A British Airwayas hivatalos felmérése szerint a megkérdezett  nők 60%-a  vallotta be, hogy utálja a meglepetéseket,  a megkérdezettek  harmada pedig elismerte, hogy nem szeretnének meglepetés úton résztvenni, mert nem tudnának időben felkészülni rá.

Ha a meglepetés tárgya romantikus kiruccanás vagy más kulturák megismerése, akkor ez  üdvözölendő a hölgyek körében, de ezekben az esetekben is a tervezés fontos kritériuma az utazás élvezetének. Egy átlag hölgynek minimum 7 napra van szüksége ahhoz, hogy megtervezze hátrahagyott  hétköznapi  életét és  hogy eldöntse mit csomagoljon  az útra.

Az indulás előtti legfontosabb tevékenységek: kozmetika, legalább 9 féle ruha kombináció összeállítása a rövid kiruccanásra, online szörfölés idegenvezetőt keresve…

Nézze meg az alábbi listát, hogy mi  mindet kell még  egy nőnek az utazás előtt  tennie:

1. Megtervezni, hogy mely ruha kombinációt vigye magával
2. Megszervezni munkáját
3. Megnézni, kiválasztani az éttermeket és helyeket,amiket meglátogat az utazás alatt
4. Megtisztítani a hűtőszekrényt azoktól az ételektől, melyeknek tartóssága lejár
5. Megvenni az utazáshoz szükséges ruhát és kiegészítőket
6. Lemondani baráti találkozókat
7. Fodrászhoz menni
8. Találkozni  barátnőkkel  és megbeszélni az utazást
9. Kozmetikus
10. Diétás, könnyű ételek fogyasztani, hogy majd  jobban álljon a fürdőruha

A kutatás arra is rámutat, hogy a nagy számok  törvénye miatt a nők nagy része elmegy vagy el fog tudni menni valamely  meglepetés útra, illetve az is kitűnik a felmérésből, hogy tízből négy nő szerint  a meglepetés út veszélye nem fenyegeti őket, mert partnerük fejében meg sem fordul ennek ötlete. A nők egynegyede pedig úgy gondolja, hogy partnerük spontanalitása addig terjed, hogy  a bevásárlást házhoz szállítással  intézze el.