Svi ljubitelji životinja i vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko je ponekad teško pronaći destinaciju za savršen ljetni odmor na kojem će moći uživati zajedno sa svojim četveronožnim prijateljem. Što se tiče Hrvatske, sigurni smo kako dolaskom u Istru i Kvarner nećete pogriješiti. Naime, to su dvije jadranske regije s najvećim brojem plaža za pse. A osim plaža nude se i razne vrste smještaja u kojima možete bezbrižno boraviti s Vašim kućnim ljubimcem.

U nastavku smo za Vas izdvojili 5 najboljih plaža za pse u različitim gradovima Iste i Kvarnera.

1. Redagara

Na otoku Krku nedaleko od istoimenog grada nalazi se šljunčana plaža Redagara. Ova plaža nosi titulu službene plaže za pse. Smještena je u mirnoj i izoliranoj uvali stoga je idealno mjesto za relaksaciju i užitak vašeg kućnog ljubimca. Bujna vegetacija stvara prirodni hlad u koji možete pobjeći tijekom velikih vrućina. SAZNAJTE VIŠE »

Redagara
Redagara

2. Podvorska

Plaža Podvorska nalazi se u Crikvenici i pravi je mali raj za kućne ljubimce. Jedna je od najbolje opremljenih plaža za pse na Jadranu. Kako bi se skrili od jakih sunčanih zraka, na plaži se nalaze nadstrešnice, a tu su i tuševi, klupe te kante za otpad s pripadajućim vrećicama. SAZNAJTE VIŠE »

Podvorska

3. Brajdica

Plaža Brajdica nalazi se na Pećinama nedaleko od centra grada Rijeke. Ova šljunčana pseća plaža opremljena je košarom za otpad, klupama i slatkom vodom. Na plaži se nalaze i tuševi s cijevima kako bi lakše oprali sol s vaših ljubimaca. Oko plaže postavljena je i ograda kako bi se vaši psi mogli bezbrižno i nesmetano kretati po plaži. SAZNAJTE VIŠE »

Brajdica
Brajdica

4. Stupice

Plaža Stupice nalazi se u istoimenom Kampu na samom dnu istarskog poluotoka u Premanturi. Uglavnom šljunčana, no dijelom kamenita osim za kućne ljubimce plaža je idealna za sve ljubitelje aktivnog odmora. Dok se vaš kućni ljubimac bezbrižno kupa u moru vi se možete okušati u nekom od morskih sportova ili pak igrajući tenis. SAZNAJTE VIŠE »

Stupice

5. Kantrida

Plaža Kantrida prva je uređena plaža za pse u Rijeci. Nalazi se na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida. Osim sunčališta i prilaza u more, na ovoj plaži osiguran je i tuš te gumeno crijevo kako bi lakše oprali sol s vašeg ljubimca. SAZNAJTE VIŠE »

Kantrida

Kako Vas ništa ne bi iznenadilo, preporučamo da prije odlaska na kupanje sa psom provjerite dostupan sadržaj na plaži i prilagodite uvjete te vrijeme boravka na plaži vašem ljubimcu. Ne zaboravite da i kućnog ljubimca trebate zaštiti od sunca, okupati od soli i osušiti prije odlaska kući. Također, ponesite i njegovu omiljenu igračku kako bi se mogli zaigrati, zdjelicu za vodu ali i nešto za pregristi.