Vannak akik a ritkábban járt utakat választják vagy semmit nem szeretnének tervezni csupán a hely adta lehetőségeket kihasznákni, saját magának szőni utazásának programjait… az egyéni utazás szervezése több erőfeszítést, időt és szervezési képességet kíván, ugyanakkor ezek az előkészületek kellemes nehézségek, egyben álmodozásból áll… az út elején.

Az internete szörfölve, különböző fórumokon olvassa el mások tapasztalatait. A szóbeli tájékozódás még mindig az informálódás egyik legbiztosabb módja! Ne habozzon kérdezni, tanácsot kérni turisztikai referenseinktől. Szívesen segítünk Önöknek abban, hogy megtalálják az Önöknek legmegfelelőbb és legérdekesebb desztinációt.

Ha repülővel érkezik, már pár hónappal az utazás előtt keressen járatokat. Könnyebben talál olcsó utakat ha nem hétvégén indul, vagy állami, egyházi ünnepek, iskolai szünnapok idején.Ha autóval érkezik, már előre tervezze meg az útvonalat.

A szállás kiválasztása előtt gondolja át, mennyi időt szeretne a szobában tartózkodni, mennyire fontos Önnek a komfortos szállás és természetesen az árkategória.

Az úticélra való érkezéskor mindenképpen látogassa meg a turisztikai irodát. Ingyenesen kap városi térképet. Gyűjtsön be minden úti kalauzt, brossúrát és szórólapot. Ezek a kis könyvek nem csak hasznos információval szolgálnak, de kedvezményt  is biztosít egyes éttermekhez, turisztikai attrakciók meglátogatásához… a tömegkölekedés rendjét, szabályait is megismerheti, de ha a taxi mellett dönt mindenképpen tanácsoljuk az ár előre való egyeztetését.

Az utazás előtt nem árt útlevelüket lefénymásolni. Elvesztés esetén annak másolata nagyban segíti az újabb dokumentum előállítását.

Jól készüljön fel és ne felejtse el magát jól érezni!