Vis - ön Vis

Turistmål info Vis - ön Vis

City of Vis ligger i en stor och naturligt skyddad vik (Bay of Saint Georgej) på nrtheastern sidan av den namngivna samma ö. Den lokala befolkningen är engagerad i fiske, jordbruk och vinodling.

Vis är den enda plats på ön som har en daglig färja och katamaran anslutning till staden Split. Vis är ett bra val för dem som anländer utan bil, eftersom alla nödvändiga faciliteter till hands. Staden har behållit sin Medelhavet charm och ett liv utan stress och trafikstockningar. Städerna Pebble Beach är ca hundra meter från centrum av VIS. Det finns sand och stenstränder nära staden (Parja, Rogacic, Galleria Svitnja, Vela Svitnja). Staden utvecklingen ses genom de många arkeologiska lämningarna som du kan besöka såsom kyrkan St George-beskyddare Vis, ruinerna av staden omgiven av murar, som kyrkogården Martvilo och Valakiet fält ruinerna av en romersk teater byggdes i Franciscan kloster och många andra. Under somrarna hålls på ön Vis finns många utställningar, föreställningar, konserter, musik och evenemang folklore och den mest kända festivalen är Vis natten festivalen, med ett rikt kultur-och underhållningsprogram som hölls den sista lördagen i juli. Det är också känt för "fest av vin, där Vis vinodlare presenterar sina produkter till lokalbefolkning och besökare. Gastronomi älskare kan smaka delikatesser i denna region på restauranger" AS "," Dionis "," Calliope "," Kanaria "och pizzeria "Karijola. I denna stad aktiva turister såväl som familjer med små barn kan hitta något för sig själva. Medan du är i Vis se till att besöka städerna Split och Trogir.

Split är en av de mest besökta turistmålen vid Adriatiska kusten och är den näst största staden i Kroatien. Detta är en evigt ung stad som lever i en långsam rytm som är mycket lätt att vänja sig vid. I Split kan du besöka olika historiska monument såsom Diocletianus palats - hjärtat av staden, järn Gate och staty av Gregorius av Nin, St Duje katedral, kyrka S: t Francis, St Peterskyrkan peristylen och St anthony kloster.

Trogir är en stad belägen i centrum av Dalmatien. Dess hamn är en gynnad destination bland sjömän på grund av dess goda läge och naturliga skydd. Det är känt för sina olika historiska monument och det är därför det har smeknamnet i dess kulturella monument rekommenderar vi att du läser följande: "museet stad.": Gamla stadskärnan, Kamerlengo fästning, Markusplatsen torn, skulptur av den heliga John Orsinij , St Geronimo kapell, renässans kyrkan St John the Baptist, portalen Radovan, museum och pinacotheca.

Gör boende bokningar från vårt erbjudande i Vis och njuta av charmen i denna ö utan att missa chansen att besöka Split.

Visa mer
Visa mindre
HITTA BOENDE
Var?
Check in
Check out
Vuxna 18+
Barn 0-17

keep exploring Vis - ön Vis Region:

Destinationer i närheten

What our guests say about Vis - ön Vis

Perfekt
4.6
Övergripande betyg av gästerna
Atmosfär
4.7
Säkerhet
4.8
Stränder
4.5
Turisterbjudande
4.2
Vänlig lokalbefolkning
4.7

0/12

Vis - ön Vis rekommenderat boende

*priser för juni 2024 baserat på den maximala kapaciteten för en vistelse på minst 7 dagar

Lägenhet - Vis - ön Vis Lägenheter Ružica Från 1610 SEK
 • Vis - ön Vis,
 • Personer: 2-4
 • Gästers betyg: 4,6
Lägenhet - Vis - ön Vis Lägenheter Jakša Från 805 SEK
 • Vis - ön Vis,
 • Personer: 2-4
 • Gästers betyg: 5,0
 • Senaste reservationen för 3 dagar
Lägenhet - Rukavac Lägenheter Feri Från 1046 SEK
 • Rukavac,
 • Personer: 2
 • Gästers betyg: 3,8
Lägenhet - Rukavac Lägenheter Elena Från 1610 SEK
 • Rukavac,
 • Personer: 4-5

Det bästa från Kroatien levererat till din inbox!

Members of
Croatian National Tourist Board
Association of Croatian travel agencies
Travelife - Sustainability in tourism
Secure payment HTZ

eu logo
Hamag Bicro logo

All rights reserved © 2023