Baska - otok Krk

Lokacija: Kvarnerski otoci     Ogled na karti
Baska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok KrkBaska - otok Krk

več slik

Zapri

     
 • Share

Turistična destinacija info Baska - otok Krk

Baška je naselje na jugovzhodu otoka Krk. Rojstni list je bil leta 1100 ustvarjen prav tu – Baška plošča. Baška je zanimiva zaradi svoje značilne arhitekture, številnih kulturnih in zgodovinskih spomenikov. Mesto ima tipični mediteranski stil s kamnitimi hišami in ozkimi ulicami. Turizem se je začel razvijati v začetku 20. stoletja. V Baški lahko najdete veliko zgodovinskih mest (stare stavbe, palače in sakralne kulturne spomenike). Obiščite župnijsko cerkev Svete Trojice (največja cerkev na tem področju, zgrajena v baročnem slogu v začetku 18. stoletja), cerkev Janeza Krstnika (prva župnijska cerkev na tem področju iz 11. stoletja), cerkev Marije na Gorici (zgrajena v začetku 15. stoletja), Baška plošča (nacionalni kulturni spomenik), cerkev sv. Lucije Jurandvorske (zgrajena na prehodu iz 11. v 12. stoletje, na ostankih zgodnjekrščanske cerkve), muzej baške dediščine, mrgare (suhozidne stavbe v obliki kamnitih cvetov) in nešteto drugih zgodovinskih spomenikov. Tu so številne peščene in prodnate plaže, kot so: plaža Vela (peščena plaža z Modro zastavo), Bunculuka (naturistični kamp, plaža je prodnata) in plaža Oprna. V poletnih mesecih Baška gosti številne proslave, kot na primer: Baško kulturno poletje (organizirane številne proslave, razstave in kulturne prireditve), "Lignjada" (zbiranje lovcev na lignje. Po lovu se proglasi zmagovalec,  prireditev pa se konča z  " zabavo z lignji"), Ribiška noč in nešteto drugih. Ljubitelji športa in rekreacije lahko uživate in igrate tenis, nogomet, košarko, mini golf, namizni tenis, se odločite za prosto plezanje, hojo in različne vrste vodnih športov. Če ste pripravljeni poskusiti dobrote in otoške specialitete, obiščite restavracije "Lantino", "Funtana" in "Portina", kot tudi gostilno "Vela Luka".

Poglej več  Zapri 

Komentarji gostov Baska - otok Krk

Sijajno
4,5
Skupna ocena gostov

Atmosfera:
4,6
4,6
Gostoljubni prebivalci:
4,6
4,6
Plaže:
4,3
4,3
Turistična ponudba:
4,5
4,5
Varnost:
4,7
4,7

 • Popoln 4,8
  KATJA
  Obitelj, Slovenia
    29. 08. 2017
  Zelo živahno mestece, plaža je ogromna in precej polna, morje čisto, zvečer je tudi kulturno obarvano (igrale so tudi klape), mogoče hrana je malenkost predraga tako v restavracijah kot v trgovini..na zunanji tabli je ena cena, na računu druga..
 • Popoln 4,8
  KATJA
  Družina, Slovenia
    20. 09. 2013
  Zelo lepo, udobno in urejeno stanovanje.

Powered by Google Translate

Izberi riviero

NAJDI NAMESTITEV
Check in
Check out
Odrasli 18+
Otrok 0-17

Baska - otok Krk priporočilo namestitve

* cena za junij 2019 za maksimalno kapaciteto in minimalno bivanje 7 dni

 • Baska - otok Krk,
 • Osebe: 2-3
 • Ocena gostov: 4,3
 • Baska - otok Krk,
 • Osebe: 4-5
 • Zadnja rezervacija pred 5 dni
 • Baska - otok Krk,
 • Osebe: 2
 • Baska - otok Krk,
 • Osebe: 4-6
 • Ocena gostov: 5,0
 • Zadnja rezervacija pred 16 dni

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
Zagotovite si ugoden dopust!
Zahvaljujemo se Vam! Nepravilen elektronski naslov!