendar so mesto obnovili in posodobili. Zgrajene so fontane in urejeni parki, javni prevoz in javne gospodarske službe. V Zagrebu je danes polno zgodovinskih spomenikov in številnih drugih zanimivosti, ki služijo kot dokaz o burni preteklosti tega mesta. Priporočamo vam, da obiščete Marijin stolp z angeli in fontano, kip Josipa Strossmayerja, kip Ban Josip Jelačića (prva velika javna skulptura v Zagrebu), kip "Misleca", kip Petar Preradovića, kip kralja Tomaža, kip sv. Gregorja v boju z zmajem (pozno baročni slog), kip Antuna Gustava Matosa, Dobrota življenja, kip Augusta Šenoe.

Od arhitekturnih spomenikov lahko obiščete Zagrebško katedralo (veličastna arhitekturna struktura), cerkev svetega Frančiška (1 ladja, zgodnje gotska dvorana), cerkev sv. Marka (grajena na podlagi romanskega sloga, končana v dvoranskem cerkvenem slogu in je ta cerkev edinstven gotski kompleks), stolp Lotršćak (nekoč glavni mestni stolp, danes blagovna znamka mesta Zagreb), palača HAZA, nacionalno gledališče, stavba državnega arhiva, cerkev sv. Vlaha, stavba Napredak in paviljon Meštrović. Poleg številnih spomenikov in arhitekture, lahko ljubitelji zgodovine obiščejo več kot trideset muzejev in galerijskih zbirk.

Zabavate se lahko v številnih kulturnih centrih in obiščete okoli 20 gledališč. Sodelujete lahko v eni od slovesnosti, ki poteka v Zagrebu. Nekateri od njih so: animirani filmski festival, glasbeni bienale, festival avantgardne glasbe, cvetlični sejem, plesni in gledališki festival ter mednarodni folklorni festival. Tisti, ki se radi zabavavate do zgodnjih jutranjih ur, lahko obiščete različne nočne klube ("Aquarius", "Boogaloo", "Saloon", "The Best") in koktajl bare ("Fantasy Club", "Vertigo bar") , klube ("Crazy Horse", "Jabuka", "močvirja), bare (" Fly!Bar "," Hemingway "," Ljudsko ") in nočne lokale (" Piranha", "klub Paradiso").

Kulinarični navdušenci lahko uživate v različnih mestnih dobrotah: tradicionalne slaščice (paprenjak, Samoborski bermet in pecivo), mesne jedi (šunka in sir polnjena teletina, puran s testeninami in načeti), "štruklji" (najbolj znana hrvaška posebnost, so lahko kuhani, pečeni, dodani juham ali pa služijo kot sladica). Vse te posebnosti je mogoče najti v eni od številnih restavracij, kot so "Kadena", "Laguna", "Črnomerec" in "Kod Dida". Če želite uživati v morskih specialitetah, obiščite "Bota Šare", "Bonaca", "Dida" in "Burin".

Prikaži več
Prikaži manj
NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Explore Zagreb by property type

keep exploring Zagreb Regija:

Mesta v okolici

 • Sesvete ( 10,41  km)
 • Sesvetski Kraljevec ( 15,85  km)
 • What our guests say about Zagreb

  Zelo dober
  3.7
  Skupna ocena gostov
  Atmosfera
  3.9
  Varnost
  4
  Plaže
  3.3
  Turistična ponudba
  3.8
  Gostoljubni prebivalci
  3.7

  0/14

  Zagreb priporočilo namestitve

  * cena za junij 2024 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

  Apartman - Zagreb Apartmaji Robić Od 140 €
  • Zagreb,
  • Osebe: 2-4
  • Ocena gostov: 4,8
  • Zadnja rezervacija pred 20 HODÍN

  Zagotovite si ugoden dopust!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2023