Plitvice

Szálláskereső
(excl. infants 0-2)


AJÁNLATUNK:
Rastovaca - Szoba Szoba (Horvátország / Rastovaca)
Személy: 4
Ár/szállás/nap 85,72 EUR
Grabovac (Rakovica) - Szoba Szoba (Horvátország / Grabovac (Rakovica))
Személy: 3
Ár/szállás/nap 46,32 EUR
Rastovaca - Szoba Szoba (Horvátország / Rastovaca)
Személy: 2
Ár/szállás/nap 45,72 EUR
* ár 31.05.2014 maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma
Plitvice-croatia-10.JPGPlitvice-croatia-11.JPGPlitvice-croatia-12.JPGPlitvice-croatia-13.JPGPlitvice-croatia-14.JPGPlitvice-croatia-15.JPGPlitvice-croatia-17.JPGPlitvice-croatia-18.JPGPlitvice-croatia-19.JPGPlitvice-croatia-2.JPGPlitvice-croatia-20.JPGPlitvice-croatia-3.JPGPlitvice-croatia-4.JPGPlitvice-croatia-5.JPGPlitvice-croatia-6.JPGPlitvice-croatia-7.JPGPlitvice-croatia-8.JPGPlitvice-croatia-9.JPG


Plitvice - INFO

 

" A tavak és a vízesések birodalma, útban a tenger felé"....

 

A Plitvicei tóvidék Horvátország legnépszerűbb nemzeti parkja, mely európai viszonylatban is a legvarázslatosabb természeti látványosságok egyike. Egyedi szépségénél fogva az UNESCO  a Világörökségek sorában jegyzi. A természet csodája a kitörő erővel bíró vízesések, annak zaja, valamint a víz több szakadékon történő zuhanása, folyása, minden látogató számára egyedi, felejthetetlen élmény.


A nemzeti parkot 16 teraszos tavak alkotják, melyek több kilométeres, fából készült kis hidacskákkal vannak egymással összekötve. Ezek a hidacskák teszik lehetővé a tavak közötti sétát, valamint a látogatók így  egyre közelebb kerülhetnek a lépcsőzetes vízesés forrásához,  egészen közelről élvezhetik a víztükör és kristálytiszta víz páratlan látványát.
A természet, mely a vízesést formálja, valamint a nemzeti park erdeiben található különleges növényzet látványa évente több ezer látogatót büvöl el. Maga a természet alkotta vízesés lépcsőzetét és annak további formálódását, kitörő erejét immár 10 000 éve csak  a természet irányítja. Csodálatos festői szépsége valamint  a számos kikapcsolódási és kirándulási lehetőségek  miatt, minden ganerácó számára ajánljuk.

 

Mielőtt megérkezne a tengerhez vagy a nyaralás után hazafelé mindenképpen ejtse útba a Plitvicei tavakat! Válasszon az Adriagate.com által összegyűjtött, a nemzeti park bejáratához közel eső szállások közül!
 

Tudta-e?

 hogy a Plitvicei tavaknál forgatták a 70-es években  a Winnetou filmeket?

Látnivalók

 

- A Nagy vízesés-  ez a vízesés Horvátország legmagasabb vízesése, magassága 78 méter. A Nagy vízesés esőzésekkor és a tavaszi hóolvadáskor nyújtja a legszebb látványt.

- Prošćansko- tó- a legmagasabban ( 636 m) elhelyezkedő tó 40 méter mély. Szélessége és mélysége miatta vize sötétzöld szinű.

- Milanovac-tó- a legenda szerint  egy Mile Perisic nevű molnár  után kapta nevét, aki  a tó melletti malom tuladonosa volt.

- Ciganovac- tó - a legenda szerint , nevét  egy halászról kapta aki a tóba fulladt. . E tó vizét a Prošćanskog tóból kapja. Érdekessége  a kisebb vÍzesések és hullámzások.

- Okrugljak- tó - nevét kör formájáról kapta. A tengerszint felett 613méter magaságban fekszik.  Itt található még a Labudovački vízesés és számos kisebb- nagyobb barlagok («barlang park»)

- Kozjak- tó -a tórendszer legnagyobb tava,  2,5 kilométer hosszú, legnagyobb szélessége 670 méter, míg legnagyobb mélysége eléri a 46 métert is.Nevét a 30 kecskéről kapta, melyek a legenda szerint a farkasok elől való meneküléskor  fulladtaK a tóba

- Gavanovac- tó - egy legenda szerint nevét a Gavanovo kincséről kapta, mely a tóba veszett.

- Kaluderovo-tó- a tó neve a "kaluder" szóból származik, melynek jelentése szerzetes, remete, aki az egyik víz melletti barlangban, vagy a kanyon egyik felső barlangjában lakott.

-Novakovica brod-tó- egy monda szerint Novakovic keresztezésére vagy az azon átmenő szállításra utal e név. A Novakovica brod végén egy bokrokkal borított területen látható néhány különböző szélességű vízesés, amelyek vize egy függőlegesen elhatalmasodott mélyedésbe csobog. Ez a mélyedés a Sastavci.

- Karsztbarlangok:  a Nagy-barlang, a Fekete-barlang és a Tónimfa-barlang

Gasztronómia

 

A Plitvicei tavaknál számtalan  éttermet találhat, melyek közül a Poljana és a Liéka Kuca éttermeket ajánljuk. Utóbbi a nemzeti park bejáratánál,  a legnagyobb vízeséssel szemben  található, melyek az  alábbi specialitásokat kínálják:

- pršut ,(szárított sonka)

- grillezett sügér és piszráng 

- sült bárány,

- hagyományos levesek,

- az úgynevezett "peka" alatt elkészített  borjúhús krumplival ( a peka egy sütő edény, amit a dalmátok évszázadok óta használnak)

- kefírek, sajtok

- rétesek,

- szárított húsok savanyú káposztával( télen)

Sportolás

Kirándulás és sportolás

 

- Flóra  és fauna kutatások

- Több útvonalon több kilométeres parknéző túrák

- Medvjeđak hegymászó túrák

- A tavak megtekintése csónakkal vagy ponarámarepüléssel

- Raftingolás a Korana-folyón

- Téli sportok: síelés, sífutás, snowboard
 

Szórakozás

 

Az  éjszaki élet kedvelőinek tudniuk kell, hogy a Plitvicei-tavak környéke nem alkalmas mozgalmas éjszakai élet eltöltésére,  itt a csenddé a főszerep. Az egész napos túrázás után valószínű hogy Önnek is jól fog esni egy pohár bor melletti pihenés. A  környéken  található  kiváló éttermek, és  szállodák  szolgáltatásai még kényelmesebbé teszik pihenését.  

Éghajlat

 

Az Adrián töltött forró nyári napok után  igazi felfrissülést nyújt a hüvös Plitvicei tavak, az átlag hőmérséklet  reggel 9 °C, a délutáni pedig 24 °C. A téli időszakban az átlag hőmérséklet - 3 °C körül van. Télen a Plitvicei tavak hegyei hóval borítottak, így az aktív kikapcsolódást kedvelőinek igazi téli paradicsom, lehetőség van szánkózásra, síelésre,  e melett  a természet által nyújtott változatos kikapcsolódási lehetőségeket élvezhetik.


Bezár