Pag - Pag sziget

Pag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetVideo presentationVideo presentationPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag szigetPag - Pag sziget

még több fotó

Bezár

     
 • Share

Turista információk Pag - Pag sziget

Pag város Pag sziget központja, a jól ismert Pag-i csipkéről és kitűnő kecske sajtjáról ismert. Érdekes várossá fejlődött, tornyokkal és erődökkel, melyek a múlt gazdag örökségét őrzik. Viharos múltja miatt Pag város kulturális emlékművekben igen gazdag. 
A történelmi nevezetességek kedvelői megtekinthetik a Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja nevű templomot, a Királyi palotát (a 15. századból, mely a sziget és a városi tanács körpontja volt), a Skrivanat tornyot (a kilenc toronyból az egyetlen, mely fenmaradt és a város falaival együtt körbevették a várost), Szent Jurja templomot (Pag város védőszentje, egy részével a északkeleti fal része), Szent Frane templomot, a Szent Margarita kolostort, a magazine soli-t (a pag-i építészet egyedülálló alkotása, világi tekintetben is páratlan).  Az Óváros csupán pár kilométerre helyezkedik a város magjától, és a 20.század hetvenes éveitől Pag város része, több emlékmű található itt. Itt található a ferences kolostor Szent Mária román stílusban épült temploma, antik emlékművek maradványait is felfedezhetik. A mai Szent Mária templom az óhorvát, 8.századi bazilika alapjain épült. Az Óváros különlegességét pedig a kolostor kútja és az Isten Anyja szobor adja az Óvárosban.
Az aktív sportolás kedvelőit számos rekreatív program várja Pag-on. Lokunje elején található az „Olympic Centar“ tenisz pályákkal és különböző sport pályákkal.

A pag-i öblöt 20 km-en kavicsos és homokos strandok alkotják, itt 3 városi strand, valamint a Golija, Kozlinjak, Dubrava, Bosana, Tartanovo, Sveti Marko, Sveta Marija, Filino és Ručica Metajna strandok. A gasztronómia kedvelői különböző konobákban és éttermekben próbálhatják ki a helyi specialitásokat, melyek közül a következőket ajánljuk: „Barcarola“, „Belveder“, „Bile“ konobákat, a„Biser“éttermet, a„Dida“ konobát és a„Pagus“éttermet.

Pag város nyugodt, de aktív pihenés lehetőségeit is nyújtja vendégeinek, így gyermekes családoknak és rekreatív programok kedvelőinek is ajánljuk.

Mindenképpen látogassa meg

Novalja Pag sziget turisztikai központja. Gyönyörű kavicsos és homokos strandjai teszik kivételesen vonzóvá. Éttermeiben és konobáiban nyílik lehetőség a gazdag és különböző ételek megkóstolásához. A strandokon gazdag sport pogramok közül válogathat és reggeli órákig szórakozhat.Novalja-ban látogassa meg a római vízvezetéket, ahol a legmelegebb nyári napok folyamán is 15 fok körüli a hőmérséklet. Novalja ismert gyönyörű strandjairól, melyek közül a legismertebbek: Zrće, Casca, Planjska, Straško, Sveti Duh és Ručica. Zrće az egyik legatraktívabb és legszebb strand Novalja-ban.  Ezen a strandon 3 disco klub és kávézók sokasága biztosítja a szórakozást napközben ugyanúgy mint éjszaka.

Zadar érdekes történelmmel és kimagaslóan értékes kulturális örökséggel rendelkező város. Az Adria szívében helyezkedik, a régészet és a műemlék örökség valódi ékszeresdoboza. Az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb horvát turisztikai úticél. Ismert történelmi nevezetességei: Szent Donát templom, Szent Stošije templom, Szent Šime templom, Szent Mária kolostor és templom, Szent Ferenc kolostor és templom, városfalak, erődök és a város kapu, Szent Krševan templom, Grisogono- Vovo palota, király és providur palota. A törtémelmi nevezetességeken kívül számos más érdekesség is várja: tengeri szervek, a nap köszöntése, narodni trg,  az öt kút tere, a város aranya és ezüstje, Forum, az antik üveg és kalelarga múzeuma.

Nin, Zadar megyében egy kis város, mindössze 1500 lakossal. Ennek az ősi városnak a központja egy kis sziget (500 km-es átmérővel),melyet egy híd köt össze a szárazfölddel. Viharos történelméről számos történelmi nevezetesség tanúskosik: Szent Kereszt temploma (“a világ legkisebb katedrálisa”), Szent Jakov temploma, Szent Anselmo katedrális, az Adria keleti részének legnagyobb római temploma maradványai, Branimir király emlékszobra, a városi alsó kapu és az átjáró híd, Kraljevac  tér, Grgur Ninski érsek szobra és a Szent Miklós királyozási kis templom. Nin természetes szépségeiről is ismert: Nin-i öböl, Ričina torkolat, „Solana Nin“, Nin-i kikötőcske és tengerparti sétánya és a parti sétány.

Több  Bezár 

Látnivalók és tevékenységek

Vendég vélemények Pag - Pag sziget

Mesés
4,4
Vendégek véleményei, értékelések

Barátságos helybéliek:
4,5
4,5
Biztonság:
4,6
4,6
Légkör:
4,5
4,5
Strand:
4,3
4,3
Turisztikai ajánlatok:
4,1
4,1

 • Tökéletes 5
  Sibalin
  Családi, Hungary
    2017. 08. 21.
  tökéletes
  a hely
 • Mesés 4,6
  Zoltán
  Pár, Hungary
    2016. 07. 17.
  Majdnem tökéletes
  Fantasztikus hely, csendes, idilli környezetben. A horvát szigetek kopárságában egy igazi kis oázis. Pag sziget eldugott részén Pag város központjából 9 km-re (kb 3-4 km ebből födút) északra. GPS koordináták alapján egyből idehoz a navigációs aplikáció (Tomtom), enélkül talán soha meg nem találtam volna. A telek fele szót sem érdemel, de a tenger felőli része csodálatos. Kis kőház, nappalival és egy hálószobaval. Látszik a tulajdonosok a lehetőségekhez képest igényes szálláshelyet alakítottak ki. A házat felújították, ezt a kertrészt nagyon megcsinálták. A bejárat előtti terasznál fügefa, (több is is van a kertben) és gyönyörű szines leander, sötéten zöldülő rozmaring, lilán virágzó levendula bokrok. Itt található egy kifogástalan, kővekből kirakott grillező hely. A telek tenger felé eső részét buja náddal ültették tele, teljes szeparácíót biztosít zöld színben. A telek sarkában egy régi tároló helyíség tetején napozó teraszt alakítottak ki, két nyugággyal és egy napernyővel, de ami a lényeg mesés, páratlan kilátással a tengerre. A napozó kb. 6-8 méter magasan van a tengerpart felett, a telek gyakorlatilag magas parton fekszik. A napozótól indul a tulajdonosok által épített kis út lefele lépcsőkkel közvetlenül a privát "strandhoz". A kövekkel és betonnal kialakított kis öbölből lehet birtokba venni az adriai tenger ezen szegletét. A természetes part szakasza maga is kis zártabb öböl, mintha része lenne ez is a privát "strandnak". Leírhatatlan élmény zavartalanul fürdözni a kristálytiszta finom tengerben, napozni a vakító kék ég alatt. Egyszerűen megunhatatlan. Ez az a hely ahova ruhát alig kell hozni, a fürdőruha meg abszolut felesleges.... Ami hátrány: Gyalog semmi sem elérhető, nincs bolt, étterem. Mindent csak kocsival lehet megközelíteni, lényegében Pag városába visszamenve. A házban a butorok kicsit elavultak, igaz a konyha jól felszerelt, a nappaliban nagyméretű lapos tv, a hálószoba sem a legpraktikusabb (a franciaágy egyik oldala a falnál van nem lehet rendesen lefeküdni és felkelni, csak fel-, illetve lemászni róla). Az innen nyiló piciny wc szellőzéssel nem rendelkezik, ezért nem is használható. Sajnos az internet elérés még gyerekcipőben jár, tekintettel a lehetőségekre, mobil internet routerrel oldották meg, ami nem a legjobban müködik. Végül a fürdő egy másik wc-vel egy melléképületben van ami 3-4 méterre található a ház hátsó részétől a napozó terasz mellett, ami napközben igen praktikus, mivel itt van a legtöbbet a vendég, azonban még sem kellemes este, esetleg éjszaka. Összegezve, akinek az önellátás ellen semmi kifogása, és kifejezetten szereti a nyugodt, külső hatásoktól mentes tengerparti nyaralást annak ennél jobbat ajánlani nem tudok, a borsos ára ellenére sem. Már most azt tervezzük, ide visszajövünk, mert egy hét itt nem elég!
 • Tökéletes 5
  Erzsébet
  Családi, Hungary
    2014. 08. 28.
  csodálatos
  nagyon érdekes a sziget tája

Powered by Google Translate

Válassza ki a riviérát

SZÁLLÁSKERESŐ
Érkezés
Távozás
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17

Pag - Pag sziget szállás ajánlatunk

* ár 2019. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

Apartman - Pag - Pag sziget Apartmanok Magdalena From 12786 Ft
 • Pag - Pag sziget,
 • Személy: 2
 • Utolsó foglalás 6 napja
Apartman - Pag - Pag sziget Apartmanok Lazic From 24427 Ft
 • Pag - Pag sziget,
 • Személy: 4-5
 • Értékelés: 3,8
 • Utolsó foglalás 19 napja
Apartman - Pag - Pag sziget Apartmanok Juric From 20096 Ft
 • Pag - Pag sziget,
 • Személy: 4-5
Apartman - Pag - Pag sziget Apartman PROSIKA From 19047 Ft
 • Pag - Pag sziget,
 • Személy: 2-4

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Simply the best
Travelife - Sustainability in tourism
A legjobbat, amit Horvátország kínálhat, most megtalálhatja  elektronikus levelei között!
Köszönjük! Nem pontos e-mail cim!