Nationaal park De Kornati eilanden

De Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilandenDe Kornati eilanden

Foto album

Sluiten

     
 • Share

De Kornati eilanden strekken zich uit langs het centrale deel van de Kroatische Adriatische kust. Met hun immense natuurlijke schoonheid, diverse kusten en bewaard marien ecosysteem, werd het grootste deel van de Kornati eilanden uitgeroepen tot een nationaal park in 1980. Het Nationaal Park Kornati telt ongeveer 220 km2 en bestaat uit 89 eilanden, eilandjes en riffen. Het Nationaal Park Kornati is vernoemd naar het grootste eiland binnen de groep - Kornat. Vegetatie op de eilanden is minimaal, waardoor de eilanden een kaal uiterlijk hebben. Niettemin, op de rotsen bloeit er nog plantelven. Naast het kristalhelder water, kunt u ook allerlei riffen, schaaldieren en vele soorten vis ontdekken.

De Kornati eilanden waren in de prehistorie bewoond; bevindingen van stenen bijlen aan de onderkant van de heuvel Pasinka op de eilanden van Kornati bevestigen vermeld. De Kornati eilanden waren een frequent doelwit voor indringers en dieven, van de Romeinen en de Venetianen om de aristocratie van Zadar. Hoewel vandaag de Kornati eilanden alleen bevolkt tijdens de zomermaanden , oude veld en vissen huizen verspreid in afgelegen inhammen op de Kornati eilanden , weg te geven van de aanwezigheid van hun eigenaars. Er is geen elektriciteit of zoet water bronnen op de eilanden.

De Kornati eilanden zijn een waar paradijs voor zeilers, duikers en iedereen die wil genieten van ongerepte en prachtige natuur. Er zijn 20 restaurants op de Kornati eilanden die visspecialiteiten serveren. U kunt de Kornati eilanden bezoeken per boot (als u in het bezit bent van een boot of er een huurt), of middels georganiseerde bootexcursies aangeboden door reisbureaus. Voor meer informatie kunt u terecht bij het openbare bureau "Nacionalni Park Kornati" in Murter. Het park ligt op ongeveer zeven nautische mijlen van het eiland Murter.

Interessante dingen om te zien:

Eilandje Taljuric - vanwege de ovale vorm lijkt het op een bord. Het is gevaarlijk voor boten, omdat het vaak bedekt is met water.

Eiland Piskera - is het tweede grootste eiland in het nationale park. Het was ooit het belangrijkste visserijcentrum op de Kornati eilanden met een magazijn voor gezouten vis.

Mala (kleine) Proversa - is een ondiepe doorgang tussen Dugi (lang) eiland en het eiland Katine. Oude Romeinse ruïnes, ongeveer 90m lang, zijn zichtbaar in de zee en bevonden zich ooit boven de zeespiegel.

Baai van Spinuta - in de baai zijn er overgebleven muurruïnes zichtbaar van een oude Romeinse zoutfabriek of van een vis kweekvijver.

Rondvaartboten naar het Nationaal Park Kornati zijn verkrijgbaar in alle toeristische steden aan de Sibenik en Zadar Riviera.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.kornati.hr  

Meer  Sluiten 

Guest reviews


0/0
Descriptions on the web page are subject to changes. Your commentary helps us update the texts. Thank you in advance!
Bekijk op kaart Bekijk op kaart
ZOEK ACCOMMODATIE
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

De Kornati eilanden - Aanbevolen accommodatie

* prijzen op juni 2024 voor een minimum verblijf van 7 dagen

Huis - Tkon - eiland Pasman Huis Marko Vanaf 150 €
 • Tkon - eiland Pasman,
 • Personen: 3-5
 • Guests rating: 4,9
 • Most recent reservation 7 days ago
 • Pag - eiland Pag,
 • Personen: 2-4
 • Guests rating: 4,4
 • Most recent reservation 5 days ago
 • Betina,
 • Personen: 2-6
Huis - Tkon - eiland Pasman Huis Denebola Vanaf 125 €
 • Tkon - eiland Pasman,
 • Personen: 3-5
 • Guests rating: 4,4
 • Most recent reservation 4 hours ago

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2023