otok Koločep

Koločep je majhen otok v Jadranskem morju in spada v skupino Elafitskih otokov. Z redno trajektno linijo iz Dubrovnika traja vožnja le 25min. Otok pokriva površino 2,35 km2 in je pretežno zgrajen iz apnenca in dolomita. Koločep je znan po svoji prijetni mediteranski klimi z blagimi zimami in prijetnimi poletji, kot tudi zaradi naravnih lepot. Na otoku Koločep obstajata dve naselji: Donje in Gornje Čelo, ki sta povezani z asfaltirano cesto dovolj široko za pešce, ne pa tudi za avtomobile. Gospodarstvo otoka temelji predvsem na turizmu, pa tudi na oljkarstvu, vinogradništvu in ribolovu.

Danes je otok zelo privlačna destinacija v regiji, ki vzame sapo s svojimi čudovitimi peščenimi plažami, presenetljivim gozdom in manjšimi tradicionalnimi vasmi. Na otoku ni avtomobilov, kar je idealno za ljudi, ki želijo preživeti počitnice stran od hrupa in gneče. Tako je ta otok mala oaza miru in tišine. Naj vas ne moti razmišljanje, da vam bo mogoče dolgčas. Koločep ponuja številne aktivnosti, v katerih lahko vsakdo sodeluje. Raziščite lepote podvodnega sveta, se odpravite s kajakom okoli otoka v zgodnjih jutranjih urah ali odkrivajte Napoleonovo trdnjavo. Zasebni taksi čoln vozi turiste po otoku in drugih Elafitskih otokih in tako imate možnost raziskovati najlepšo skupino otokov na Jadranu. Za tiste, ki se v večernih urah želite zabavati, so koncerti organizirani v Villi Koločep prava izbira. Tukaj nastopajo jazz bendi, godbe na pihala, skupine ljudskih zborov, a cappella dalmatinski pevci, kot tudi step in jazz plesalci. Otok Koločep ima veliko zgodovinskih znamenitosti, kot so sakralni objekti in poletni dvorci.

Na otok se lahko pride iz Dubrovnika s trajektom Jadrolinije, ki se imenuje Postira, vožnja pa traja približno 40 minut. Med poletno sezono trajekt vozi 4-krat na dan, razen ob nedeljah in praznikih (2-krat na dan). Cena vstopnice je 19 kun - 2,5 €.

Prikaži več
Prikaži manj
NAJDI NAMESTITEV
Kje?
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

keep exploring otok Koločep Regija:

otok Koločep priporočilo namestitve

* cena za junij 2022 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

Zagotovite si ugoden dopust!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2021