Amikor már nem  segítenek a bolti samponok és balzsamok, akkor érdemes kipróbálni a  természetes pakolások valamelyikét.

VILÁGOS HAJ:
A világos haj visszanyeri fényét, ha a samponba rozmaring illóolajat cseppentünk. (kb. 10 csepp) Ha nem sikerül rozmaring olajat beszerezni, akkor szárított rozmaringból csináljunk főzetet és azt adjuk a samponhoz.

BARNA HAJ:
A barna haj úgy nyerheti vissza fényét, ha két tojásfehérjéből és egy csésze erős kávéból  pakolást készítünk. A keveréket vigyük fel a hajunkra és hagyjuk rajta 10-30 percig. Majd samponnal mossuk le.

VÖRÖS HAJ:
A vörös hajnak legszebb fényt az eper és alma levéből készült pakolás ad. Pépesítsünk össze 5 közepes epret és keverjük össze 2dl almalével. Hagyjuk a hajunkon 10-30 percig, majd mossuk le semleges samponnal. Ha haja  inkább gesztenye színű, akkor almalé helyett használjon áfonyát vagy fekete ribizlit.

ERŐS HAJTŐ:
A hajtöveket az alábbi pakolással tudjuk erősíteni: 2 tojássárgáját kerverjünk el 2 kanál olíva olajjal és ½ kiskanál rummal. Jól keverjük el és kenjük a hajunk teljes felületére. Hagyjuk fent pár óráig, majd semleges samponnal mossuk le.