Bar

Elhelyezkedés: Bar és Ulcinj riviéra
Bar

még több fotó

Bezár

     
  • Share

Bar turista információk

Montenegró déli részén helyezkedik el az Adria balkáni partjának legnagyobb kikötője – Bar. A különböző kultúrák hatással voltak a város fejlődésére és kinézetére amely folyamatosan épült ki. Az olajfák városaként ismert. (A város közvetlen közelében található a világ legöregebb olajfája, amely több mint 2000 éves).

Tegyen egy sétát a városban és látogassa meg Nikola (Miklós) király 1885-ben, a tenger partján felépített kastélyát. Az épület komplexum egy nagy kastélyból, kis kastélyból, kápolnából, őrtoronyból és télikertből áll. Később építették hozzá a tánctermet. Ma itt található a helytörténeti múzeum amely számos régészeti leletet őriz ebből a térségből. A kastélyon belüli parkban rengeteg mediterrán és egzotikus növény található.

A tengerparttól néhány kilométerre ellátogathatnak Stari Bar (Antivari) – az óváros várfalakkal övezett központjába. Itt látható az egyik legjobb állapotban fennmaradt vízvezeték az Adrián. A várfalakon belül található néhány középkori szakrális objektum maradványa, régi török fürdők a 18.századból., Óratorony, Hercegi palota…

Magában a városban nincs strand, mert a város jelentős része kikötővé lett kialakítva. Bar kedvelt strandja a Crvena plaža (Piros strand), Sutomore és Bar között, nevét a kifejezetten piros színű homokjáról kapta. A strand mögött fenyőerdő van, amelynek árnyákában hűsölhetnek. Bar közelében még legalább 20 különféle strand van, amelyek közül a legnagyobb homokos strand Sutomore-ban található.

A strandokon számos étterem és bár is található, a gyermekes családokat különféle gyermekprogramok várják. Ha szeretné a város környékét is felfedezni, akkor feltétlenül keresse fel a Skadari -tó Nemzeti Parkot, amely a Balkán legnagyobb édesvízi területe.

Több  Bezár 

Látnivalók és tevékenységek

Megtekintés térképen Megtekintés térképen

Válassza ki a riviérát

SZÁLLÁSKERESŐ
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17

Bar szállás ajánlatunk

* ár 2020. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

  • Bar,
  • Személy: 1-4
  • Bar,
  • Személy: 2-7
  • Bar,
  • Személy: 1-4
  • Bar,
  • Személy: 1-8
  • Utolsó foglalás 9 napja

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!
Köszönjük! Nem pontos e-mail cim!