Rogoznica

Location: Sibenik Riviera
RogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaVideo presentationRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznicaRogoznica

Foto album

Sluiten

     
 • Share
Adriagate has an open office in Rogoznica which is available to our guests. Book accommodation in this destination and you are entitled to free gifts and extra discountsAlle accommodatie - Rogoznica  

Toeristische bestemming info Rogoznica

Rogoznica is een rustige mediterrane stad, waarvan het centrum op een schiereiland, het voormalige eiland Koper, verbonden met het vasteland door een kunstmatige heuvel in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het grootste deel van het eiland is bedekt met bossen, terwijl het bevolkte gebied wordt gekenmerkt door oude stenen huizen die het mediterraan representeren. De stad staat bekend als één van de mooiste en veiligste havens; dit is waarom watersporters het willen bezoeken. De lokale bevolking houdt zich bezig met landbouw, visserij en toerisme.

Bezoek het culturele erfgoed van Rogoznica: de kerk van Sint Nicolaas, de kerk van Sint John van Trogir, de parochiekerk van de Heilige Maagd Maria in de hemel, Onze Lieve Vrouw van de kapel en de overblijfselen van de vestingwerken gebouwd door de Fransen aan de top van de stad. Er wordt gezegd dat het veld van Rogoznica een Griekse kolonie Heraklea was. Wat betreft de natuurverschijnselen, adviseren wij u om het zoutmeer genaamd "Dragon 's Eye" te bezoeken. Rogoznica is verder bekend om de prachtige kiezel-, beton en steenstranden waar iedereen zijn plekje kan vinden.

De stad heeft een eigen jachthaven, de jachthaven Frapa, gelegen in de baai Soline en bezit 400 luxueuze bootligplaatsen. Sportliefhebbers kunnen genieten van tal van watersporten, wandelen en vele andere activiteiten. Maak een wandeling langs de kust in de avond, bezoeken één van de restaurants, bars en geniet van het vissersnacht feest in Rogoznica.

Wist u dat?... Volgens de legende, visser Ivan M. Bogovic Tumburko, tijdens het vissen rondom het Kaapse Schiereiland Gradine in 1722, vond een schilderij waarop Maria haar nicht Elisabeth bezoekt. De bevolking, samen met de toenmalige priester, besloot een kapel te bouwen op dezelfde plaats. De zwarte mazelen epidemie in 1887 heeft tot 40 levens per dag gekost in Rogoznica. De gelovigen besloten een einde te maken aan dit lijden, en met blote voeten naar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw te gaan. Vanaf die dag (24 januari) stierven de mensen niet meer en werden de zieken genezen.

Meer  Sluiten 

Guest reviews Rogoznica

Bovengemiddeld
4.5
Overall guest rating
Atmosfeer
4.6
Veiligheid
4.7
Stranden
4.3
Toeristisch aanbod
4.2
Vriendelijke bevolking
4.7

 • Uitstekend 4.8
  Stuivenberg
  Jonge paren Netherlands
  18-9-2013
  very nice village, beautiful sea and beaches, nice shopping/restaurantcenter
1/258
Bekijk op kaart Bekijk op kaart

Kies een riviera

ZOEK ACCOMMODATIE
Waar?
Aankomst
Vertrek
Volwassenen 18+
Kinderen 0-17

Rogoznica aanbevolen accommodatie

* prijzen op augustus 2020 voor een minimum verblijf van 7 dagen

 • Rogoznica,
 • Personen: 2-4
 • Guests rating: 4,8
 • Most recent reservation 2 days ago
Appartement - Rogoznica Appartement Pearl Vanaf 68 €
 • Rogoznica,
 • Personen: 2-4
 • Guests rating: 4,6
Appartement - Rogoznica Appartement Mirjana Vanaf 146 €
 • Rogoznica,
 • Personen: 1-2
 • Guests rating: 4,6
 • Most recent reservation 10 days ago
Appartement - Rogoznica Appartementen Anka Vanaf 73 €
 • Rogoznica,
 • Personen: 4-6
 • Guests rating: 4,8
 • Most recent reservation 6 days ago

Het beste van Kroatië, in uw inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Quality guarantee UKAS - ISO 9001
Secure payment HTZ

All rights reserved © 2020