Világítótorony Porer

 
Pula  
From 6077,98-11353,21 Ft -tól személyenként
Ár fő/nap: 6077.98 Ft
 • Felnőttek(18+)
 • Gyerekek(12-18)
 • Gyerekek (3-11)
 • Kisbabák(0-2)
OK
Add hozzá a választásomhoz
 • Share
Fizetési feltételek

Válassza ki a fizetési módot és az adott szállásra vonatkozó fizetési ütemezést.

   Robinson házak
   Megtekintés térképen Megtekintés térképen

   Magyar:
   A Porer világítótorony 1833-ban épült, az azonos elnevezésű kis szigeten, amely Isztria déli fokától délnyugatra helyezkedik el. A szigetecske tulajdonképpen egy 80 méter szélességű szikla, amely 2.5 kilométerre van a szárazföldtől és Premantura helységtől.

   Adatok az objektumról:
   A 35 méter magasságú torony a kőépület középpontján helyezkedik, ahonnan minden irányban terjeszkednek a világítótorony gazdasági területei és lakóhelyiségei. A közelben szép öblök és kis szigetecskék találhatók. Poreron három kisebb móló is található.A kőépület földszintes objektum, betonozott udvara van és az épületben két négyszobás apartmant alakítottak ki. Poreri tartózkodását, amelyet Giotta Ivan kapitány segítségével valósított meg, kiegészítheti egy kirándulással az Unije szigetre, amely gyönyörű öbleiről ismert, vagy akár elhajózhat Pula városáig. Azt tanácsoljuk, hogy poreri üdülése előtt vagy az után, látogassa meg Kamenjak fokot, amely védett természeti terület, és ahol 530 növényfaj nő, ebből 20 orchidea.Az egyik endemikus orchidea fajon kívül még két endemikus növény található itt, továbbá tíz növényfaj, amelyet a kihalás veszélye fenyeget. Ha kedve támadna arra, hogy felfrissülést keressen, látogassa meg a Safari bárt. Bizonyára el lesz ragadtatva a bár eredeti berendezésével és a még eredetibb Robinsonnak öltözött vendéglátókkal.

   Strandok:
   Ajánljuk, hogy azokon a helyeken fürödjön, ahol egyébként kiköt a hajó. A sziget körüli áramlatok egész nap nagyon erősek, úgyhogy még a jó úszóknak sem ajánljuk, hogy ötven méternél nagyobb távolságra ússzanak el a parttól. A toronyőr szívesen útba igazítja Önt, hogy a nap meghatározott időszakában mely helyeken ajánlatos fürödni. Napközben kivételesen erős szelek alakulhatnak ki, ezért a windszörfözést csak tapasztalt szörfözőknek ajánljuk.

   Tenger mélysége:
   A Porert körülvevő tenger alatti világ nagyon attraktív a búvárkodásra, mivel sok helyen sekély a víz és számos tenger alatti sziklafal található ott. Az erős áramlatok, valamint a tengervíz hidegebb és melegebb rétegeinek keveredése miatt a Porer körüli tenger-rész a halászat szempontjából kivételesen gazdag terület, az adriai-tengerben élő halfajoknak szinte 90%-át lehet itt halászni.

   Érdekességek:
   Hogyan sikerült egyáltalán Porer építőinek felépíteni a világítótornyot, ha szem előtt tartjuk a szigetet körülvevő tenger változékony természetét? Porer legendái a sziget tenger alatti világának homokrétegeiben rejlenek, ahol a homok sok antik maradványt rejteget. Kršin, Fenoliga és Veliki Balkun, ezek a szigetet körülvevő sekély vizű területek számos hajó temetőjévé váltak, ezek a hajók ugyanis Porer körül uralkodó viharok áldozatául estek. Az említett Fenoliga szigetecske igazán különös valamivel tűnik ki - a dinoszaurusz lábnyommal, amelyet mindenképpen érdemes megtekinteni!


   Több  Bezár 
   Ár (-tól): 6077,98 Ft

   Ár (-tól): 6077,98 Ft

   Jó tudni

   További információ és szolgáltatás
   • Ház érintetlen természetben
   • Vízellátás: víztároló
   • Napenergia (220 V)
   Check in
   • Check-in: 09:00
   Check out
   • Check-out: 09:00
   Adatok a szállásadóról
   • Világítótorony őr: Van világítótorony őr
   Az épület megközelíthetősége
   • Autóval vagy hajóval megközelíthető: Csak hajóval közelíthető meg
   Transzfer
   • Transzfer: A szállítás Premantura és Porer között Siniša Milutinović kapitány szerevezésében történik A szállítási díj oda-vissza apartmanként 100 euróba kerül és külön fizetendő. Az átkelés Porerra a délelőtti órákban folyik és 25-35 percig tart, az időjárási körülményektől függően. A Premanturáig vezető utat könnyen meg lehet találni, ha követi a Premantura és Pomerra vonatkozó útjelzéseket a pulai körgyűrűtől kezdve (12 km).
   Megjegyzés
   • Megjegyzés: Ha a vendégek későn érkeznek és emiatt nem hajózhatnak ki 10 óráig, a szállító nem szavatolhatja a biztonságos partra szállást. Ebben az esetben még az is lehetséges, hogy vissza kell térni a partra és várni estig, vagy amíg a tenger le nem csillapodik. Ezért azt tanácsoljuk, hogy egy nappal az indulás előtt beszélje meg pontosan a szállítóval az indulás és a visszatérés időpontját, mivel ő mindig rendelkezik részletes időjárás-előrejelzéssel. Ha a szállítás vezetője megállapítja, hogy a partra szállás kockázatos, el kell fogadni a tanácsát, mert a háborgó tengeren nem ajánlatos kiugrani a hajóból a partra.
   Bankártyás fizetés lehetséges
   Visa
   Mastercard
   Maestro

   Vendég vélemények

   Tökéletes
   4.7
   Vendégek véleményei, értékelések
   Tisztaság
   4.3
   Kényelem
   4.5
   Elhelyezkedés
   5
   Ár-érték arány
   4.65
   Tulajdonos/ Személyzet
   4.85

   • Tökéletes 5
    Bernadett
    Baráti társaság Hungary
    Apartman S0008-A1 2019. 08. 10.
    Fantasztikus élmény volt eltölteni ezt a 3 napot a világítótorony szigeten. A tenger világa, a csillagos égbolt, a naplemente csodálatos élmény. Az apartmanok tiszták, viszonylag jól felszereltek.
    Elfogyott a rum :) :)
   • Tökéletes 5
    Bernadett
    Baráti társaság Hungary
    Apartman S0008-A2 2019. 08. 10.
    Minden tökéletes volt :)
   • Tökéletes 5
    Akos
    Baráti társaság Hungary
    Apartman S0008-A2 2017. 08. 20.
    Élmény
    Fantasztikus hangulat, nagyszerű élmény. Barátokkal hangulatos esték és a nappalok sem unalmasak. Amennyiben vihar van az meggátolhatja az önfeledt fürdőzést, de látványnak az sem utolsó.
   3/51

   Elhelyezkedés

   • Városközpont: 20000 m
   • Légvonalbeli távolság a tengertől: 5 m
   • Üzlet: 5000 m
   • Repülőtér: 20000 m
   • Legközelebbi repülőtér: Pula
   • Komp kikötő: 20000 m
   • A legközelebbi komp kikötő: Pula

   Members of
   Croatian National Tourist Board
   Association of Croatian travel agencies
   Simply the best
   Travelife - Sustainability in tourism
   A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!
   Köszönjük! Nem pontos e-mail cim!