Horvátország, mint “top” turisztikai desztináció az elmúlt évek alatt egyre több híresség  kedvelt úticéljává vált.  Cikkünk  azon  hírességek listáját mutatja be,  akik az Adria partjain élvezték  a nyár napsugarait.

Listánk első helyén Tom Cruise áll, aki Katie Holmes-tól történt fájdalmas válását  pihente ki az Adrián. Amikor 2004-be először látogatott Dubrovnikba annyira elvarázsolta a hely hangulata, hogy megígérte még vissza fog jönni, ígéretét az idei évben be is tartotta. Először Hvar szigetére látogatott el, ahol baráti társaságával élvezte a napsütést, rajongók körében fényképeztette magát és autógrammot osztogatott. Hvar sziget után Dubrovnikba, a hírességek kedvenc városába utazott.

Az Adria varázsánák a legendás hírű rock  énekesnő Tina Turner sem tudott ellenállni, aki az idei év augusztusában repült Dubrovnikba és szállt fel a Lady Marina hajóra, melyet  a  100 legnagyobb yachtok egyikének  tartanak  a világon.

Tom Cruise és Tina Turner, csak egyikük azoknak a hírességeknek, akik Dubrovnik híres utcáján, a Stradun-on sétáltak ezen a nyáron. Láthattuk még a „British Academy Award” nyertesét Jeremy Ironst is, Paul Branningent, Andy Paterson producert  és a rendező Michelle Ohayont.

Dubrovnik mellett Hvar sziget is kedvenc úticélja a hírességeknek.  A világhíres rapper, MC Hammer, aki a „U Can’t Touch This” számával lett világhírű, Twitter bejegyzésében az alábbiakat írja Hvar szigetről: “Mindenhol pozitív energia volt érezhető. Az éjszakai élet Hvaron fantasztikus!  A tenger annyira kék, hogy nem hittem, hogy ez valós! Horvátország gyönyörű!“

DJ David Morales és az angol Boy George szintén Hvar szigetet választották. A sajtónak adott interjújában nem győzte Horvátország szépségét hangsúlyozni.

A Forma 1-es világbajnok Michael Schumacher és családja látogatott el még  titokban  Hvar szigetére, ahol elbújva a nagyközönség előtt, a napsütésen  túl  a helyi éttermek specilitásait is élvezte. Nem ez volt  az első látogatása  Horvátországba,  pár évvel ezelőtt Pakleni szigeten pihent.

Horvátország és az Adria szépsége rengeteg látogatót vonzz, és egyre nő a visszatérő vendégek száma is. A legismertebb vendégek közül érdemes megemlíteni  Roman Abramovicot  az orosz milliárdost, a Chelsea focicsapat elnökét, valamint

Bernie Ecclestone-t a Forma1 társtulajdonosát, aki leginkább vitorlázni szeret az Adrián. Rendszeresen láthatjuk még a pudding királynak is nevezett Richard Oatker fiát és a skót Lord Alexander McEwent is , akik saját ingatlannal rendelkeznek az Isztrián.

Úgy tűnik Horvátország szépségének híre  gyorsan terjed a celeb világban  és évről évre egyre többen és többen fedezik fel. Biztosan állíthatjuk,  a sztárok  oda vannak  Horvátországért!

Ha szeretne naprakész lenni és követni a trendeket, akkor látogasson el a www.adriagate.com honlapra!