Od samotného počiatku ľudskej existencie mali ľudia silné puto s morom. More nemožno skrotiť ani ovládnuť. My ľudia sme dokázali ovládnuť väčšinu vecí na tejto tretej skale od Slnka, ale more vždy bolo a vždy zostane nesmierne mocnou silou, ktorá koná nezávisle od našej vôle a my musíme dodržiavať jej pravidlá. V dávnych časoch prosperovali tie národy, ktoré sa naučili súznieť s morom, a tie, ktoré sa naučili, ako ho prekonať, tieto národy rozšírili svoju moc a vplyv do nezmerných rozmerov. Koncept prieskumu je úzko spojený s námornou navigáciou a dnes viac ako inokedy slúži ako vyjadrenie slobody ducha a mysli.

Cruises in Croatia

Rok 2020 zostane v našich spomienkach ako rok pandémie COVID 19, ktorý vzal svet útokom, ako by naše životy boli zmätené víchricou. Postaviť sa späť na nohy a vyrovnať sa so všetkým, čo sa stalo, nebola ľahká úloha. Vlády po celom svete zaviedli mnohé obmedzenia a situácia bola zo všetkých hľadísk obtiažna. Vírus sa podarilo odpútať nás od vonkajšieho sveta a namiesto toho, aby sme sa pozerali von na svet okolo nás, začali sme sa uzatvárať sami do seba. Tento spôsob života vytvára stres, po ktorom zvyčajne nasleduje strach, pretože znižuje imunitu a robí nás zraniteľnými.

V tejto ťažkej dobe je obracanie sa k moru o radu to najlepšie, čo môžete urobiť pre upokojenie mysle a duše. Evolučný múdrosť, ktorú obsahuje, je neprekonateľná, prihovára k nášmu vnútornému bytiu a existuje tu silné spojenie medzi samotnou podstatou našej existencie a morom.

Cruises Dubrovnik

Voľba lodnej plavby alebo plachtenie je spôsob, ako obnoviť toto stratené spojenie s prírodou, pretože more predstavuje život a jeho liečivé vlastnosti spojené s vystavením sa slnku posilní váš imunitný systém do nepredstaviteľných rozmerov. Niektorí sa môžu rozhodnúť pre plavbu, iní sa môžu jednoducho vydať na plachetnici. Jadranské more predstavuje skutočne dokonalú voľbu, pretože celé chorvátske pobrežie je bohaté na ostrovy, ktoré vďaka prírodným krásam a historickom význame stojí za návštevu.Korčula

Cestovanie je prejavom slobody a vôle preskúmavať a plavba je tým najpresnejším príkladom. Vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete sú malé výletné lode s maximálne 30-40 cestujúcimi určite tou pravou voľbou, pretože je tu možnosť dodržiavať prísne hygienické normy a pravidlá, podľa ktorých sa musia organizátori riadiť. Vo svetle vyššie uvedeného stojí za zmienku, že chorvátske cestovnej agentúre Adriagate Travel Agency sa podarilo úspešne zorganizovať výletné programy aj v týchto najnáročnejších časoch a zachovať najvyššiu možnú kvalitu služieb bez ohrozenia bezpečnosti svojich cestujúcich. Adriagate sa špecializuje na plavby na malých lodiach so širokou ponukou programov, ktoré dokonale stelesňujú túto zmes prieskumu a slobody.

Cruises Croatia

Nechajte mora, aby obohatilo vašu dušu, nechajte slnečné lúče naplniť vašu pokožku výživným teplom. Nepovažujte dovolenku na lodi ako odmenu za to, že ste tento rok prežili, považujte to za nutnosť, považujte to za spôsob obnovenia kontroly nad svojou vlastnou existenciou a za základ pre váš budúci rast.

Pozrite sa na našu ponuku rôznych kategórií plavieb v Chorvátsku