Biograd, a 2014. 06.12-15-ig tartó 23.-i európai H.O.G. Rally (az egyik nagyobb európai motoros találkozó) házigazdája

A két kerék szerelmesei biztos nem hagyják ki ezt nagyszabású motoros találkozót. A rendezvény négy napig tart, ahol a buli hangulat  előre garantált- állítják a szervezők. Nem csak horvát zenekarok, hanem  további európai együttesek is fellépnek a H.O.G. Rally  rendezvény ideje alatt.

Ebben az évben ünnepli a Harley Davidson a motorkerékpár-gyártás 110. születésnapját, melynek tulajdonosai  büszkék  lehetnek ezekre a fém  paripákra és persze arra , hogy idővel nem csak  közlekedési eszközzé vált, hanem  kialakult egy hozzá kapcsolódó életérzése, szenvedély,  hobbi, szerelem …

Harley Davidson lovers - Adriatic roadAz Adria mentén végig vezető út az egyik legszebb motoros út, állítják a Harley szerelmesei

Üdvözlünk mindekit aki  szeretne résztvenni 2014-ben a 23. Európai H.O.G. Rally rendezvényen

Az Adria mentén végig vezető főút az egyik legérdekesebb útvonal a motorosok számára. Maga az esemémy hozzájárul ahhoz, hogy a Horvátországba látogató ,valamint visszatérő vendégek száma bővüljön.

Foglaljon szállást, akár most rögtön…

  • Mikor? Ha szállodai szobát vagy apartmant szeretne fogalalni a találkozó ideje alatt, akkor javasoljuk, hogy minél hamarabb. A 2011-es év tapasztalatai alapján elmodhatjuk hogy  a szállások  nagy része már november-decemberben  elkeltek.
  • Mettől – meddig? Ha ott akar lenni  a rendezvény  teljes ideje alatt, akkor 06.11-16-ig foglaljon szállást ( 5 éjszaka)
  • Parkolás?  A szállodák nagy többsége rendelkezik garázzsal vagy parkolóval. Ha inkább magánszálláshelyet foglalna, akkor  olyat válasszon, ahol a biztonságos parkolás biztosított ( pl: udvarban) Egyes magánszálláshelyek nem rendelkeznek biztonságos parkolási lehetőséggel.

További kérdések

Kihez kell fordulni, ha probléma  lenne a motorral? –  A Harley-Davidson®  Zágrábban található , elérhetőségeik: +385 1 5634 922. www.harley-davidson-zagreb.hr

Néhány hasznos tanács Horvátországról

  • 2013-ban Horvátorság tagja lett az Ezrópai Uniónak
  • Horvátországban a kuna a hivatalos pénznem  (1 Kuna = 100 Lipa). Valutaváltás pénzváltókban, bankokban , postákon, utazási  irodákban, szállodákban és kempingekben is lehetséges.
  • Biograd na Moru- Észak- Dalmáciában, a Zadar Riviérán található .
  • Biograd közelében lévő települések: Sv. Filip i Jakov (2,9 km), Turanj (4,5 km), Pakoštane (5,7 km), Sv. Petar (8,9 km), Drage (9,3 km), Sukošan (15,9 km), Bibinje (19,7 km)
  • Horvátországban 8 nemzeti park és 11 természetvédelmi terület található.  A legismertebb a Plitvicei-tavak,  de  Biogradtól nem messze 4 nemzeti park (Krka, Kornati-szigetek,  Paklenica ) és 3 természevédelmi terület(Telašćica, Varjú-tó, Észak-Velebit) található. Javasoljuk, hogy a fenti természeti csodák közül  legalább egyet nézzen meg.
  • Ha úgy döntene , hogy ellátogat Dubrovnikba, akkor mindenképp legyen Önnél  útlevél, mert Neum-nál pár kilométert Boszina Hercegovina területén kell megtenni.
  • Zadarban a tengeri orgonát sem szabad kihagyni! A víziorgona légyege, hogy a lépcsők alatt mélyedések vannak, ahol bever a tengervíz. A  „ Napfelkelte“  létesítmény  fényjátéka összhangban van az orgona zenéjével.
  • Biogradtól 40 km-re Ninben található Horvátország  legismertebb és legkedveltebb homokos strandja.

 

Ninska Laguna strand – A Biogradtól nem messze lévő Nin-i homkos strand  ideális fürdőzésre 

A Plitvicei tóvidék Horvátország legnépszerűbb nemzeti parkja, mely európai viszonylatban is a legvarázslatosabb természeti látványosságok egyike.

Zadar

Horvátországról további információkat az alábbi linkeken találhat:
–    Horvátországi útikalauz
–    Hasznos információk
–    Horvát  strandok útikalauza
–    Desztinációk Horvátországban

Information source:

www.harley-davidson.com
www.youtube.com/user/HOGEuropeOFFICIAL
www.slobodnadalmacija.hr
www.biogradnamoru.hr
www.zadarskilist.hr