Dubrovnik

Toeristische bestemming info Dubrovnik

Dubrovnik is één van de meest aantrekkelijkste en bekendste bestemmingen in het mediterrane gebied. De stad is wereldwijd bekend om haar culturele erfgoed en de opmerkelijke schoonheid. Het werd meer dan 30 jaar geleden aan de UNESCO werelderfgoed lijst toegevoegd. De vele kerken en heilige gebouwen, de stadsmuren, forten en musea, fascineren elke bezoeker dankzij de uitzonderlijke historische waarde. Dubrovnik is een stad met een ongelooflijk rijke toeristische aanbod.

Talrijke kiezel-, steen- en betonstranden bieden dag en nacht plezier en comfort aan. Met zulke verscheidenheid aan stranden, is het mogelijk voor iedereen om wat voor zichzelf te vinden. U kunt genieten van romantische verborgen baaien of luxe voorzieningen van populaire stranden. Het meest beroemde strand heet Sunj, gelegen op eiland Lopud, de volgende is Banja, dan Lapad baai en Copacabana. Sportliefhebbers kunnen genieten van zwemmen, paardrijden, waterpolo, vissen, zeilen, tennis, duiken en vele andere activiteiten. Bezoek ook de Elaphite eilanden, het Nationaal Park Mljet en Lokrum (eiland van de liefde). Wandel s ´avonds langs de straten ontdek straat zangers, Dalmatische - zanggroepen, minstrelen en serenade zangers, en bezoek de vele nachtclubs. Geef u over aan het rijke culturele programma van deze stad, terwijl u geniet van concerten, toneelstukken, diverse festivals en het traditionele Dubrovnik Summer Festival.

Wist u dat? - Dubrovnik vernoemd is naar het bos, dat de lokalen Dubrava noemen en gelegen is op de heuvel van Srđ. Aan de zuidkant van de heuvel loopt het richting de zee en de stad Dubrovnik , in het noordwesten tot aan de rivier Dubrovnik, in het noorden tot Šumeta en het oosten helemaal tot de Parochie van Dubrovnik.

Must see:

Door de eeuwen heen was Dubrovnik, ook al was het een kleine stad en gedurende een periode ook een land, altijd een metropool van cultuur, een stad waar romantiek werkelijkheid wordt... het is moeilijk om in woorden te omschrijven, en het kan niet middels een foto ervaren worden... deze stad dient met alle zintuigen te worden gevoeld om de betoverende schoonheid te ontdekken. De stad is uniek en wereldberoemd om haar culturele erfgoed, dus werd het aan de UNESCO werelderfgoed lijst toegevoegd.

Knezev dvor - een eenvoudig, harmonieus, Gothiek-Renaissance paleis, die symbool staat voor de gehele geschiedenis van Dubrovnik. Net als de Republiek is dit een paleis met een stormachtig verleden beschadigd door buskruit explosies, meerdere keren geschud door aardbevingen, en toch kunnen wij er tegenwoordig nog van genieten van de harmonie van zijn ambient en steen.

Stradun - oorspronkelijk ‘’Placa’’, een favoriete promenade van Dubrovnik, vooral voor jongeren en toeristen wereldwijd. Het is de belangrijkste straat van de stad en een toeristische attractie. Lopend door Stradun dient u zich te herinneren dat dit straatje, omgeven door gevels van barokke gebouwen, voorheen onder zee stond.

Dubrovnik Banje strand - Banje strand werd onlangs uitgeroepen tot één van de top 10 stranden ter wereld. Deze uiterst aantrekkelijke strand is gelegen aan de ingang van de oude stad en biedt een onovertroffen uitzicht op de stadsmuren.

Stadsmuren van Dubrovnik - de stadsmuren van Dubrovnik zijn één van de meest grandioze vestingwerk-monumenten in Europa. Het is een complex van de verdedigingsforten die het oude gedeelte van de stad omringen. De 1940 meter lange muren van Dubrovnik geven de stad zijn karakteristieke, wereldberoemde verschijning. Ze omringen de stad in de vorm van een onregelmatige veelhoek, met de Minceta toren in de noordwestelijke hoek van de kust kant, en de Sint John toren aan de zuidoostelijke kant van de zee.

Grote Onofrio fontein – bij uw aankomst in de stad en op Stradun (Placa), vindt u de Grote Onofrio fontein. Het werd gebouwd in de 15e eeuw ter herdenking van de bouw van de stedelijke watervoorziening in 1438 en de komst van bronwater uit de Dubrovnik rivier op 12 km afstand. Prijeko straat - als u een wandeling langs de linkerkant van de Placa maakt, langs de zijwand van de Franciscaner kerk, komt u bij de straat Prijeko, evenwijdig aan Stradun en leidt naar de oostelijke kant van de stad. District Prijeko is onder het statuut vanaf 1272.

Fort Lovrjenac - het meest indrukwekkende en het hoogste fort dat de stad Dubrovnik bewaakt. Dit bouwwerk wordt vaak aangeduid als de ‘’Gibraltar van Dubrovnik’’. U kunt het bereiken vanaf het kiezelstrand gelegen in Pile, klimmend op een bosrijk parcours.

Entertainment:

Dubrovnik Summer Festival - het festival wordt elk jaar gehouden van 10 juli - 25 augustus.

Libertas Film Festival - vertoning van documentaires en speelfilms gewijd aan de bevordering van de vrijheid in landen wereldwijd.

Dubrovnik International Film Festival - dit festival is competitief en prijzen worden toegekend in de categorie van speelfilms, documentaire films en korte films.

Muziekfestival "Julian Rachlin and Friends" - het kamermuziekfestival, dat plaatsvindt in de late zomer. Het bevat over gastoptredens van Julian Rachlin en vele andere wereldberoemde muzikanten.

Quarantaine - een festival van hedendaagse podiumkunsten met een verscheidenheid aan alternatieve vormen van hedendaagse artistieke expressie.

Toon meer
Laat minder zien
ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

keep exploring Dubrovnik Regio:

Plaatsen in de omgeving

 • Kupari (Dubrovnik) ( 8,85  km)
 • Srebreno (Dubrovnik) ( 9,07  km)
 • Mlini (Dubrovnik) ( 9,93  km)
 • Soline (Dubrovnik) ( 11,41  km)
 • Lopud - eiland Lopud ( 12,73  km)
 • Cavtat ( 12,95  km)
 • Sudurad - eiland Sipan ( 16,28  km)
 • What our guests say about Dubrovnik

  Bovengemiddeld
  4.2
  Overall guest rating
  Atmosfeer
  4.6
  Veiligheid
  4.6
  Stranden
  3.5
  Toeristisch aanbod
  4.3
  Vriendelijke bevolking
  4.2

  0/62

  Dubrovnik aanbevolen accommodatie

  * prijzen op juni 2023 voor een minimum verblijf van 7 dagen

  Appartement - Dubrovnik Appartement Miho Vanaf 139 €
  • Dubrovnik,
  • Personen: 4
  • Guests rating: 4,7
  • Most recent reservation 1 days ago
  • Dubrovnik,
  • Personen: 2-3
  • Guests rating: 5,0
  • Most recent reservation 11 hours ago
  Huis - Dubrovnik Villa TEREZA Vanaf 400 €
  • Dubrovnik,
  • Personen: 1-8
  • Most recent reservation 8 hours ago
  • Dubrovnik,
  • Personen: 1-2
  • Most recent reservation 9 days ago

  Het beste van Kroatië, in uw inbox!

  Members of
  Croatian National Tourist Board
  Association of Croatian travel agencies
  Travelife - Sustainability in tourism
  Secure payment HTZ

  eu logo
  Hamag Bicro logo

  All rights reserved © 2023