Ako ste ikada putovali u Hrvatsku ili pak planirali putovanje u Hrvatsku sigurno ste naletjeli na otok Hvar kao jednu od top destinacija koje se preporučuju posjetiti u Hrvatskoj? Ili je pak vaše zanimanje za otok Hvar pobudila činjenica da su neki od poznatih celebrityja kao što su Tom Cruise, princ Harry, Beyoncé, Eva Longoria i drugi tu proveli svoj odmor. Najpoznatije mjesto na otoku Hvaru je istoimeni povijesni grad Hvar poznat po brojnim restoranima, hotelima i luksuznim vilama.

Grad Hvar

No, osim luksuza i prestiža otok Hvar nudi jedan sasvim drukčiji odmor – odmor za dušu i tijelo daleko od masovnog turizma. Na otoku Hvaru skrivaju se prekrasne uvale sa svega nekoliko kuća kao što su uvale Lozna, Pelinovik, Vela Stiniva, Tatinja, Pokrivenik i Jagodna. Ove uvale su jako dobro povezane sa urbanim središtima i dostupne automobilom.

Jagodna
Vela Stiniva
Pelinovik

No, neke od uvala nisu dostupne automobilom u potpunosti već se dio puta do smještaja treba propješačiti ili pak odvesti brodom. Ukoliko želite iskusiti pravi robinzonski život idealne uvale za vas su Zavala, Mala Stiniva i Prapatna.

Mala Stiniva
Zavala

Ove su kuće na osami jedinstvene jer jedini izvor struje najčešće je kroz solarne ćelije, a voda iz cisterne ili kišnica, a kućanski aparati obično rade na solarnu energiju ili plin. Opskrba hrane je obično organizirana.


Budite i vi Robinson Crusoe na tjedan dana, odmorite se od buke i užurbanog načina života! Rezervirajte kuću na osami! Ako vam je potrebna pomoć oko rezervacije kuća na osami slobodno kontaktirajte naš korisnički servis koji govori Vaš jezik i na usluzi vam je 7 dana u tjednu!