Dobré správy pre nadchádzajúcu sezónu prichádzajú z Berlínskeho veľtrhu cestovného ruchu, ktorý sa konal dňa 7. až 12.03.2012.

Nemecké cestovné kancelárie v Chorvátsku v prvých troch mesiacoch tohto roka zaznamenali vysoký nárast rezervácií v porovnaní s rezerváciami v rovnakom období minulého roka.

Chorvátsko v roku 2012 očakáva predĺženie turistickej sezóny, pretože pripravuje pre turistov z celého sveta množstvo kultúrnych a zábavných podujatí.

Za zmienku určite stojí fakt, že na tomto prestížnom veľtrhu cestovného ruchu získalo Chorvátske turistické združenie (Hrvatska turistička zajednica) Oscara za propagáciu turizmu filmom „Óda na radosť“ v kategórii turistických filmov – Das Goldene Stadttor.

Konkurencia bola veľmi silná a je dôležité spomenúť, že Chorvátska Óda na radosť „vyhrala spomedzi 92 filmov z 28 krajín sveta. Nápad pre film dostala  známa chorvátska  violončelistka Anny Rucer po odohratí Ódy na radosť s chorvátskym orchestrom národnej (rádio) televízie a skupiny Lado. Vo filme môžete počuť zvuky mnohých ľudových nástrojov, ako sú gajdy alebo sopile (hudobný nástroj podobný našej fujare).