Tkon - otok Pasman

Tkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok PasmanTkon - otok Pasman

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Tkon - otok Pasman

Tkon je staro ribiško mesto, ki se nahaja na južni strani otoka Pašman. Ustanovljena je bila leta 1997. Prvotno naselje se je nahajalo 2 km proti jugu, vendar ne ob obali. Prvič je  mesto evidentiral Konstantin Porfirogenet v svoji evidenci iz 10. stoletja. Domačini so bili vključeni v kmetijstvo, živinorejo in ribištvo. Najpomembnejša dejavnost je bila letina pokrovač v kanalu Pašman. Tkon vsebuje številne zgodovinske lokacije, kot so župnijska cerkev sv. Toma (omenjena v 11. stoletju, zgrajen leta 1742 in obnovljena leta 1938), cerkev Marije Sedmih Žalosti (zgrajena v 18. stoletju in se nahaja na hribu Kalvarija) , cerkev sv. Anton Puščavnik (zgrajena v 17. stoletju, z dediščino lokalne glagolice A. Palaskova - 1672) in benediktinski samostan sv. Kuzme ter sv. Damjana (ki se nahaja na hribu Ćokovac. Kulturni spomenik je ničte kategorije, ki jo je v Biogradu leta 1059 zgradil škof Teodorik na temeljih zgodnje bizantinske utrdbe in stare krščanske cerkve). Plaže na severnem delu otoka so prodnate. Nekatere od najbolj znanih plaž so Vruljica in Južnja. Plaže so priljubljena turistična destinacija za obiskovalce iz Biograda, ki vsakodnevno pridejo s trajekti. Športni navdušenci lahko uživate v kolesarjenju, jadranju, surfanju, potapljanju, se odločite za tek, nogomet, košarko, odbojko in nešteto drugih dejavnosti. Tako kot v vseh drugih dalmatinskih mestih, tudi Tkon organizira številne proslave. Najbolj znane so: "Latinsko idro" - organizirana jadralska in veslaška dirka, pa tudi "Ribiška noč", ki je organizirana že od leta 1986 – tu lahko uživate v praženih ribah, školjkah, rdečem vinu in v številnih drugih domačih specialitetah med poslušanjem glasbe ali plesa. Organizirane so tudi igre in tekmovanja, kot so tekmovanje s čolni, bowling turnir in loterije. Gastronomski navdušenci lahko uživajo  v domačih specialitetah v restavracijah "Andelo", "Maestral", "Sovinje", kot tudi v gostilni "Klanac".

Poglej več  Zapri 

Zanimivosti in atrakcije

Mesta v okolici (Tkon - otok Pasman)
Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Tkon - otok Pasman

Sijajno
4.4
Skupna ocena gostov
Atmosfera
4.6
Varnost
4.5
Plaže
4.1
Turistična ponudba
3.9
Gostoljubni prebivalci
4.7

 • Popoln 4.8
  ZORAN
  Družina Slovenia
  23. 08. 2020
  Super
  Super, mirno, čisti relax..
 • Zelo dober 3.4
  Simon
  Družina Slovenia
  5. 08. 2020
  Lepa hiška - odlična za miren dopust
  Hiška lepa, urejena in zelo dobro očiščena. Lastnik in njegova dekleta zelo prijazni. Zunanji tuš je še boljši kot prejšnja leta. Predlogi za izboljšavo: -ob zahodnem vetru se na levi strani pomola v morju nabere umazanija. Bi se lahko naredila luknja (tunel) pod začetkom pomola, da bi voda lahko krožila naprej? -zamenjati jogija v levi sobi
  -sosedi: imeli so 3-4 obiske. Vse ostale hiške v zalivu so bile tihe in temne, naši sosedi pa so bili velikokrat glasni skoraj do polnoči in imeli ves čas prižgano največjo zunanjo luč.
 • Popoln 4.8
  Stane
  Skupina prijateljev Slovenia
  12. 09. 2018
  Robinzon Rozi
  Super destinacija, ljepa i veoma čista kučica sa svim potrebnim inventarom. Gostoljubivi vlasnik Rade sa kojim možeš otiči i na ribolov. Sve u svemu super sve i preporučujem svima koji vole uživati u prirodi, moru i ribi sa gradelja.
3/54
Oglejte si zemljevid Oglejte si zemljevid

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Tkon - otok Pasman priporočilo namestitve

* cena za junij 2021 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

 • Tkon - otok Pasman,
 • Osebe: 4-6
 • Ocena gostov: 4,6
Hiša - Tkon - otok Pasman Hiša OLIVA Od 144 €
 • Tkon - otok Pasman,
 • Osebe: 4-6
 • Ocena gostov: 4,6
Hiša - Tkon - otok Pasman Hiša Happy Od 88 €
 • Tkon - otok Pasman,
 • Osebe: 2-4
 • Ocena gostov: 4,7
 • Zadnja rezervacija pred 5 dni
Hiša - Tkon - otok Pasman Hiša Antun Od 88 €
 • Tkon - otok Pasman,
 • Osebe: 2-3
 • Ocena gostov: 4,6
 • Zadnja rezervacija pred 1 dni

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020