Világítótorony Palagruža

 
Palagruza  
From 6077,98-8142,20 Ft -tól személyenként
Ár fő/nap: 6077.98 Ft
Érkezés:
Távozás:
Vendég:
 • Felnőttek(18+)
 • Gyerekek(12-18)
 • Gyerekek (3-11)
 • Kisbabák(0-2)
OK
Kevesebb mint 2 perc alatt elvégezhető a foglalás
FOGLALJON ÉS TAKARÍTSON MEG
A szállás lefoglalása esetén XXX EUR értékű ajándék kuponra szerez jogosultságot .
Add hozzá a választásomhoz
 • Share
Fizetési feltételek

Válassza ki a fizetési módot és az adott szállásra vonatkozó fizetési ütemezést.

   Robinson házak
   Megtekintés térképen Megtekintés térképen

   Magyar:
   A Palagruža világítótorony 1875-ben épült az azonos nevű szigeten, amely az Adriai-tenger közepén található a horvát és az olasz part között, Splittől 68 NM-re délre, Lastovo szigettől pedig 26 NM-re délre. Ez a kivételes szépségű és gazdag történetű sziget egyben a kontinestől eső legtávolabbi horvát sziget. Maga a sziget 1400 méter hosszú, 300 méter széles és 90 méter magas.

   Adatok az objektumról:
   A világítótorony épülete a sziget közepén helyezkedik el 90 méter tengerszint feletti magasságon. Ezért ezt az objektumot nem ajánljuk idősebb vagy gyengébb egészségű személyeknek pihenésre. A tágas épületben két négyágyas apartman található.

   A Palagruža Velika szigeten régészeti lelőhelyek találhatóak, és az itt talált leletekkel tudósok bizonyították be, hogy Palagruža volt a görög hős, Diomédesz szigete. A szigetrezervátum számos mediterrán növény- és különleges, helyi állatfajban gazdag.

   Meghatározott díj fizetése ellenében a világítótorony őreivel megszervezhető a festői sziget és az ott található sziklák bejárása, valamint a szigetvilág többi szigetének és szirtjeinek megtekintése is. Különleges élményt nyújthat a vendégek számára, ha a kora reggeli órákban megtekintik a helyi halászok munkáit, ahogy hálóikat húzzák ki a tengerből. Ezt a szigetet körülvevő tengerrész az Adria leggazdagabb halászterülete, az egyéni búvárkodás azonban a Palagruža szigetvilágában tilos.

   Strandok:
   A Palagruža szigeten két rendezett utacska szolgál a közlekedésre, amelyek közül az egyik a sziget északi részén fekvő Stara Vlaka kavicsos öbléhez vezet, a másik pedig a Veli Žal-hoz, vagyis a "Déli aranyhoz", az Adria egyik legszebb strandjához, amely Velika Palagruža déli partján található. Mindkét strand kavicsos és alkalmas arra, hogy ott gyermekek fürödjenek, mert a tenger sekély, a kavicsok pedig aprók.

   Tenger mélysége:
   A Palagruža partmenti vizei valódi búvárparadicsomnak számítanak a mélység szerelmesei körében. Számos olyan halfajtát is megpillanthatunk errefelé, amelyek az Adria egyéb helyein szinte sohasem fordulnak elő. Ilyen például a muréna, amely főleg vízalatti barlangok közelében tenyészik, de könnyen lencsevégre kaphatóak a legtöbbször a sziklavájatokban tanyát verő, sokszor több mint húsz fiatal egyedet számláló helyi homártelepek is. Az adriai barrakúdának is nevezett, másutt igen ritka faj ugyancsak gyakran látható a partmenti vizekben. A jobbára sík tengerfenék általában sziklás, csak néhol homokos, így az egyébként is kristálytiszta vízben még nagyobb a látótávolság, főleg a reggeli órában. A szigettől kb. 3 mérföldre délre levő Galijula zátonysziget egyik igen szép, sekély öble (Papak) különleges búvárcsemegét rejt - egy elsüllyedt gőzhajó roncsiat! Ugyanezen a helyen valamikor egy középkori gálya is hajótörést szenvedett.

   Érdekességek:
   Az egyházi történelmi források szerint, 1177. március 9-én, hamvazószerdán, III. Sándor pápa Palagružán tartózkodott. Tíz vitorláshajóból álló tengeri flottájával erre utazva, el volt ragadtatva a szigetcsoport szépségétől és szeretett volna kikötni. A pápának Palagruža Mala szigetének egyik kis fennsíkján szolgálták fel vacsorát, ezért ezt a fennsíkot ma is a Pápa mezejének hívják. A palagružai tartózkodás után a flotta tovább folytatta útját Zadar majd Velence felé.


   Több  Bezár 

   Ingyenes lemondás

   Tudjon meg többet az új lemondási feltételeinkről a koronavírusra való tekintettel az

   Általános Szerződési Feltételek alatt
   Ár (-tól): 6077,98 Ft

   Ár (-tól): 6077,98 Ft

   Jó tudni

   További információ és szolgáltatás
   • Ház érintetlen természetben
   • Vízellátás: víztároló
   • Napenergia (220 V)
   • Élelmiszer-ellátás: Mivel a sziget gyakorlatilag távol van a civilizációtól, nincs rajta semmiféle élelmiszer-ellátási lehetőség. Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt a szigetre indulna, vásároljon be minden szükséges élelmiszert és kelléket a Vela Luka-i üzletekben. A világítótorony őreivel megbeszélhető és megszervezhető az étkezések elkészítése, esetleg friss hal beszerzése, mely utóbbit az őrök maguk halásszák ki vagy vásárolják meg az arra járó halászoktól.
   Check in
   • Check-in: 13:00
   Check out
   • Check-out: 09:30
   Biztonsági előírások
   • Fertőtlenítés a vendégek tartózkodása között
   • Elsősegély doboz
   • Az ágynemű karbantartása a helyi önkormányzati irányelvek szerint
   • Rendelkezésre álló kézfertőtlenítőszer
   • Rendelkezésre álló arcmaszk
   • A személyzet testhőmérsékletének mérése
   • A védőfelszerelések alkalmazása és a távolság betartása
   Az épület megközelíthetősége
   • Autóval vagy hajóval megközelíthető: Csak hajóval közelíthető meg
   Adatok a szállásadóról
   • Világítótorony őr: Van világítótorony őr
   Transzfer
   • Transzfer: Az odautazás világítótoronyhoz a Korčula szigeten levő Korčula város kikötőjéből van megszervezve. A szállítás oda és vissza nagy, tizenöt méter hosszú, fülkés motorcsónakkal történik és 700 euróba kerül apartmanonként, külön fizetendő és az út két óránál valamivel tovább tart. Az indulás 7 órakor van Korčula város kikötőjéből. Kérjük azokat a személyeket, akik ilyen utazás alkalmával tengeribetegséget kapnak, időben vegyenek be gyógyszert.


    Korčula sziget a következőképpen közelíthető meg:
    - azoknak a vendégeknek, akik saját autójukkal érkeznek, azt ajánljuk, hogy a Split - Vela Luka (Korčula sziget) kompvonalat válasszák. A komp a késődélutáni órákban érkezik Vela Lukába s ezután a szigeten levő úton folytathatja az utat a sziget másik végén elhelyezkedő Korčula városáig.
    - amennyiben Dubrovnik irányából indulnak, a Dubrovnik-Orebić autóbuszvonalat ajánljuk. Az autóbusz Pelješac félszigeten Orebić-től komphajóval folytatja az utat, majd Korcsula-szigetet elérve ismét a szárazföldön Korčula városáig.
    - Pour les clients qui arrivent de Dubrovnik, nous conseillons de prendre le bus Dubrovnik - Orebić sur la presqu'île de Pelješac qui embarque sur la bateau pour Korčula.

    Tekintettel arra, hogy Palagruža sziget a nyílt tengeren van, nagyon fontos betartani az odautazás megbeszélt idejéti, mert a sziget megközelítését a nyári, napos időben is megnehezíthetik a nyílt tengeren keletkezhető magas hullámok. Kérjük, időben vásárolják meg a szükésges élelmiszert és egyéb, a nyaralásukhoz szükséges használati tárgyakat, hogy a tervezett időben ki lehessen hajózni. Maga az odautazás igen érdekes, mert a hajó a Lastovói-csatornán keresztül hajózik számos szikla és a Susak sziget melletti szigetecskék mentén, miközben néha meg is áll, hogy az ottani világítótornyok őreinek kirakodhassa az élelmiszert, majd folytatja útját Palagruža felé.

   Megjegyzés
   • Megjegyzés: Azt tanácsoljuk, hogy ellenőrizzék le a Korčula felé induló kompok menetrendjét a www.jadrolinija.hr címen, és amennyiben szükséges, egy nappal előbb érkezzenek Vela Luka-ba. Amennyiben szállásra lenne szükségük Vela Luka-ban, forduljanak az adriatica.net ügyfélszolgálatához az info@adriagate.com címen.
   Bankártyás fizetés lehetséges
   Visa
   Mastercard
   Maestro

   Vendég vélemények

   Mesés
   4.5
   Vendégek véleményei, értékelések
   Tisztaság
   4.15
   Kényelem
   4.25
   Elhelyezkedés
   5
   Ár-érték arány
   4.65
   Tulajdonos/ Személyzet
   4.55

   0/10

   Elhelyezkedés

   • Légvonalbeli távolság a tengertől: 20 m
   • Legközelebbi repülőtér: Split
   • A legközelebbi komp kikötő: Vela Luka

   A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!

   Members of
   Croatian National Tourist Board
   Association of Croatian travel agencies
   Travelife - Sustainability in tourism
   Secure payment HTZ

   eu logo
   Hamag Bicro logo

   All rights reserved © 2022