Vodnjan

Plats: Blå Istrien
VodnjanVodnjanVodnjanVodnjanVodnjanVodnjanVodnjanVodnjan

fler bilder

Stäng

     
 • Share

Turistmål info Vodnjan

Vodnjan är en stad i sydvästra regionen Istrien, 10 km från Pula. Enligt en legend grundades från en grupp av sju villor som var en del av Pula koloniala egendom. Detta är ett område av gamla traditioner, byggda på spår av förhistoriska byggnader. Centrum av staden behåller sin medeltida utseende med täta gator som väja mellan husen, med sten fasader, gamla gator i den karakteristiska gotiska-venetiansk, renässans och barock stilar, samt ett flertal kyrkor fyllda med minnen och verk. Staden är full av kulturella och historiska monument: Church of St Blaz (byggt på resterna av en tidig romerska kyrkan förstördes i 1781, vars storlek med sin kupol når 25 meter, vilket gör den största församlingskyrkan i Istrien), Vår Fru i Carmel, kyrkan St Jacob (bevis av viktiga historiska händelser, såsom undertecknandet av fredsavtalet med Pula i 1331), kyrkan St Catherine, kyrkan St Mary Traverse och palats Bettica familjen (en populärt slott byggdes år 1330 som idag har ett museum). Genom generationer har stadens invånare gått ned sin rika lokala folklore, värdefull och färgglada traditionella kläder, hår smycken, hundra år gamla låtar, danser och ceremonier. De viktigaste ekonomiska verksamhet jordbruk, vinproduktion, olivodling, boskapsskötsel och turism. Vodnjan och dess omgivningar är ett välkänt agrara området, särskilt på grund av sitt vin och olivolja traditioner olja. Den gamla Torca i Vodnjan påminner oss om den traditionella metoden för fräsning oliver. Om du är en kulinarisk entusiasten kan du smaka på specialiteter denna region i restaurangerna "Girotondo", "Mali Bože", "San Rocco" och "21". Det finns olika sporter och aktiviteter rekreation i Vodnjan, såsom cykling, ridning, golf, tennis, beachvolley, fiske eller, om du njuta av havets djup, kan du utforska under vattnet stenar, utbudet av havet världen och rester av fartyg. Under sommaren, värd Vodnjan olika festligheter, såsom "Lavendel Festival", "Leron" (internationellt folklore festival) och "Sweet Summer" (provsmakning av traditionella desserter). Även i Vodnjan, missa inte chansen att besöka Pula och Rovinj.

Rovinj är en liten stad belägen på den västra kusten av Istrien, full av historisk betydelse. Njut av sightseeing med Gamla stan, City Walls och portar, Church of St Eufemia, Baptistry den heliga Treenigheten, Franciscan kloster, slottet på ön St Andrew och andra. Bortsett från sina historiska landmärken är Rovinj rikt med naturlig skönhet, liksom. Var noga med att besöka sevärdheter som Limska Draga, Rovinj öarna och kustregionen, "Zlatni Rat" Forest Park "Fantazija" stenbrott "Palud" Marsh och Dvije Sestrice öarna.

Pula är en stad rik på historiska och kulturella monument. Stadens centrum domineras av den 6: e största antika amfiteatern i världen. Vi rekommenderar också att du se triumfbågen i Sergijans och portar Hercules, Lowe Gate, Augustus tempel,, Forum, flottan kyrkogården och många andra. Staden erbjuder ett brett utbud av sport-och fritidsaktiviteter också. Du kan delta i vindsurfing, basket, tennis, segling, panorama flyg, naturen klättring, golf, dykning, vandring, cykling och många andra.

Gör boende bokningar från vårt erbjudande för Vodnjan och tillbringa en oförglömlig semester med din familj eller vänner att utforska skönheten i Istrien.

Se mer  Stäng  

Sevärdheter

Destinationer i närheten (Vodnjan)
Se mer  Stäng  

Gästkommentarer Vodnjan

Fantastisk
4.2
Övergripande betyg av gästerna
Atmosfär
5
Säkerhet
5
Stränder
3
Turisterbjudande
4
Vänlig lokalbefolkning
4

0/1
Visa på kart Visa på kart

Välj riviera

HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

Vodnjan rekommenderat boende

*priser för augusti 2020 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

Hus - Vodnjan Villa Sara & Toni Från 3444 SEK
 • Vodnjan,
 • Personer: 8-10
 • Senaste reservationen för 13 dagar
Hus - Peroj Hus Dario Från 887 SEK
 • Peroj,
 • Personer: 2-4
 • Gästers betyg: 4,7
 • Senaste reservationen för 4 dagar
Hus - Peroj Hus Nikolas Från 1659 SEK
 • Peroj,
 • Personer: 3-5
 • Senaste reservationen för 2 dagar
Lägenhet - Fazana Lägenheter Stanislava Från 1312 SEK
 • Fazana,
 • Personer: 4-5
 • Gästers betyg: 4,4
 • Senaste reservationen för 7 dagar

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020