Pitanje privatnosti

Živimo u vremenu kada privatnost sve češće postaje luksuz. Tehnologija dominira našim životima putem brojnih video platformi i društvenih medija. Ljudi sve češće do najsitnijih detalja svjesno izlažu različite aspekte svog života na Internetu. Moderno društvo stvorilo je svojevrsni matrični efekt, iluziju paralelnog postojanja kroz različite kanale društvenih medija. U takvoj matrici nema mjesta za privatnost već se sve mjeri objavama, klikovima i likeovima.

Potraga za slobodom

Srećom, sva nada još nije izgubljena, još uvijek se možemo isključiti iz virtualnog svijeta i vratiti u svoju opipljivu stvarnost. Još uvijek možemo uzeti knjigu, izaći van i prošetati, biti slobodni. Čovjek je društveno biće, ali čovjek je i kontemplativno biće koje treba svoju privatnost. Slično kao i Robinson Crusoe Daniela Defoea, svatko od nas s vremena na vrijeme treba sinergiju s prirodom. Takva sinergija se može postići u samoći ili dijeleći trenutke s najbližima.

Postanite poput Robinsona Crusoea

Hrvatska turistička agencija Adriagate nudi najbolju ponudu tradicionalnih vrsta smještaja u Hrvatskoj, među kojima su vodeće kuće na osami i robinzonske kuće. Ove smještajne jedinice obično su izolirane i okružene besprijekornom prirodom, u blizini plaža na kojima se pojedinac ili obitelji mogu potpuno neometano opustiti. Kod ovih vrsta kuća električna energija se uglavnom generira se putem solarnih panela, a voda se zadržava u spremnicima za vodu, pa je poželjno prokuhati prije nego same konzumacije. Nadalje, ove su kuće uglavnom opremljene osnovnim kuhinjskim uređajima poput hladnjaka i štednjaka, tako da ipak postoje određene raskoši u usporedbi s pravim načinom života Robinsona Crusoe-a. 😊 Međutim, sve vam to omogućuje da se istinski opustite i uživate u tišini oko sebe. Kuće ovog tipa uglavnom se nalaze na lokacijama poput Tkona i Kraja na otoku Pašmanu, Bogomolju i Basini na otoku Hvaru ili Sotomorskoj na otoku Šolti.

Vratite se u život

Ova je godina bila sve samo ne normalna, a osim gore navedenih tehnoloških ovisnosti, pandemija je iz dana u dan dobivala na snazi, mijenjajući naš svakodnevni život na dramatičan način. Međutim, ni jedan virus ne može apsolutno ništa učiniti dok se opuštate ispred izolirane vikendice okružene drvećem i osjećajući miris soli s obližnje plaže dok vam sunce miluje kožu. Na ovakvim mjestima nisu potrebne maske, socijalno distanciranje, različite mjere, wifi, tv… Nadamo se da je ovaj članak zagolicao vašu želju za rezervacijom najsigurnijeg i najtraženijeg tipa smještaja u Hrvatskoj. Jednostavno dišite u skladu s prirodom, rezervirajte vikendicu iz ponude Adriagate Travel agencije, vratite svoju privatnost i ponovno se osjećajte upotpunjeno.

Provjerite našu ponudu kuća na osami