Pre všetkých tých, ktorí na dovolenku prichádzajú so svojím domácim miláčikom prinášame  zoznam pláži, na ktorých si môže bezstarostne  užívať  slnko  a more.

Top pláže pre psov v Chorvátsku

1. CRIKVENICA – Pláž pre psov Podvorska
2. ROVINJ – Pláž pre psov v Zátoke Lone/Uvali Lone
3. KRK – Plaž pre psov v zátoke Dražica
4. RIJEKA – Pláž pre psov pri štadióne Kantrida
5. LOVRAN – Pláž pre psov pri promenáde  Lungo Mare.


Ostatné pláže pre psov v Chorvátsku:

NJIVICE – Pláž Kijac
OPATIJA – Pláž pri Punta kolovi (medzi Opatiou a Ičići)
POREČ – Neďaleko  hotela Laguna  Materada/na područjv oblasi  Starog Červara
PULA – Štinjanska zatoka-uvala /Galebove stijene
PUNAT – Pláž Mala Krasa 500 m od pláže Punta Debilj
ROVINJ – Zlatni rt / Punta corrente/zátoka  Kuvi/kamp Polari/oblasť  Villas Rubin
SPLIT – (severozápadný  diel  Kašjuna, západný diel Kašteleta, priestor Kvadar na Žnjanu, Trstenik a  Lumbarda pod Pazdigradom  po  20.00 hodine)
LOŠINJ – Rôzne lokácie na  od pláže Veli žal do Lanterne
MEDULIN – Pláž  hotela Hilde
MURTER – Jezera
BAŠKA – Vela Plaža
CRES – Pri  kampe  Kovačine, pri ACI Marine Cres a pri oblasti Gavza
KOMIŽA – Pláž Vartalac

Najpopularnejšia pláž pre psov je tá v Crikvenici – pláž Podvorska. Pláž sa nachádza na konci móla v prístave Podvorska po ktorej aj dostala meno, a ponúka veľa atrakcií, ako napríklad sprchy pre psov, tečúcu vodu, stany s chládkom, lavice, sprchy na odpadky, priestor na výbeh a prechádzky. Bohužiaľ, na pláži nie je chládok, len nedávno boli vysadené malé stromčeky. Kým stromy nenarastú, odporúčame , priniesť si so sebou slnečníky. Táto prekrásna pláž pre psov, funguje už od roku 2010, a každý rok sa mesto snaží  ponuku ešte viac obohatiť.

Väčšina ostatných spomenutých pláži nie  je  výnimočná a ani zvlášť zariadená ani ohradená. Väčšinou sú to miesta, ktoré sú vzdialené až do niekoľko kilometrov od populárnych stredísk a kúpalísk.  Preto Vám odporúčame poniesť si so sebou dostatok vody, potravy pre psov, slnečníky, psie  nádoby na vodu ,jedlo a pod..

NAŠA RADA! Určite po okúpaní sa v mori, svojho psa osprchujte, aby morská sol nedráždila kožu Vášho domáceho miláčika, a venujte väčšiu  pozornosť  aj česaniu a odstráňovaniu  chlpov s vzhľadom na to, že v lete psíkom viac odpadávajú…