Takarítson meg 10%-ot a következő kóddal:

KIZÁRÓLAG SZÁLLÁSFOGLALÁSÁRA ÉRVÉNYES.

SUN10
Fennmaradó idő az akció végéig:
NAP
ÓRA
PERC
MÁSODPERC

Horvátország-i útikalauz

Üdvözöljük Horvátországban!

Horvátországot északnyugat felől az Alpok keleti széle, keletről a Pannon-síkság és a Duna partja határolja. Középső részét a Dinári-hegység foglalja el, délen pedig az Adriai-tenger szolgál természetes határként. Az ország természeti kincsekben gazdag, kilenc nemzeti- és tizenegy természeti parkkal bír.

Horvátországnak számos értékes kulturális emléke van minden korszakból. Horvátországot sok különböző hatás érte viharos történelme során, így ennek is köszönhető gazdag kulturális  öröksége, melyek egy részét a többi néptől örökölte. Horvátország egyben az ellentétek országa is, úgy a természeti, mint kulturális  sokszínűségének köszönhetően. Keveredik az epika és a líra, a múlt és a jelen.

Horvátország gazdag  örökséggel bír, rengeteg múzeummal, galériával,  templommal, számos UNESCO világörökséggel rendelkezik.  Ez egy varázslatos hely a Földközi-tengeren, ahol minden séta olyan, mintha az ezeréves történelem útján haladnánk. Minden lépéssel új élményt szerez, akár az Isztria, Kvarner vagy Dalmácia városainak és kikötőinek kis kövezett utcácskáiban sétál, akár felmászik a várakig és kastélyokig az ország középső részén található zöld utakon. Horvátország különlegességét négy kulturális kör találkozása adja: a keleti és a nyugati, valamint a közép-európai és a dél-mediterrán kultúra.

Több  Bezár 
Nem tudja még hogy hova utazna Horvátországban, a megfelelő úticélt keresi az Adrián?
Horvát strandok útikalauza Horvát strandok útikalauza

Szeretne eljutni a horvát tengerpart legmesésebb, legfelkapottabb strandjaira, esetleg a közvetlen közelükben nyaralni? Homokos, vagy inkább szörfözésre, netán búvárkodásra alkalmas strandokon töltené a vakációt? Bulizós strandokon, vagy inkább meghitt, családias öblök partján lubickolna gyermekeivel? Bármi is legyen a kívánsága strandolás terén, irodánk strand-kalauzában bizonyára megtalálja a legideálisabb strandokat a horvát tengerparton.

Családok számára strandok Kék zászlós strandok Homokos strandok Látogassa meg Romantikus strandok Nudista strandok Szórakozás és éjjeli party Vízi Sportok és aktivitás
Horvát strandok útikalauza Szigetek Horvátországban

Horvátország az ezer szigetek országa, pontosabban 1185 szigeté, szikláé és zátonyé. A természetnek ezen gyönyörű képződményei, a világ legtagoltabb partszakaszai közé tartoznak. A Földközi-tenger második legnagyobb szigetei találhatóak itt; a 67 lakott sziget közül északon a Krk és Cres, délen pedig Brač és Hvar a legnagyobbak. Minden sziget egy külön történet, a maga látnivalóival, hagyományaival és helyi fesztiváljaival. A szigeteken különleges élményben lehet része; fedezze fel a rejtett öblöket, bújjon el a kíváncsi tekintetek elől vagy engedje át magát a tengeren való tartózkodás kalandjának.

Top szigetek az Adrián
Korcula Pag Hvar

Horvát strandok útikalauza UNESCO - világörökségek

A számos horvátországi kulturális emlék közül hatot az UNESCO a világörökség részének nyílvánította. Nyaraljon Horvátországban és fedezze fel a gazdag kulturális és történelmi értékek valamelyikét.

Plitvice-tavak Nemzeti Park Dubrovnik Dioclecianus –palota (Split) Trogir óvárosa Szet Jakab katedrális Stari Grad síkvidék (Hvar-sziget) Euphrasius-bazilika
Természeti örökség

Ha szereti a kalandot vagy csak a természetben pihenni, akkor mindenképpen javasoljuk valamely horvátországi természetvédelmi terület felfedezését.

Nemzeti parkok Természetvédelmi területek

Top 5 ajánlat Horvátország kihagyhatattlan élményei közzül

Kék barlang Kék barlang
Tekintsék meg a Kék barlag (Modra spilja) csodálatos színeit, Bisevo szigeten Visz sziget közelében.
Opatija Opatija
Fedezzék fel Opatija császári hangulatát, Sissi hercegnő stilussában.
Bačvice, Split Bačvice, Split
Játszanak Picigint a spliti Bacvice strandon a bárátságos helybeliekkel.
Zadar Zadar
Hallgassák meg az egyedi és egyetlen tengeri hangszert - a tengeri orgonát Zadarban.
Plitvice Plitvice
Kóstolják meg a peka (öntöttvasból vagy cserépból készült harang-sütő) alatt sűlt finom ételeket - a Plitvice tavaknál a "Licka kuca" étteremben.

Vajon tudta?

Cravat
Cravat
A "the tie" valójában az általánosan ismert nyakkendő utódja, melyet horvát katonákról neveztek el, akik a 17. században viselték azt a nyakukban.
Primosten Primosten
Az amerikai New Yorkban található ENSZ-palotában egy primošteni szőlős képe is megtalálható, amely bemutatja milyen nehéz munka árán tudták azon a részen az emberek a kövek eltávolításával termővé változtatni a földet.
Korčula Korčula
1254-ben Korčula-ban született Marco Polo, utazó és felfedező, aki elhozta Európába a hernyóselymet Kínából.
Dubrovnik Dubrovnik
Horvátországban a 14. században Dubrovnikban nyílt az első gyógyszertár.
Penkala Penkala
A Penkala, a világ első mechanikus tollának feltalálója Slavoljub Penkala volt, melyet 1906-ban szabadalmaztattak Zágrábban.
Hol?
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17
Keress szállást ebben a desztinációban:
Válassza ki a riviérát:
Keress információt és szállást a szigeten:
Biztosítás:
Online biztosításkötés

Ha szereti az ókort, horvátországi utazását a római Pula műemlékeinél kezdje, majd az Adria keleti részén fekvő Zadaron át haladjon a Splitben található gyönyörű Diocletianus palotáig. A horvát városokon át tett séták során részese lehet egy időutazásnak, és megismerheti a preromán zadari Szt. Donát templomot a 9. századból, majd a román kori műemlék-várost, Trogirt vagy éppen Rab és Krk szigetet. A gótikus stílus Zágrábban, Pazinban, Stonban és Pelješacon köszön vissza, míg a reneszánsszal Cres szigeten, a šibeniki Szt. Jakab székesegyházban, Hvar és Korčula szigeteken és az utánozhatatlan Dubrovnikban találkozhatunk. A barokk kedvelőinek ajánlott városok Varaždin, Bjelovar és Vukovar.

Amennyiben jobban szereti a kisvárosok szépségét, élvezi az ismeretlen és eldugott desztinációk szépségének felfedezését, Horvátország a megfelelő hely pihenéséhez. Ismerje meg a többszáz középkori templom világát. Horvátország sok más mellett olyan híres emberekre is büszke lehet, mint az isztriai származású középkori filozófus Karintiai Herman (Herman Dalmatin), a Korčulán született világutazó és felfedező Marco Polo, a miniaturista és horvát Michelangelo néven is ismert Julije Klović (Giulio Clovio), a dubrovniki születésű matematikus, csillagász és ismert fizikus Ruđer Bošković (Ruggiero Boskovich), valamint a likai születésű, a világ egyik legzseniálisabb feltalálója Nikola Tesla.

Az ív alakú Horvátország az észak-keleti Dunától a déli Kotori-öbölig nyúlik és három nagy földrajzi egységre tagolódik:

1. A Mediterrán régió magában foglalja természetesen a szigeteket, a szárazföldi tengerpartot és népszerű nevén a Zagora. Az ország belső részét mészkőhegyek határolják: Učka, Nagy- és Kis-Kapela, Velebit, Dinara (1831 m),valamint Biokovo. Horvátországnak van Európában a legfejlettebb tengerpartja több mint 1000 szigettel, kisebb szigetecskékkel és sziklákkal. A régió mediterrán klímával rendelkezik,  a nyarak melegek és szárazak, a telek pedig enyhék és csapadékosak. A Mirna és Raša Isztrián, a Zrmanja, a Krka és a Cetina Dalmáciában, illetve rengeteg föld alatti folyó mind-mind a horvát folyók közé tartoznak. Az ország nagyobb tavai az alábbiak: Vrana-tó (Cres), Vrana-tó (Biograd) és Prokljan-tó.

2. A hegyvidéki régió része Lika és Gorski kotar, jellegzetességei a sziklás területek és a folyóvölgyek. Ez egyben Horvátország legkevésbé lakott területe. A Velebit, A kis- és Nagy-Kapela és a Plješevica hegyláncok választják el a Mediterrán régiót a Pannon régiótól. A térségben friss hegyvidéki klíma van. Nagyobb folyói a Dobra, a Gacka, a Lika és a Kupa, tavai közül legjelentősebbek a Plitvicei-tavak.

3. Legnagyobb és legsűrűbben lakott része a Pannon régió. A régió felét a megművelendő földek teszik ki, így a mezőgazdaságot tekintve ez Horvátország legfontosabb része. A régió az ország kulcsfontosságú területe közlekedés és gazdaság szempontjából, és  mint főváros Zágrábnak is jelentős szerepe van.

Éghajlata mérsékelten kontinentális.

Tudta Ön?

• Ivan Meštrović, ismert horvát szobrász készített egy csodálatos emlékművet az amerikai indián őslakosoknak, mely Chicagoban látható.

• A New York-i ENSZ-palota előtt látható „Béke” nevet viselő szobrot a horvát szobrász, Antun Augustinčić készítette.

A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2024