Rogoznica

Elhelyezkedés: Šibenik Riviéra     Nézze meg a térképen
RogoznicaRogoznica

még több fotó

Bezár

Vendégek véleményei, értékelések: 4,44/5

Lásd az összes értékelést

 Videók megosztása    Fotók megosztása    Add hozzá véleményed
 • Share
Az Adriagate utasainak kényelmét a Rogoznicában található fiókiroda is biztosítja. Foglaljon szállást ebben a térségben és legyen jogosult az ingyenes ajándékok és a további kedvezmények valamelyikére .Összes szállás - Rogoznica  

Turista információk Rogoznica

Rogoznica egy nyugodt, mediterrán település, melynek központja a félszigeten, az egykori Kopar kis szigeten helyezkedik, mely a szárazfölddel egy mesterségesen kialakított töltéssel lett összekötve a 19. század második felén. A sziget nagy része erdős, a települések elsőroban régi kőházakból épültek, melyek az egykori mediterrán hangulatot idézik. A település elsősorban szépségéről és biztonságos kikötőjéről ismert, emiatt örömmel látogatják a hajósok. A lakosság elsősorban mezőgazdaságból, halászatból és turizmusból él. Feltétlenül látogassa meg Rogoznica kulturális örökségeit: a Szent Miklós templom, a Szent Ivana Trogiri templomot, Boldogságos Szűz Mária plébánia templomot, Miasszonyunk kápolnát és az erődítmény maradványait, melyet a franciák építettek a település csúcsán... legendák szerint Rogoznica területén a Heraklea görög kolónia élt. A természet nyújtotta szépségek közül a „Sárkány szeme” („Zmajevo oko”) nevű sós tó a legismertebb látványosság. Rogoznica nevezetes gyönyörű kavicsos, beton és köves strandjairól, amiken mindenki megtalálja a neki megfelelő helyet. A helyiségnek megvan a saját kikötője, Frapa marina néven, mely a solini öbölben helyezkedik, és magas színvonalú, 400 hajó férőhelyű.A sport és rekreáció szerelmesei számos vízisportot, és egyéb aktivitásokat próbálhatnak ki. Az esti órákban sétálhat a tenger mentén, meglátogathatja az éttermeket, bárokat, élvezheti a rogoznicai halászok estjét.

Tudta-e?... Legenda szerint, Ivan M. Bogović Tumburko halász, még 1722-ben halászat közben a Gradina félsziget csúcsánál talált egy Madonna képet, melyen Mária látható Erzsébet látogatása közben. A helyiek az akkori pappal úgy döntöttek, hogy azon a helyen egy kis kápolnát emelnek. 1887-ben, Rogoznica-ban fekete kanyaró járvány napi 40 ember áldozatot követelt. Ekkor a hívők mezítláb zarándokoltak a szent helyre, és ettől a naptól kezdve (január 24-én) több haláleset nem volt, a betegek pedig meggyógyultak.  

Feltétlenül látogassa meg

 • - A Boldogségos Szűz Mária Mennybe menetele Templomot: Az első, Szent Miklós plébánia templomot V. Arrigoni püspök szentelte fel 1615. május 11-én, majd 1683-ban a templomot Madonnának, vagy  A Boldogségos Szűz Mária Mennybemenetele Templommának szentelték .
 • - A „sárkány szeme“ tengeri tó- természet alkotta tó. A tóban jellegzetes növény és állatvilág. A jégkorszak után alakult ki, körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt.

 

Szórakozás:

 • - A Halászok estje eseményt minden dalmát helyiségen megrendezik. Garantált a szórakozás zene, hal, bor, kenyér és olivaolaj mellett.
 • - Rogoznica estje- ezen az estén hagyományosan, minden évben koncertet szerveznek az esti órákban. Ajánljuk, hogy ekkor mindenképpen látogassa meg a közeli éttermeket és próbálják ki a különböző hal specialitásokat.
 • - Šibeniki nemzetközi gyermek fesztivál – egyedülálló, nemzetközileg is ismert kulturális esemény, amikor a város terei a gyermekek alkotásainak adják át magukat, és a gyermekek által alkotott bármilyen formájú művészi alkotások kibontakozásának napjai.
 • - A šibeniki dalmát sanzonok estjei- klapák (dalmát férfi kórusok) találkozójának rendezvénye.

 

Több  Bezár 

Látnivalók és tevékenységek

Vendég vélemények Rogoznica

4,4 / 5
Vendégek véleményei, értékelések

Barátságos helybéliek:
4,60
4,60
Biztonság:
4,60
4,60
Légkör:
4,60
4,60
Strand:
4,20
4,20
Turisztikai ajánlatok:
4,20
4,20
Beszámolók, élmények:
 •  Csilla
  (Családi, Hungary) 2015.08.15. -  Értékelés: 4,8
  szuper
  Sok látnivaló, település a közelben.Split,Trogir,Sibenik,Krka,Kornati.Remek fürdőhelyek, ahol búvárkodni lehet.
  Vacsorázni,boltba menni csak gyalog lehet közlekedni,mert mindenhol fizetni kell a parkolásért, éjfelig!
 •  Rita
  (Családi, Hungary) 2015.08.02. -  Értékelés: 5
  Jól fejlődő, gyönyörű szép kis halászfalu.
  Tiszta tenger és partok, strandok, öblök. Igazi pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas. Finom éttermek, kiváló kirándulási lehetőségek, csak
 •  Kálmán
  (Családi, Hungary) 2015.08.01. -  Értékelés: 5
  Csodálatos hely.
  Önmagában is remek nyaralóhely, de emellett jó kiindulópontja kirándulásoknak, mert közel van más szép városokhoz is. Dalmácia gyöngyszeme.

Powered by Google Translate

Válassza ki a riviérát

SZÁLLÁSKERESŐ

Érkezési időpont
Távozási időpont
Felnőttek 18+
Gyerekek 0-17
Az indulás dátuma (óra és perc is):
Az átadás dátuma (óra és perc is):


Térkép

Rogoznica szállás ajánlatunk

* ár 2016. június maximális befogadókészség és 7 napos minimális napok száma

Apartman - Rogoznica Apartman Ante From 57 €
 • Rogoznica,
 • Személy: 2-4
 • Értékelés: 4,8
Apartman - Rogoznica Apartmanok Anka From 71 €
 • Rogoznica,
 • Személy: 4-6
 • Értékelés: 4,6
Apartman - Rogoznica Apartmanok Adela From 85 €
 • Rogoznica,
 • Személy: 6-7
Apartman - Rogoznica Apartman Krste From 57 €
 • Rogoznica,
 • Személy: 2-4